Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós beszólt egy szál cigi...

Anyós beszólt egy szál cigi miatt, mire én visszaszóltam. Vélemény?

Figyelt kérdés

Anyósjelölt csak, nagyon aranyos egyébként, jól kijövünk, de történt egy eset.

Elmentünk párommal bulizni és vettünk egy doboz cigit a buli alkalmából. Nem dohányzunk egyébként, mert sportolunk, meg amúgy sem szeretjük a cigit, de ha nagy ritkán elmegyünk bulizni, mondjuk 2-3 havonta egyszer, akkor ott pár szálat társasággal elszívunk.

Megmaradt sok a cigiből és mi mentünk át anyósjelölthöz ebédre. Előtte szívtam egyet a maradékból és megérezték rajtam a szagot. Megkérdezték, hogy én dohányoztam-e. Mondtam, hogy most igen, mert maradt a buliról. Óriási patáliát csaptak, hogy ezt hogy képzelem, mennyire egészségtelen, nincs eszem, csalódtak bennem, ilyenek.

Oké, gondoltam, majd lecseng. Aztán egész ebéd alatt csak-csak beszólogattak, hogy meg fogok halni, terméketlen leszek, ilyenek. Annyira elegem lett, hogy beszóltam, valami ilyesmit "kedves tőled, hogy aggódsz, de ez az én dolgom. Nem vagyok dohányos csak azért, mert 2 hónapban egyszer rágyújtok. Ellenben még így is sokkal egészségesebb vagyok, mint a családodból bárki". Kikerekedett a szeme, hogy ezt hogy értem. Hát, ugye mindenkinek van valami baja, hormonzavarok, allergia, asztma, migrén, cukorbetegség, kövérség, gyenge látás, rossz fogak... Nem akartam felvágni, de tényleg makk egészséges vagyok, és sportolok is, míg ők egész életükben nem mozogtak semmit. Úgyhogy felsoroltam, hogy ők szoktak panaszkodni, szóval foglalkozzanak a saját egészségükkel. Ezután el is hallgatott párom anyja. Párom szerint igazam volt, ő is mondta neki, hogy fejezze be, de csak nem hagyta abba. Aztán mire hazaértünk, jött az sms páromnak, hogy ugye nem akar ilyen nőtől gyereket majd. :D

Mit gondoltok, normális az ilyen? Eddig kedveltem, de most a hideg kiráz ha rá gondolok.

