Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós beszólt egy szál cigi...

Anyós beszólt egy szál cigi miatt, mire én visszaszóltam. Vélemény?

Figyelt kérdés

Anyósjelölt csak, nagyon aranyos egyébként, jól kijövünk, de történt egy eset.

Elmentünk párommal bulizni és vettünk egy doboz cigit a buli alkalmából. Nem dohányzunk egyébként, mert sportolunk, meg amúgy sem szeretjük a cigit, de ha nagy ritkán elmegyünk bulizni, mondjuk 2-3 havonta egyszer, akkor ott pár szálat társasággal elszívunk.

Megmaradt sok a cigiből és mi mentünk át anyósjelölthöz ebédre. Előtte szívtam egyet a maradékból és megérezték rajtam a szagot. Megkérdezték, hogy én dohányoztam-e. Mondtam, hogy most igen, mert maradt a buliról. Óriási patáliát csaptak, hogy ezt hogy képzelem, mennyire egészségtelen, nincs eszem, csalódtak bennem, ilyenek.

Oké, gondoltam, majd lecseng. Aztán egész ebéd alatt csak-csak beszólogattak, hogy meg fogok halni, terméketlen leszek, ilyenek. Annyira elegem lett, hogy beszóltam, valami ilyesmit "kedves tőled, hogy aggódsz, de ez az én dolgom. Nem vagyok dohányos csak azért, mert 2 hónapban egyszer rágyújtok. Ellenben még így is sokkal egészségesebb vagyok, mint a családodból bárki". Kikerekedett a szeme, hogy ezt hogy értem. Hát, ugye mindenkinek van valami baja, hormonzavarok, allergia, asztma, migrén, cukorbetegség, kövérség, gyenge látás, rossz fogak... Nem akartam felvágni, de tényleg makk egészséges vagyok, és sportolok is, míg ők egész életükben nem mozogtak semmit. Úgyhogy felsoroltam, hogy ők szoktak panaszkodni, szóval foglalkozzanak a saját egészségükkel. Ezután el is hallgatott párom anyja. Párom szerint igazam volt, ő is mondta neki, hogy fejezze be, de csak nem hagyta abba. Aztán mire hazaértünk, jött az sms páromnak, hogy ugye nem akar ilyen nőtől gyereket majd. :D

Mit gondoltok, normális az ilyen? Eddig kedveltem, de most a hideg kiráz ha rá gondolok.

2018. márc. 29. 12:13
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
43%

Én nem dohányzom, de a tököm ki van már, hogy mindig csesztetik szegény dohányosokat! Utálom az olyan embereket, akik valami miatt feljogosítva érzik magukat arra, hogy beleszóljanak mások életébe! Gusztustalan és hülye szokás!

Itt igenis a kérdező anyósa a hibás. A kérdező egy önálló, független felnőtt ember, ahogyan a párja is és el tudják dönteni, hogy mit akarnak csinálni. Nem kell engedély kérniük semmire, nem kell rákérdezni semmire és nem kell őket kioktatni, mintha 3 évesek lennének. Ha ők amúgy nem szeretnek cigizni, de buliban igen (amit amúgy én abszolút megértek...én nem cigizek, mert nem szeretem, de valahol mindig irigykedtem a cigizőkre, mert ők olyan összetartóak vagy hogyan mondjam, ez a "gyere, menjünk ki és szívjunk el egy cigit" semmi mással nem működik, a cigi egyfajta "kapocs" a társaságban :) sokszor én is hozzájuk csapódtam), akkor csinálják így, szíve joguk. Egyikük sem az anyós orra alatt gyújtott rá, innentől kezdve a világon SEMMI köze nincsen hozzá. Szerintem őt fikarcnyit sem érdekli az egészséged (mint ahogyan úgy általában azokat, akik szidják a dohányosokat), hanem ez szimplán egy fogás rajtad, amibe bele lehet kapaszkodni és akkor lehet szidni, hogy így meg úgy megdöglesz (megjegyzem, hogy nálunk a családban volt több tüdőrákos is, de egyikük sem dohányzott, míg a dohányos nagymamámnak kutya baja nincsen 80 évesen, tehát azért szerintem túlzás azt állítani, hogy cigi=rák), nem lesz gyereked, meg így egészségtelen, úgy egészségtelen. Ez, hogy egészségtelen ez egy tény, de szerintem ezzel már egy 10 éves gyerek is tisztában van, mert mindenhol ezt nyomatják, emiatt én nem értem, hogy miért érzik sokan úgy, hogy ezt meg kell osztani a dohányzó ismerősükkel...aki dohányzik, az pontosan tudja és ezt vállalja. Valamint azért az, hogy az ember elszív egy szál cigit két havonta, most mondtam valamit, az nem azt jelenti, hogy akkor másnap már őt rakosgatják ide-oda a hűtőházban...de egyébként mondom, szerintem ehhez senkinek semmi köze nincsen és szimplán csak beléd akart kötni. Én is úgy gondolom, hogy kicsit durván reagáltál, de abszolút megértem, hogy felhúztad magad rajta és ilyen helyzetekben az ember nem mindig tud átgondoltan és higgadtan cselekedni. Összességében én úgy gondolom, hogy neked volt igazad. Én már csak azt hiányolom, hogy a párod miért nem beszél az anyjával...Szerintem neki is meg kellene mondania a véleményét és ki kellene állnia melletted, főleg az sms után.

