Ti vinnétek anyósékhoz a gyerekeket, ha a bolháktól hemzsegne a ház?
Nyilvánvalóan nem, én magam sem mennék ilyen helyre.
Elég gyenge duma az állatokra fogni, máshol is tartanak állatokat, mégsem bolhás mindenki. Baromi egyszerű módszerekkel megelőzhető, amiket írtak is feljebb.
Beszéljetek anyósékkal, ha kell, akkor vegyetek ti bolhairtó szert. Kár lenne, ha erre menne rá a jó családi kapcsolat.
Nem
Amúgy, ahol bolha van, ott bélféreg is
Ha nem hajlandóak takarítani vagy rovarírtót hívni, még őket se engedném a lakásomba
Nagyszüleimnél a "falu macskái" bejáratosak voltak a házba sokáig, az én kedvemért főleg. Ezek a macskák senkié nem voltak, soha nem voltak bolhátlanitva, féregtelenítve, stb.
Én meg allergiás voltam a bolhacsípésre, 50forintos méretű vagy még nagyobb hólyagok lettek belőle. Mivel a macskák lábhoz dörgölőztek, meg ölbe vettem őket, bokától térdig folyton sebes voltam, sokszor csuklónál, nyakban is, ha sokat ölelgettem. Volt olyan év, ha sok volt a macska, hogy a lakásban is voltak bolhák, én magam láttam-éreztem őket a szobában a szőnyegen heverve. Pedig nagyanyám tiszta asszony volt, 3 naponta porszívózott, naponta felmosott, stb. Csak ugye rovarirtás nem volt.
Nos, mindennek ellenére haza soha nem hoztam bolhát. Én botrányosan néztem ki az allergiám miatt (próbálták volna azt mondani, hogy nem macskázhatok! :D), de otthon sosem volt ilyen gond.
Persze nem mondom azt, hogy normális, vagy hogy nem kéne aggódnod, mert nem jó az, ha bolhás környezetben van a gyerek, de az átferzőzésre kicsi az esély, ha nektek otthon nincs állatotok.
Ha az ember megoldani akarja a problémát, például:
Állatokra (emberre) ártalmatlan, tartós hatású, be kell vele fújni a szőnyegeket, kárpitokat, macskakosarat, kutyafekhelyet, és a bolhák megdeglendenek.
Nekünk is volt disznó, kecske, nyuszi, meg macska, mégsem volt EGY bolha SEM sehol.
Anyósodék szimplán igénytelenek és én egy másodpercre sem vinném a gyereket.
Alapból nekem nem lenne gusztusom odamenni, mert undorító egy élősködőkkel teli ház.
Nem vinném, rövid időre sem, sőt, én sem mennék.
Attól, hogy ők igénytelenek, és nem zavarja őket a helyzet, ne várják el, hogy más is az legyen.
Nem ám! Sajna volt részem ilyen rokonságban, mikor kicsi voltam, szóval nem egyszerűen hiszti, undorító volt, féltem, viszkettem és valóban hoztam haza is, és akkor meg a suliba se akartam menni, hátha ott is bolhásnak tartanak.
Meg lehet azt oldani, ha akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!