Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért mondja azt folyton az...

Miért mondja azt folyton az anyósom, hogy ö neveli az unokáját ( a fiamat)?

Figyelt kérdés
Többször hallottam töle, hogy milyen jó, hogy megy nyugdíjba, mert Akkor már nevelheti az unokát. A fiamat én nevelem, Én vagyok vele itthon 3 évig, én vagyok az anyja.Az ö hobbija az unokázás- ezt vallja

2018. jan. 13. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

végülis a nagyszülő is szülő... szerintem az, hogy ő is foglalkozik az unokával, ez téged semmiben nem korlátoz, persze, hogy te vagy az anyja, persze, hogy alapvetően te neveled...de azért nem baj az, ha a nagyszülőkkel is időt tudnak tölteni az unokák, és ennek örülni kell, ha a nagyi foglalkozna az unokával. ez még praktikus is. egy nyugdíjas ráér, simán el tud menni érte óvodába, iskolába, vigyázni tud rá, ha beteg, vagy épp a nyári szünetben... amikor a szülő nem feltétlen ér rá.

én nagyon sok időt töltöttem a nagyszüleimmel. nyaranta is, szüleim dolgoztak, és akkor volt, hogy hetekig nagyszülőkkel, unokatesókkal voltunk... mai napig egyébként nagyon közel állnak hozzám a nagyszüleim, és tényleg sok fontos dolgot megtanítottak nekem, életbölcsességet is igyekeztek mindig átadni. ez szerintem egy nagyszerű lehetőség, és nagyon jó, hogy van nagyszülő, meg nekik is jó érzés, én most ezt nagyon látom, hogy mennyire örülnek a sikereinknek.

de persze az időm nagy részét én is a szüleimmel töltöttem gyerekkoromban, alapvetően persze ők neveltek, ők A szüleim, de hát ez nem is kérdés...

2018. jan. 13. 23:09
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Ő így fogalmaz, ne vedd túl komolyan, nem érdemes rosszindulatot belelátni, valószínűleg nem akarja átvenni a nevelését, nem is tudná, meg bizonyára nem arról van szó, hogy úgy gondolja, te nem neveled rendesen, és majd ő megneveli, ha már más nem. Nem hinném, hogy ilyesmiről van szó. Amúgy meg nevelő hatása az iskolának is van, a pedagógusok tulajdonképpen nevelők is egyben.

Egy kicsit neveli az edzője is, ha jár vagy járni fog valamilyen sportra.

2018. jan. 13. 23:57
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Úgy értheti szerintem, hogy mostmár azzal foglalkozhat, amivel mindig is akart. Biztos nagyon várta már, nem kizárólag rosszindulatból mondhatnak ilyet. Ugyanezt mondta régen az irodalom tanárunk: azért várja a nyugdíjazását, mert utána már unokáival lehet. (2 tanárunk is, egymás után mentek nyugdíjba)
2018. jan. 14. 00:14
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem is arra gondolt, hogy lehetősége lesz több időt vele tölteni. Nem rosszindulatból mondhatta. A nagyszülők nálunk is túlbuzgók.
2018. jan. 14. 05:09
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

Mi nem ismerjük őt és nem hallottuk, hogyan mondja, milyen hangsúllyal, milyen szövegkörnyezetben. Ha egyébként normális nő, akkor valószínűleg csak annyit jelent, hogy több ideje lesz unokázni, ami pozitívum.

Ellenben azzal, ahogy te kategorikusan kijelented, hogy a fiadat te neveled. Apja nincs is?

2018. jan. 14. 07:30
 6/14 anonim ***** válasza:
69%
Ledolgozott 40+ évet, megszűnik a napi taposómalom. Sok embernek nagyon nehéz lehet ezt elfogadni, új célokat kell keresnie. Lehet most ezzel nyugtatja magát, hogy ne unatkozzon. Még ne láss bele semmit, mire nyugdíjas lesz, bárhogy alakulhat.
2018. jan. 14. 08:39
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

Van egy olyan érzésem, hogy megint egy "anyatigrisbe" futottunk, akinek csak az ÉN létezik és mindenki másra fúj mint a macska :D

ÉN fiam.

ÉN vagyok vele.

ÉN nevelem.

ÉN vagyok az anyja.

ÉN, ÉN, ÉN...

2018. jan. 14. 12:09
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Hát nem tudom,szerintem igenis probléma,hogy így mondta a kérdező anyósa. Szerintem ez azt fejezi ki,hogy szerinte a kérdező és a párja nem nevelik rendesen a gyereket,de majd ő így meg úgy...

De remélem,hogy nincs igazam,mert az egy elég sz.r ügy,ha mondjuk a nagyszülő elkezdni a szülővel ellentétesen nevelni a gyereket.

2018. jan. 14. 14:30
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

És mióta jelentkezett nála ez a "hobbi"? Orvos látta már?

Volt már kisgyerekes anya, gondolom tett rá magasról, és azt gondolja, hogy neki ez kétszer is jár... rettenetesek ezek a vén hülyék, akiknek üres az életük, a fejük, és azt gondolják, hogy az unoka az valami járandóság.

Igen te vagy az anyja, és a te dolgod, hogy neveld. Régen rossz már, ha két szülő nem elég ehhez.

2018. jan. 16. 14:49
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

A nagyszülők legyenek csak játszó pajtások, ne nevelni akarjanak. Ha legközelebb is így fejezi ki magát akkor mondd meg neki a tieteket ne akarja nevelni.

Nekem anyósom azt mondta, hogy ő lenne főállású nagymama, én meg menjek dolgozni (munkanélküli)!!! (Megengedhetjük magunknak, hogy 2 évet itthon maradjak.)

2018. jan. 16. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!