2018. márc. 29. 12:13
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
83%
"Aztán mire hazaértünk, jött az sms páromnak, hogy ugye nem akar ilyen nőtől gyereket majd." Nekem az egészben, ez tetszik a legjobban, hiszen ha jól értem, közösen szoktátok elszívni azt a doboz cigit párhavonta...
2018. márc. 29. 19:20
 32/42 anonim ***** válasza:
82%
Vagy a párodban "nem volt annyi", hogy ezt megemlítse?
2018. márc. 29. 19:21
 33/42 1112 ***** válasza:
67%
Anyósod életében minden rendbe' van, hogy a tiédben vájkál? Felnőtt ember vagy gondolom; el tudod dönteni, hogy el akarsz -e szívni 1-2 szálat. Nincs joga a szemedre hányni vádlóan, mert nem a felettesed ,te pedig nem vagy a beosztottja, sem a tulajdona, sem a kiskutyája, sem a kiszolgálója/ szolgája.
2018. márc. 29. 20:03
 34/42 Pupusz ***** válasza:
58%
Látom sok itt az anyós. Ráérnek és imádnak okoskodni mások dolgában. Mivel a saját életükben nem sikerült az áttörés, próbálják megmarketingelni, mintha olyan jól szuperált volna az agytrösztjük. Ráprojektálják a nézeteiket, ízlésüket a fiatalokra. Tisztelet a kivételeknek persze. A kor és a bölcsesség sajnos nem jár együtt. Messze nem. A legtöbb anyós le akarja uralni a fiatal párt. Ezzel a cigi témával szépen körbepisilte a territóriumát a kedves mama. Fog ez még neked okoskodni, ne félj! Ez csak az első lecke volt. "Barátágos mérkőzés" amin felméri a képességeidet, habitusodat, reakciódat. Vagy megmutatod neki, ki a főnök és te uralod le, vagy ő fog téged. Ezekkel sajnos másképp nem lehet. Ha intelligens lenne, akkor ez a téma fel sem merülne. Ez nem a cigiről szól ugyanis. Arról szól, hogy megfelelsz-e maximálisan az ő ízlésének, igényeinek, vagy sem. Cenzúrázza a fia választását. Igazi mumus. Ha intelligens lenne, arról szólna a dolog, hogy örül, hogy a fia boldog veled, szeret, te viszont szereted, más nem is számítana. Veletek örülne és toleráns lenne, mert a szeretet eltakarja a hibákat, amik ugyebár mindenkinek vannak. Az anyósoknak általában halmozottan, de jobb szeretnek mások szemében szálkát keresni, mint a sajátjukban meglátni a bazi nagy gerendát. Tipikus anyós karakter. Tisztelet persze a kivételeknek. Tanácsot pedig akkor adna, ha kérnétek tőle, már ha intelligens lenne. A kéretlen tanácsokkal bombázó, kritikus mama veszélyes biológiai fegyver. Ha nem semlegesítik időben, elpusztít mindent. Tapasztalat. Nagy valószínűséggel a hátad mögött fog kedvesen duruzsolni a fiacskája fülébe. Ő akar dönteni, a fiát a tulajdonának tekinti, akin uralkodhat, beszabályozhatja az életét, megszabhatja neki, hogy kivel, hogyan, mikor. Ő mondja ki az áment a döntésére, enélkül nem engedi a fiát fontos döntéseket meghozni. Nem engedi felnőni. Emiatt a sok Jezabel típusú mama miatt van olyan sok tesze-tosza, elkényeztetett, életképtelen, akarat gyenge, férfinek látszó biohulladék, akik aztán elhagyják a családjukat, gyerekeiket az első kedvesen mosolygó kiscsajért. Mindezt férfiként, apaként írom. Büszkén vállalom, hogy semlegesítettem az anyósomat és az anyámat is. Ez a mi családunk, én és a nejem döntünk mindenről. Kéretlen tanácsokra nincs szükségünk. Gyerekekként ők döntöttek felettünk, de ennek vége. Más is az életminőségünk és felfogásunk, mint nekik és a gyerekeink is sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak. Ha tetszik nekik, ha nem. Annyira nem sikerült jól nekik, hogy érdemes lenne hallgatni rájuk és a nyomdokaikba lépni. Vagy feltétel nélküli szeretet, vagy irány haza. Ez a két opció van. Tudomásul vették. A ti életetekért ti vagytok a felelősek, jó és rossz döntéseitek következményei rajtatot csapódnak le. Még mindig jobb az embernek saját ostobaságai miatt szenvedni esetlegesen, mint másoké miatt. A felelősség ugyanis a tiétek, nem a mamáé. Ő csak kibicel, aztán, ha rosszul sül el az ármánykodása, ártatlan arccal mentegetőzik, hogy Ő nem, Ő nem ezt akarta, ő nem tehet róla. Sok sikert és kitartást ehhez a küzdelemhez! Sajnos nem lehet és nem is érdemes megspórolni, ha hosszú távra terveztek. A fanyalgó, lepontozó nyanyáknak pedig egy szép nagy, éles tükröt kívánok, amiben kívül, belül olyannak látják magukat, amilyenek valójában! Nem árt belenézni néha. Szép napot!
2018. márc. 30. 07:33
 35/42 anonim ***** válasza:
40%
"A kor és a bölcsesség sajnos nem jár együtt. " A kérdezőnél meg sajnos a minimális ész hiányzik a legelemibb jó modorral együtt. Tényleg tolakodó volt az anyósa, de az messze rosszabb volt amit ő tett. Megoldhatta volna a helyzetet anélkül hogy hogy ilyen undorító módon viselkedett volna. De nem, neki meg kellett játszani hogy . Igy csak egy ostoba tyúkot látok aki rivalizáálást, hatalmi harcot csinált az "anyósa" jelenlétéből. A pasija jobban tenné ha megszabadulna tőle, nyilván képtelen beilleszkedni a liba a családba. És nem, nem azt mondom hogy a kérdezőnek annyiba kellett volna hagynia a beszólogatást. De nem ilyen szánalmas módon kellett volna intézni. Felnőtt ember nem hisztivel meg személyeskedéssel válaszol az ilyesmire.
2018. márc. 30. 08:37
 36/42 anonim ***** válasza:
19%
*meg kellett játszani hogy ő az úr a szemétdombon
2018. márc. 30. 08:38
 37/42 anonim ***** válasza:
78%
Igazad van. Nincs eszed, meg fogsz halni meg terméketlen leszel, nagyon is bunkó, személyeskedő beszólások, én is falnak mentem volna. Nekem is volt hasonló,csak nem cigi miatt, anyósjelölt azóta zaklat az unokával,mióta együtt vagyunk barátommal, ami 5 év. Próbálta párom leállítani, nem ment, próbáltam kedvesen, nem ment. Pár hónapja betelt a pohár, nem fogtam vissza magam és azóta nem jön fel úton-útfélen a gyerek. Néha nem elég,ha a visszafogjuk magunkat :/
2018. márc. 30. 10:24
 38/42 anonim ***** válasza:
27%

