Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti vinnétek anyósékhoz a...

Ti vinnétek anyósékhoz a gyerekeket, ha a bolháktól hemzsegne a ház?

Figyelt kérdés
Nem arról van szó hogy egy napot nem tölthetnek ott, de engednétek hogy akár napokra is ott aludjanak? Ugye tiszta csípés lesz a gyerek és elég nagy az esély hogy nem csak a használt ruháit hozná haza, de 1-2 "dögöt" is, amivel könnyen lefertőzheti a lakást/házat.
2018. ápr. 3. 15:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvalóan nem, én magam sem mennék ilyen helyre.

Elég gyenge duma az állatokra fogni, máshol is tartanak állatokat, mégsem bolhás mindenki. Baromi egyszerű módszerekkel megelőzhető, amiket írtak is feljebb.

Beszéljetek anyósékkal, ha kell, akkor vegyetek ti bolhairtó szert. Kár lenne, ha erre menne rá a jó családi kapcsolat.

2018. ápr. 3. 16:53
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Fúj, nem, fel sem merül.
2018. ápr. 3. 17:34
 13/23 anonim ***** válasza:
21%

Nem

Amúgy, ahol bolha van, ott bélféreg is

Ha nem hajlandóak takarítani vagy rovarírtót hívni, még őket se engedném a lakásomba

2018. ápr. 3. 18:04
 14/23 anonim ***** válasza:
55%

Nagyszüleimnél a "falu macskái" bejáratosak voltak a házba sokáig, az én kedvemért főleg. Ezek a macskák senkié nem voltak, soha nem voltak bolhátlanitva, féregtelenítve, stb.

Én meg allergiás voltam a bolhacsípésre, 50forintos méretű vagy még nagyobb hólyagok lettek belőle. Mivel a macskák lábhoz dörgölőztek, meg ölbe vettem őket, bokától térdig folyton sebes voltam, sokszor csuklónál, nyakban is, ha sokat ölelgettem. Volt olyan év, ha sok volt a macska, hogy a lakásban is voltak bolhák, én magam láttam-éreztem őket a szobában a szőnyegen heverve. Pedig nagyanyám tiszta asszony volt, 3 naponta porszívózott, naponta felmosott, stb. Csak ugye rovarirtás nem volt.

Nos, mindennek ellenére haza soha nem hoztam bolhát. Én botrányosan néztem ki az allergiám miatt (próbálták volna azt mondani, hogy nem macskázhatok! :D), de otthon sosem volt ilyen gond.

Persze nem mondom azt, hogy normális, vagy hogy nem kéne aggódnod, mert nem jó az, ha bolhás környezetben van a gyerek, de az átferzőzésre kicsi az esély, ha nektek otthon nincs állatotok.

2018. ápr. 3. 20:08
 15/23 anonim ***** válasza:
70%
Igen, az átfertőzés szerintem is durva, nem tetű az, hogy nehéz legyen kiirtani. Én is beleléptem egyszer bolhafészekbe a kertben és bolhás lettem (érdekes módon a bolhás macskák ölelgetése nem okozott semmit, igaz, a bolha boldog volt a macskával, nem volt rám szüksége), az első fürdésig tartott és kész, soha többé nem csípett meg bolha, csak akkor egyszer. Úgyhogy az ember nehezen marad bolhás, de ahogy a korábban írták a szőnyeget, úgy látszik, vannak speckó helyzetek, amikor azért beköltözhet a bolha...
2018. ápr. 3. 20:44
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ember megoldani akarja a problémát, például:

[link]

Állatokra (emberre) ártalmatlan, tartós hatású, be kell vele fújni a szőnyegeket, kárpitokat, macskakosarat, kutyafekhelyet, és a bolhák megdeglendenek.

2018. ápr. 3. 20:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy órára sem. Az állatok csak akkor bolhásak, ha nem akarja gondozni őket a gazdájuk. Érdekes, a mi kutyáink sosem voltak bolhásak, míg az ugyanebben a házban élő szomszéd kutyája állandóan sebesre vakarta magát a bolhák miatt. Vajon miért? Azért, mert kutya? Nem, azért, mert a gazdája egyetlen egyszer sem vitte orvoshoz és nem használt semmilyen bolhairtót. Még a nagyszüleimnél sem voltak bolhák, pedig volt kutya, kinti macskák, tyúkok, nyulak, és egyiket sem gondozták példaértékűen, hogy finoman fogalmazzak.
2018. ápr. 3. 22:19
 18/23 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt disznó, kecske, nyuszi, meg macska, mégsem volt EGY bolha SEM sehol.

Anyósodék szimplán igénytelenek és én egy másodpercre sem vinném a gyereket.

Alapból nekem nem lenne gusztusom odamenni, mert undorító egy élősködőkkel teli ház.

2018. ápr. 4. 10:10
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem vinném, rövid időre sem, sőt, én sem mennék.

Attól, hogy ők igénytelenek, és nem zavarja őket a helyzet, ne várják el, hogy más is az legyen.

2018. ápr. 4. 11:41
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem ám! Sajna volt részem ilyen rokonságban, mikor kicsi voltam, szóval nem egyszerűen hiszti, undorító volt, féltem, viszkettem és valóban hoztam haza is, és akkor meg a suliba se akartam menni, hátha ott is bolhásnak tartanak.

Meg lehet azt oldani, ha akarják.

2018. ápr. 4. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!