Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti is tapasztaltátok, hogy ha...

Ti is tapasztaltátok, hogy ha kölcsön adtok valakinek, akkor arra igaz a szóbeszéd, hogy keresztet vethettek rá?

Figyelt kérdés

Konkrétan anyósék kértek először 2 milliót a most már férjemtől, akkor még nem ismert engem. Természetesen szigorúan kölcsön. Aztán már házasok voltunk, mikor másfelet. Most szükségünk lenne rá, mert építkezünk, és olyan szinten csúsztunk meg, hogy ugyan beleférünk a keretbe, de akkor nem kellene arra szorítkoznunk, hogy a hiányzó dolgokból csak az olcsók jöhessenek szóba. Nem is akartuk visszakérni az összeset, "csak" a másfelet. Mire az volt a válasz, hogy természetesen ők tartják a szavukat, és a kezdetektől fogva úgy GONDOLTÁK (nem mondták), hogy visszakapjuk. MAJD A HALÁLUK UTÁN.

(Tudom nem illik más pénztárcájában turkálni, de ez esetben még elmesélem, hogy örökölt anyós egy házat, amit eladtak, és 11 milliót kaptak érte. Ezt csak azért mondom, hogy nem halnának éhen, ha visszaadnák.)

Szerintetek?

2018. júl. 28. 10:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
96%

#4 Volt egy ilyen paraszt osztálytársam, mint te, 100 forintot adtam neki ötödikben, aztán nagyon nem akarta visszaadni, mert "úgyis gazdagok vagytok, nincs rá szükséged".

Volt még pár barát, akinek adtam kölcsön a büfében, kb soha nem hozták vissza. Akkor tanultam meg, hogy rokonoknak, barátoknak, papírok nélkül nem adunk kölcsön.

2018. júl. 28. 13:01
 22/32 anonim ***** válasza:
97%
ha azt a 2-t nem adták meg, akkor miből gondoltátok, hogy a 1,5-t megkapjátok?
2018. júl. 28. 13:27
 23/32 anonim ***** válasza:
94%

Mondjátok nekik azt, hogy kölcsönre van szükségetek és rájuk gondoltatok első körben.

Ha nem adnak, akkor oda kell költözni hozzájuk és lerombolni az életüket.

2018. júl. 28. 13:33
 24/32 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is az jutott eszembe, ami az utolsónak. Kérjetek kölcsön tőlük ti is. :)
2018. júl. 28. 13:56
 25/32 anonim ***** válasza:
95%
Elég képmutató emberek lehetnek. Sokra mentek azzal, hogy "majd a haláluk után" visszakapjátok a pénzt, ha még 20 év múlva is élnek majd, a házatok közben meg folytonos felújításra szorul mert nem volt elég pénzetek rendesen felépíteni.
2018. júl. 28. 14:28
 26/32 anonim ***** válasza:
94%

Barátnak adtunk 600 e.-t, természetesen nem jött vissza. Úgyhogy igen, mi tapasztaltuk, sajnos :-(.

Saját hülyeségünk volt....

Soha többet senkinek nem adnék papír nélkül, sőt, leginkább azzal sem.

Nekünk is a bank adott.

Szerintem jó gerinctelen alakok, hányok az ilyenektől, akik mèg ráadásul a saját gyerekeiket húzzák le.

Legyen boldog a pénzével, én többet nem nyitnék rá ajtót, ha így szembe röhögne.

Bár szerintem ilyet az a szülő csinál, aki előtte sem volt egy mintapéldány.

2018. júl. 28. 14:55
 27/32 anonim ***** válasza:
90%
Kérjetek kölcsön tölük 3,5 milliót. Mondjátok meg nekik az igazat, hogy másként nincs pénzetek befejezni a házat.
2018. júl. 28. 16:58
 28/32 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem hülye vagy, ha 2 milliót úgy adsz kölcsön BÁRKINEK, hogy arról nem írtok papírt!

Én kölcsön legfeljebb egy könyvet szoktam adni, vagy a tollamat, vagy egy DVD-t. Ezeknél értékesebb dolgot soha! A mai napig szívom a fogam a 15 éve (!) kölcsönadott magazinom miatt, amit az akkori középiskolás osztálytársam nem volt hajlandó visszahozni, aztán ígérgette, hogy majd kifizeti az árát, mert elhagyta valahol, és soha az életben nem fizette ki. Pedig az csak pár száz forintos tételt volt.

Szóval kizárt dolog, hogy magas összegeket adjak másoknak mindenféle jogi bebiztosítás nélkül!!

Már középiskolában megtanultam, hogyha kölcsön adsz valamit, akkor megvan rá az esély, hogy soha az életben nem kapod azt vissza.

Aki még felnőtt korára sem tanulja meg ezt a leckét, az magára vessen!

2018. júl. 28. 20:12
 29/32 anonim ***** válasza:
83%
Érre az a megoldás, hogy eleve csak akkor adsz kölcsön valakinek, ha az nem fog hiányozni. Tehát, ha csalódsz benne és nem fizet, akkor sincs gond. Illetve, csak annyi, hogy egy életre el kell felejteni az illetőt.
2018. júl. 28. 21:47
 30/32 anonim ***** válasza:
68%
Mire kellett nekik 3,5 millió forint?
2018. júl. 29. 00:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!