Ez csak szerintem nem normális?
Anyósom nem hajlandó kimenni cigizni. Ritkán vagyunk nála de azt mondja, hogy még az ő otthonába vagyunk addig mi alkalmazkodjunk. Ha ő jön hozzánk majd ki megy cigizni. Páromnak két testvére van, senki sem cigizik és kb mindenkit zavar a cigi szag ha ittvagyunk. Ráadásul van egy 2hónapos babánk és így se hajlandó ilyenkor kimenni.
Csak szerintem lehetne kicsit tekintettel ránk és kimehetne legalább ilyenkor.
Azonkívül , hogy nem jövövök többet van más megoldás? Most jöttünk először a picivel és hittem legalább az unokája egészsége érdekébe most legalább kint cigizik de tévedtem.
Én nem vagtam be a durcit. Csak nem értem, hogy a saját gyerekei és unokája egeszségét leszarja és fontosabb a cigi neki. Hiába kérték már többször a saját gyerekei,hogy legyen szíves kimenni mert nem bírják a füstöt.
De ha te azt szánalmasnak tarod, hogy nem szeretném, hogy egy 2hónapos baba cigi füstöt szívjon akkor gratulalni tudok.
Sok válaszoló szerint ez durcázás, szerintem pedig csak egy jó szülői attitűd, hogy kíméled a gyermeked egészségét.
Elég korai lenne passzív dohányzásnak kitenni egy kisbabát, nemde?
Örülök, hogy a kérdezőbe szorult ennyi ösztön / veleszületett empátia.
Több lehetőséged is van, neked kell mérlegelned.
Egy párat leírnék ebből:
A: Ha anyós, após nem kiállhatatlan személyiség, le kell velük ülni megbeszélni ezt. Mivel ők vannak otthon ezért csak nagyon finoman, de határozottan kellene kiállni a véleményed mellett.
Ekkor ők mérlegelnek és kapsz egy választ.
Ha a válasz elfogadható (pl: kompromisszum, hogy amíg a kicsi ott van, egy olyan helyiséget használnak ami elzárt a babától, ugyanakkor jól szellőztethető), akkor minden rendben és az élet megy tovább.
B: Ha olyan válasz érkezik, amely egyáltalán nem elfogadható, mert makacsok és ragaszkodank a cigizés ilyen formájához, akkor, én személy szerint, még annak a kockázatát is vállalnám a gyermekem egészségének érdekében, hogy esetlegesen megromlik velük a kapcsolatom és akár még a látogatást is beszüntetném.
Szerintem ez a két fő pillére a lehetőségek tárházának.
Som sikert.
14 hát ne is haragudj de én tuti ki vittem volna igen. Nem a dohányfüst felett bosszankodom úgy, hogy a baba ott van.
Félreértés ne essék valóban illetlen és anyóstól nem szép.. De mit tud tenni ha tényleg úgy gondolja,hogy nem megy ki a saját házából?
Akkor csak bosszankodunk és kész?
Hát én anyámnak azt sem engedem meg ,hogy cigis kézzel megfogja a 3 hónapos babàm. Mossa meg előtte.
Mondom ezt úgy, hogy 2 éve szoktam le én is. De van egy alap intelligencia
Mikor tehetem ige kivittem a babát.
#13as latom inkább te vagy kötekedő kedvedben. Sokmindent még szóvá tehetné anyósnak de mivel az nincs káros hatással az unokájára így nem érdekel. De gondolom te is a két hónapos gyereked mellett cigizel ezért ezt ternészetesnek tartod és ezert vagyok én a durcás meg a ki tudja milyen.
Gratulálok egy értelmetlen kommentet sikerült ide írnod. Remélem vállon veregeted magad érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!