Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti is tapasztaltátok, hogy ha...

Ti is tapasztaltátok, hogy ha kölcsön adtok valakinek, akkor arra igaz a szóbeszéd, hogy keresztet vethettek rá?

Figyelt kérdés

Konkrétan anyósék kértek először 2 milliót a most már férjemtől, akkor még nem ismert engem. Természetesen szigorúan kölcsön. Aztán már házasok voltunk, mikor másfelet. Most szükségünk lenne rá, mert építkezünk, és olyan szinten csúsztunk meg, hogy ugyan beleférünk a keretbe, de akkor nem kellene arra szorítkoznunk, hogy a hiányzó dolgokból csak az olcsók jöhessenek szóba. Nem is akartuk visszakérni az összeset, "csak" a másfelet. Mire az volt a válasz, hogy természetesen ők tartják a szavukat, és a kezdetektől fogva úgy GONDOLTÁK (nem mondták), hogy visszakapjuk. MAJD A HALÁLUK UTÁN.

(Tudom nem illik más pénztárcájában turkálni, de ez esetben még elmesélem, hogy örökölt anyós egy házat, amit eladtak, és 11 milliót kaptak érte. Ezt csak azért mondom, hogy nem halnának éhen, ha visszaadnák.)

Szerintetek?

2018. júl. 28. 10:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
97%
tudom elég nagy ganénak tűnők, de én 10000 forint felett senkinek nem adnék kölcsön semmit. nagy értékeknél is legfeljebb lepapírozva.
2018. júl. 28. 11:13
 12/32 anonim ***** válasza:
97%
Ha pénzről van szó, nincs család, csak szerződéssel szabad bárkinek adni családon belül is.
2018. júl. 28. 11:17
 13/32 anonim ***** válasza:
97%

"Gondoltam én is ügyvédre, de a férjem azt mondta, hogy oltári sértődés és cirkusz lenne, ha ilyennel mernénk előhozakodni, mert nem bízunk bennük."

Ekkora kölcsönt le kell papírozni még a legeslegközelebbi rokonokkal is. Ez nem a bizalom hiánya, hanem egyfajta alapbiztosítás. Anyukámtól pl. kért kölcsön az öccse majdnem ekkora összeget, jóban vannak, bíznak egymásban, de természetes volt, hogy lepapírozzák, semmi sértődés nem lett belőle.

Ha meg félsz egy esetleges sértődéstől, ne adj kölcsön. Ha mégis kölcsönadsz, akkor benne van a pakliban, hogy kihasználnak.

2018. júl. 28. 11:21
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
33 éves vagyok és még soha senkinek nem adtam kölcsön, boldog, nyugodt életem van.
2018. júl. 28. 11:50
 15/32 anonim ***** válasza:
96%
Bár még nem adtam ennyi pénzt kölcsön senkinek, de az anyósékat többé egy szelet kenyérrel nem támogatnám, az biztos...
2018. júl. 28. 11:53
 16/32 anonim ***** válasza:
95%

Évekkel ezelőtt anyáméknak adtam kölcsön 5 millió forintot. Kölcsönbe kérték. Megbeszéltük, hogy havonta X összeget fizetnek, és meddig. Minden hónapban becsületesen visszafizették a pénzt, sőt többet is fizettek mint amit megbeszéltünk. Mindent az utolsó fillérig visszaadtak. De ilyen nagy összeget rajtuk kívül senkinek sem adnék.

27/F

2018. júl. 28. 12:22
 17/32 anonim ***** válasza:
54%

Nekünk szerencsére normális a családunk. Bár millióink soha nem voltak, annyit hozzáteszek, hogy még a saját anyukámnak sem adtam volna csak úgy oda ennyi millió Ft-ot (és nem azért, mert nem bízom benne, hanem mert tudom, hogy nem dobálózhatunk milliókkal, így nekünk fiatalokként, kisgyerekkel sokkal nagyobb szükségünk van arra a pénzre, arról nem beszélve, hogy tudom, hogy milyen anyagi helyzetben vannak a szüleink, úgysem tudnák visszaadni, mert nem milliomosok és nem rendelkeznek több százezer forintos bevétellel havonta).

De adtunk már 10.000-es vagy 100.000-es nagyságrendű pénzt kölcsön családon belül, természetesen szülőnek, testvérnek, de mindig visszakaptuk. Mondjuk mi ismerjük a saját családunkat és tisztában vagyunk vele, hogy mindkettőnk családja teljesen átlagos anyagi helyzetű család, tisztességesek, tehát fel sem merült bennünk, hogy ne kapnánk vissza és nem is csalódtunk.

De ahol már tizenmilliós házakkal tudnak dobálózni, na nekik pont nem is adnék. És nyilván a hozzáállásuk, a viselkedésük sem egyszerű emberekhez volt hasonlítható.

De ha adnék is, előre tisztáznám, hogy mikor és hogyan adják vissza. Egyébként pedig ott a férjed, az ő szüleikről van szó, hát követelje vissza tőlük, vagy indítsatok pert ellenük.

2018. júl. 28. 12:23
 18/32 anonim ***** válasza:
88%
Anyámnak vettem fel hitelt,lakhatása múlott rajta,rendesen fizeti.Másnak nem tenném meg.
2018. júl. 28. 12:34
 19/32 anonim ***** válasza:
88%
A legjobb barátomon kívül senkinek se adok kölcsönt számla nélkül. Nem látom értelmét, hogy vállaljam a kockázatot. Ügyvéd szerencsére nem kell, annak tanulok.
2018. júl. 28. 12:45
 20/32 anonim ***** válasza:
96%

Aztán majd kiderül a hagyatéki tárgyaláson, hogy A HALÁLUK UTÁN SEM KAPJÁTOK VISSZA, mert öröklési szerződést kötöttek valakivel, vagy elajándékozták az összes vagyonukat a haláluk elött.

Sajnos az ilyen undorító emberekből simán kinézem, hogy ilyet csinálnak.

2018. júl. 28. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!