2018. márc. 29. 13:49
 22/42 anonim ***** válasza:
95%

Anyuka utálja a cigit, és egyenesebb összefüggést lát a cigizés-betegség között, mint a mozgásszegény életforma-betegség között, gondolom, mert aki dohányzik, aktívan tesz azért, hogy beteg legyen, aki csak tesped, az meg passzívan.

Az egyébként teljesen mindegy, hogy mennyit dohányzol abból a szempontból, hogy volt-e joga ilyen szinten neked menni érte. Nyilván nem volt. Felnőtt vagy, gondolom, ha dohányzol a te döntésed, ő esetleg elmondhatja, hogy szerinte miért nem jó, de litániával tölteni az egész ebédidőt, terméketlenséggel jönni, stb. durva tolakodás, átlépte a határait.

A te válaszod is védhetetlen viszont. Nincs makkegészséges ember szinte, legalábbis nincs olyan, aki biztosan tudhatja magáról, hogy az, nem kevés embert ismerek, akik egyik nap még makkegészségesnek hitték magukat, fél év múlva meg már kemoterápiára jártak.

Nem cigiztek egyébként, szóval nem oda akarok kilyukadni, hogy a cigitől mindenki rákos lesz, hanem arra, hogy nem tudhatod, meddig leszel még egészséges (csak a sport tuti nem garancia semmire), és nem tudhatod, hogy az ő családjukban minek köszönhetőek a betegségek. Fifti-fifti egyébként, mert kb. ugyanakkora tahóság terméketlenséget jósolni egy fiatal nőnek, mint felhánytorgatni a másik ramaty egészségi állapotát.

2018. márc. 29. 13:53
 23/42 A kérdező kommentje:

Beesek bagószagúan, jó ég! :D Az persze teljesen elfogadott, hogy az ember piál, mert hogy anyósjelöltnél nincs ebéd, meg találkozó tömény nélkül. Azzal kezdjük, kezembe nyomják a poharat. Csak buliban iszon, szintén az említett 2-3 hónapban egyszer, de tudom, akkor is alkoholista vagyok, meg nem is vagyok sportember, tudom. Szóval az x millió alkoholista országában anyósjelölt iszogathat egész vendéglátás alatt, de én 2 év alatt egyszer elszívtam egy cigit mielőtt odamentem és ezért oltogathat.

Azt elmondhatja, hogy a nem kéne dohányozni, teljesen igaza van, de hogy arról szóljon az ebéd, hogy kioktat. Felnőtt ember vagyok, és valóban semmi köze hozzá. A kövérség meg a cukorbetegés pedig igenis az életmódja következménye. Szemüvege is a diabétesze miatt lett, ő mondta maga! Szóval nehogy már ő legyen a jóindulató angyal, mert szerinem előbb nézzen körül a saját háza táján.

2018. márc. 29. 13:54
 24/42 anonim ***** válasza:
40%

A pasid anyja nem szólhat be senkinek mindenki úgy bagózza rákosra magát, ahogy neki jólesik.

A családom is utálja a bagószagot. A nagyfiam szóba sem állna olyan nővel, akin érzik a bagó.

Egy nő nem engedheti meg magának, hogy bárki is érezze rajta a bagószagot.

