Anyósomtól 18 éve ajándékba kaptam egy kishold földet. Mivel a fiától elválltam visszaköveteli . Vissza kell adnom vagy sem?
Nem kell.
(de jó hülye egy anyós meg kell hagyni)
jogilag az övé, így visszakövetelheti.
Ha jogilag az övé, akkor nem kell visszakövetelnie...
Attól függ, milyen módon került a nevedre.
Ajándékozási szerződéssel, vagy adás-vételivel?
Az ajándékot valóban vissza lehet követelni, de nem egy válás miatt.
Két eset van:
vagy súlyos jogsértést követsz el az ő kárára, tehát pl. kirabolod, megölöd a gyermekét, stb.
A másik: olyan anyagi helyzetbe kerül, hogy szüksége van a földterületre a létfenntartáshoz. Nem a luxuskiadásaihoz, hanem az életben maradáshoz.
De mindez nem számít, hiszen ha hosszú ideig nem követeli vissza, akkor ezzel lemondott erről a jogáról.
18 év elég hosszúnak számít, így ő már bukta.
Ha 18 éven át nem volt rá szüksége, mostmár hiába is lenne, nem ítélnék meg neki.
Az első néhány válaszoló nem tudom, miért érez késztetést a válaszadásra, ha fogalma sincs a dologról.
Le lehet pontozni, de baromságokat írtok.
3-as vagyok. Miért lenne baromság amit írtam? Lényegében ugyanazt írtad le amit én csak te hivatalos nyelven fogalmaztál, másoltad.
Lényeg: ha papíron az övé, akkor nem kell visszaadnia az anyósnak, ahogy te is írtad olyan régen volt már, hogy nem ítélnék neki, ráadásul a kérdező nem említette, hogy olyan cselekményt követett el az anyós ellen vagy az anyós olyan helyzetben lenne, hogy amiatt kérné vissza.
Ha papíron az anyósé, akkor visszakövetelheti, bár ebbe is belekötött az utánam következő, hogy mit követeljen vissza rajta ha az övé. Nyilván nem a bíróságon történő követelésre értettem, de azért mielőtt odamegy és nem tudom én learatja anyóska a kérdező búzáját illik szólni, hogy "kérem/követelem (vagy nevezzük bárhogy) vissza.
Szóval kedves utolsó én sem értem, hogy miért érzel késztetést arra, hogy hosszan kifejtsd, megindokold azt, amit előtted már leírtak (hisz a kérdés feltevéséből a kérdező lényegében egy igenre vagy nemre vár), valamint ha meg is teszed - ami persze alapjába véve nem lenne gond - miért kell az előtted hozzászólókat lekicsinyíteni, mintha rossz választ adtak volna, baromságnak állítod be a válaszomat, mikor ugyanaz a lényege a tiédnek is.
Gondoltam egyertelmuh aki hasonlot irt, arra nem vonatkozik...
Nem masoltam, szerintem nem is tunik torvenyi megfogalmazasnak. Tanultam jogot, hasznaltam par szakkifejezest, nehogy mar szegyellnem kelljen.
Es nem, elottem nem irtak le pontosan. Vagy felinformaciot adtak, v hibasat
Telorol irtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!