Válás anyós miatt?
Rokonságban volt ilyen.
Anyuci folyton érzelmileg zsarolta a fiát, hogy neki milyen rossz neki egyedül... Nem ez volt az egyetlen ok, de hozzájárult - boldog lehetett, a fia hazaköltözött, és gondozta a haláláig - cserébe a fiú utána egyedül maradt.
Tönkretette a fia életét tiszta önzésből, mindig is gyűlöltem érte.
Édesapám első házasságát az anyósa tette tönkre. 4 évig volt házas, a nővérem abból a házasságból született. Az anyós folyamatosan szidta a lányának apámat, a házasság alatt bemutatott más férfiakat, miközben apám 3 műszakban dolgozott.
Apám nem volt elég jó, bárhogy igyekezett. Anyós folyton a nyakukon lógott, hiába lakott a szomszéd utcában, mindig náluk akart aludni a 2 szobás lakásban.
Apám felesége hagyta ott 4 év után apámat egy másik férfiért, akivel az anyós hozta össze. Hat hónap múlva a pasi lelépett, de addigra már folyamatban volt a válás.
Én apám második házasságából születtem, a nővéremmel 12 évesen találkozhattam először. Az exanyós megtiltotta, hogy apám az új családjához elvigye a saját lányát.
Csak miután meghalt, azután engedte apám volt felesége, hogy találkozhassam a nővéremmel.
A történetet nem édesapám mesélte, ő nem szeret beszélni az előző házasságáról, hanem az exapósa.
45% Csak egy himsoviniszta, nem nő, ez elég nyilvánvaló.
Viszont off, és nem akarom játszani a férfijogvédő szerepét, de gyakran a férfi sem veszi észre, hogy áskálódnak a szülei.
Vagy addig jóban volt az édesanyjával, akkor mit tehet, szüntesse meg a kapcsolatot vele? :O
Ismerek. Korán özvegy nő két dolgos aglegény fiával sok sok földterülettel. Örökké csak károgott, igáslónak nézte fiait akik ezért nem is nagyon ismerkedhettek meg senkivel, végül majdnem 40 évesen egyikük talált egy nőt akit eljegyzett. Építkeztek a szülőiház mellé mivel a rengeteg terület miatt nem tudtak elszakadni messzire s a férfi is ezt az életformátismerte. A nővel semmi gond nemvolt csak annyi,hogy városi. Anyós addig káromolta hogy elüldözte. Nem azt látta legalább egyik fiának lenne boldogsága, segítsége, hisz az anya már 60 felett járt. Csak a pénzt.
Az anya meghalt, két fia lezüllötten magányosan élt még 15 évig kb s ennyi. Ennyi az élet.
Kedves 17. Válaszoló!
Nem egy ilyen családot ismerek. Nagyon sokat. És nagyon jól fogalmaztál. Ennyi. Ennyi az élet.
Bár régebbi a kérdés. Meg mi még nem váltunk el, csak havonta 2x előkerül közöttünk mint megoldás - mint ma is. Sőt itt az én anyámról van szó, a feleség vagyok.
Tanulságos, hogy a "másik oldal" hogyan be tud szorulni a két versengő/harcoló közé. Lassan felörlődök, megörülök, nem tudok már jól viselkedni egyikükkel sem.
Nem vagyunk már fiatalok, idősödő anyámmal összeköltöztünk. Ő viszont önjáró, nem nagyon alkalmazkodik, fura dolgai vannak, neurotikus, nárcisztikus, manipulatív. Szóval fárasztó és néha veszélyes (égve hagyja a gázt, füstöl minden, tönkreteszi a gépeket..aztán mindent letagad, túlmagyaráz.....) és mindent felülír, amit megbeszélünk.
A férjem gyűlöli a hanyagságot, hazugságot, félti-óvja a vagyonunkat. Ha anyám nem ennek megfelelően viselkedik (soha), magából kikelve ordítva vonja felelősségre.
Mindketten nehéz esetek. Kontrollmániások a javából.
Nyugodtabb típus vagyok, nem szeretek veszekedni, másképp oldanám meg a konfliktusokat. Most viszont a hálátlan, szívtelen gyerek lettem. Meg a hazug, áruló feleség.
Szétköltözés megoldható, anyagilag járnánk rosszul. Meg azt is nekem kellene leszervezem......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!