Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kikèszülök anyòsomtòl. Ki...

Kikèszülök anyòsomtòl. Ki hogy birja lenyelni a bèkàt?

Figyelt kérdés

Anyòspajti èlősködik rajtunk.Nem dolgozik 58 èvesen sehol, mindenfèle kitalàlt betegsègei vannak ìgy elvàrja, hogy eltartsuk, meg a màsik fia szintèn.

Nyàron lesz az esküvőnk, a szüleim nagyon sok pènzt beletesznek a lagziba, de a pàrom anyukàja egy forintot sem, ràadàsul meg sem kèrdezi, hogy esetleg tud-e segìteni valamit a szervezèsben, amihez nem kell pènz, soha egy szòval nem emlìti meg a lagzit, ha mègis az azèrt van mert megkèrdezi, hogy mikor is van a lagzi? Mindig elfelejtem. Pfff... vagy ha megkèrjük, hogy ennek meg annak a rokonnak vigye màr el a meghìvòt azt mondja ő dehogy viszi mert nincs jòba azokkal meg mineki hìvjuk meg, nem kell azokat stb. Aztàn elpanaszolja, hogy ő utàl lakodalmakba jàrni, nem neki valò ez màr mert öreg. Mindig ùgy beszèl mint egy 80 èves.

Egyszer összevesztem a pàrommal miatta, jòl ràborìtottam, hogy mi zavar az anyjàban, persze kiakadt. Ùgy jön ki, hogy semmiben nincs igazam.

Nagyon fàj, hogy a szüleim szivüket lelküket beleteszik az egèszbe a màsik oldalon meg ez a cirkusz megy ès a pàrom sem àll mellettem ebben a dologban. Nem is tudom igazàbòl mi lenne a kèrdèsem, meg mi a cèlom a kiìràssal, igazàbòl nem szoktam ideìrni de nem tudom kinek ezt kibeszèlni magambòl ès kìvàncsi lennèk màs hogy viseli az ilyen szitukat meg anyòst aki csak magàval foglalkozik, pènzelteti magàt pedig kutya baja?! A pàrom meg nem làtja reàlisan, bevesz neki mindent. Okè nem bànthatom èrte mert az anyukàja, nem ùgy làtja őt mint egy kìvülàlló. Nem szòlhatok bele. Vagy mègis? Nem tudom mi lenne a helyes megoldàs, ès hogy tűrtőztessem magam, hogy ne kapjak idegrohamot ettől a nőtől!!

2018. jún. 4. 18:49
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
65%

Ami nekem feltűnt: "Mint ìrtam nem vagyunk gazdagok, en is dolgozom, nem is keveset", tehát nem vet fel titeket a pénz, de anyóst támogatjátok, miközben a te szüleid meg tolják a pénzt a ti lakodalmatokba.

Nem csodálkoznék, ha a szüleid erre hivatkozva nem fizetnék a lakodalmatokat.

Lehet, hogy felétek ez hagyomány, (egyébként Magyarországon is az, csak a józan ész felülírja a hagyományt szerencsére) de ha nincs pénzetek és neked is sokat kell dolgoznod a 9 hónapos gyerek mellett, akkor nem értem, minek kell a puccparádé.

Ne haragudj, de nagy gondok vannak nálad is fejben. Nektek alig van, de anyósnak adtok, miközben titeket meg pumpolnak a ti szüleid, akiknek szintén nincs sok. Párod meg nem látja a problémát, nem áll ki érted és te ennek ellenére még hozzá is mész. Gratulálok!

2018. jún. 5. 10:45
 32/37 anonim ***** válasza:
41%
Akárkit nem százalékolnak le! Az én Anyósom valóban beteg (vérnyomás, szív, ízület, gyomor, asztma, cukor és még sorolhatnám), mégis elvették tőle egy időre a százalékot. Szóval nem hiszem, hogy a leendő anyósod megjátsza magát.
2018. jún. 5. 11:15
 33/37 anonim ***** válasza:
52%
Sehol sem írta a kérdező, hogy le van százalékolva anyós, csak azt, hogy arra hivatkozik, hogy ez-az a baja, nem dolgozik.
2018. jún. 5. 13:36
 34/37 anonim ***** válasza:
89%

én nem házasodnék. Férjed már most nem áll ki melletted és pénzeli anyóst, Képzeld el a jövőt ahol még akkor is ha fogadhoz kell verni a garast férjed akkor is anyósra költi a pénzt vagy még rosszabb beköltözteti hozzátok...

én már most menekülnék. Tapasztalat.

2018. jún. 5. 14:19
 35/37 anonim ***** válasza:
43%

Hát figyelj, én sem vagyok magyarországi, de nálunk sem szeretik az ilyen követelőző, akarnok, önző embereket, mint amilyen te vagy.

És én sem tapsolnék neki, ha ilyen menyem lenne. Sőt, mivel én lányos anya vagyok, annak sem örülnék, ha hozzád hasonló lenne a lányom.

Te beszélsz arról, hogy a magyarországiak maguknak valók? Miért, te milyen vagy? Oldalakon keresztül bizonygatod, hogy az anyósod nem is beteg, nem érdekel, hogy nincs olyan anyagi helyzetben, hogy az általad megálmodott lagzit finanszírozza.

Nem, nem fogom sem fizetni, sem szervezni a gyerekem lagziját, mert felesleges rongyrázásnak, és pénzkidobásnak gondolom. Igen, odaadnám az utolsó forintomat, ha bajban lenne, és szüksége volna rá. Egy lagzi nem ez a kategória.

És képzeld, semmi bajom nem volt azzal sem, amikor az anyósomat segíteni kellett. Teljesen természetes volt, ki segítse, ha nem a gyereke, és annak a családja? És amikor megbetegedett, főztem-mostam rá, délután mi gondoztuk, délelött, ameddig dolgoztunk, megfizettünk egy ápolónőt.

Isten őrizze szegény öreglányt, ha majd egyszer rátok szorul.

2018. jún. 5. 15:42
 36/37 anonim ***** válasza:
51%
Hagyomány így, hagyomány úgy... az hagyomány, hogy a szülők fizessék helyetted az esküvődet, de az nem, hogy ne csináltasd fel magad a házasságkötés előtt? :D
2018. jún. 7. 10:45
 37/37 anonim ***** válasza:
69%

először is ő nem köteles fizetni és pont. Másodszor a gyász után nagyon is letud romlani az ember állapota. Engem csak megcsaltak mégis azóta mindenféle bajom lett holott előtte egészséges voltam...

Végül miért fáj ez annyira neked? a lagzi meglesz és anyós sem veletek él, én pont letojnám ezt az egészet.

Nem a Magyarok ilyenek csak rossz anyóst fogtál ki és ha nem tetszik akkor még most leléphetsz.

2018. jún. 7. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!