"kedves tőled, hogy aggódsz, de ez az én dolgom."

És itt kellett volna pontot tenni a beszélgetés végére, akkor maximálisan korrekt lett volna. De ezzel, hogy kvázi az egész családot sértegetted és most már beteg, vaksi alkesznek titulálod, nemhogy az anyósod szintjére süllyedtél, hanem annál még sokkal lejjebb. Anyósod tett egy rossz szót is a családodra? (persze gondolom, most mindjárt bedobod, hogy természetesen, akkora szemetek, hogy még a kérdés alapmagyarázatába sem fért bele, ezért kell utólag hozzátenni) Te ellenben mindennek elhordod itt a teljes családját. Szánalmas vagy...

2018. márc. 30. 11:57
 39/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, szerintem állíts magadon, nem tudom, miért involválódtál ennyire ebbe a kérdésbe érzelmileg, csak nem te vagy a párom anyja? :D

Majd ha téged is elkezdenek sértegetni és nem állnak le az első szép szóra, nem tudom, te mit reagáltál volna. Szerinted eleinte nem próbáltam bólogatni, meg elterelni a témát? De. És mégis, folyamatosan fel-fel hozta, egyszerűen nem tudott leállni. És igenis bántja az igazságérzetemet, amikor valaki azt mondja, hogy "ezt meg hogy képzeled?", meg hogy "meddő leszel, majd meglátod, el fog rohadni a méhed", miközben a saját gyereke alig tudott teherbe esni az életmódja miatt. Örülök, hogy te erkölcsileg olyan magas szinten állsz, hogy mindezek mellett nyugodtan tudtál volna enni, de valakinek meg beletaposhatnak az érzésiebe (pl. nekem) és van egy pont, ahol már nem hagyom annyiban.

Na, meg hogy lejjebb vagyok, mint anyósjelölt, hát nem tudom, nekem eszembe nem jutna mást számon kérni ilyen miatt, meg turkálni más méhében, de biztos, csak mert kiálltam magamért, én már lejjebb vagyok.

Többieknek: párom aznap nem dohányoztt, de amúgy ketten vettük a cigit. Ő rászólt az anyjára és kiállt értem. Kellemetlen volt neki az anyja viselkedése, láttam rajta. Egyébként ma írt neki, hogy mikor megyünk legközelebb. :D

2018. márc. 30. 15:27
 40/42 anonim ***** válasza:
0%

Kibújt a szög a zsákból.Kezdetét vette a cicaharc:)

Anyós vs meny.

Már csak a popcorn hiányzik:D

(Ja mondjuk az sem valami egészséges):D

2018. márc. 30. 19:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!