Igénytelen, visszataszító. Büdös a ruhája, bőre, lehelete.

Nálam is kizáró ok volt mindig, még barátkozásnál is, nemhogy párkapcsolatnál.

2018. márc. 29. 13:58
 25/42 anonim ***** válasza:
60%

Ja érdekes, most már kiderül, hogy az anyós egy hülye alkesz :D ennyire nem bírod elviselni, ha nem adnak neked maximális mértékben igazat vagy kamukérdés van a láthatáron?

Egyébként az alkoholról bizonyított, hogy mértékkel fogyasztva még jót is tehet. A cigiről ez semmilyen mértékben nem mondható el. És teheted itt az agyadat, hogy bagószag így meg úgy, de 1 szál elszívása és épp ugyanúgy megérződik az emberen, mintha egy dobozzal nyomott volna be.

Ha legközelebb anyósék úgy fogadnának, hogy mondjuk nem mostak fogat és büdösek, ki lennél akadva. Pedig pont csak annyira igénytelen, mint nemdohányzókhoz cigiszagúan beesni. Persze továbbra sem kellett volna ilyen erőszakosan hánytorgatni a dolgot, de neked akkor sincs jogod így visszavágni.

Az is érdekes, hogy a kérdés elején még aranyos az anyós. Aztán ahogy kapod a neked nem tetsző válaszokat, már egyből piás vén banya lesz.

2018. márc. 29. 14:29
 26/42 anonim ***** válasza:
61%

Férfi se legyen bagószagú, ha lehet kérni.

Te dohányzol. Ennyi. Aki karácsonykor iszik, az sem absztinens. Az szokott inni. Tök mindegy, mikor, mert az, hogy nem csinálsz valamit, azt jelenti, hogy SOHA nem csinálod.

Ha azt mondom, vegán vagyok, de a haverokkal eszem csirkepörköltöt, akkor nem vagyok vegán.

2018. márc. 29. 14:30
 27/42 A kérdező kommentje:

25, persze, hogy bírtam a párom anyját, mert kedves volt velem mindig is. Engem nem érdekel, hogy zabál és sokat iszik, ő dolga. De ha mindenképp belémáll egy szál cigi miatt, akkor igenis nézzen magába először!

Nem tudom ,hogy reagálnátok le, amikor felnőtt ember létetekre valaki azt kérdezi, hogy "ezt meg hogy képzeled?", mintha valami taknyos gyerek volnék, ő meg az anyám. Ha csak aggódna és elejtené, hogy nem kéne, azzal semmi bajom nem lett volna. De amikor sorban jön az osztás, meg a méhemben turkál, akkor azért kicsit felmegy az emberben a pumpa.

Egyébként a párom nővére hormonbeteg volt, neki is a kövérségtől lett. Pár évig nem jött össze nekik a baba, ezért fogyóznia kellett. Orvos, dietetikus stb. nagy nehezen teherbe esett. Hadd ne mondjam, 3 gyereke van, mindegyik dagi. De a cigit rühellik, mindig is utálták és most találtak egy dolgot, amiért verhetik a mellüket, hogy ők aztán soha nem gyújtottak rá. Csak kicsit vicces, amikor az egész család beteg, meg kövér és neked szólogatnak be egy szál cigi miatt, hogy meddő leszel, meg meghalsz tőle. :D

2018. márc. 29. 15:41
 28/42 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem jól csináltad :D az én anyámat is helyre tehetnéd mert én nem merem:’D
2018. márc. 29. 15:56
 29/42 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem bunkó dolog volt, hogy egész este ott cseszegettek ezzel, csak mert elszívtál pár szálat. De neked sem adok igazat, mert elég genya dolog volt felhozni az ő betegségeiket, ugyanis a hormonzavarról, gyenge látásról, stb. problémákról nem tehetnek. És azért ne akard már megmagyarázni, hogy azért szemüveges a fél család, mert nem sportolnak :DDD
2018. márc. 29. 17:11
 30/42 anonim ***** válasza:
75%
Ahha. mindjárt kiderül hogy anyóséknál mindenki alkesz, sőt drogos, te meg magad vagy a megtestesült jóindulat meg ártatlanság- Már bemutatkoztál kérdező, felesleges magyarázni a bizonyítványodat.
2018. márc. 29. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!