Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyósom attól még láthatja az...

Anyósom attól még láthatja az unokáját, hogy ránk csúnya dolgokat mond másoknak, vagy nem? Tiltsuk el tőle?

Figyelt kérdés

Anyósom idős, sok időt egyedül, odabent, szereti megmondani mindenről az általában negatív véleményét. A férjem tesója a napokban elmondta, hogy miket mond rólunk anyósom. Nagyon nyomta már a lelkét, hogy ezt hallgatja és kitört belőle. Benne lehet bízni, elhisszük neki, amiket mond.

Illusztrálom pár kiragadott példával, hogy értsétek.

-A tesómnak szerveztem a 30. szülinapjára egy éttermezést, anyósom szerint, 'kutya kötelességem lett volna háziasszonyként, anyaként a saját testvéremnek én főzni és vendégül látni a családot'.

-Még császár után nehezen mozogtam pár napig, a férjem pelenkázta, én szoptattam, anyósom szerint az én dolgom lett volna gondozni, más is megoldja egyedül.

-Rossz szülők vagyunk, nem törődünk a gyerek igényeivel, mert csak 6 hónaposan kezdtük hozzátáplálni. (Tudom, hogy sokan 4 hónaposan már etetik mindenfélével, de az orvosa 6 hónapos kortól javasolta.)

-Azt is mondta, hogy nem is szeretem én ezt a gyereket, mert terhesség alatt beszedtem a doki által felírt antibiotikumot, és szerinte azzal mérgeztem a babát.

Nem is az a lényeg, hogy ezekben igaza van-e vagy sem, de mióta a férjem ezeket tudja, nem szeretné, ha az anyósom láthatná a gyereket. Szerintem ráhagyhatnánk a kicsit, mi meg addig elmennénk mondjuk sétálni, és akkor nem nagyon találkoznánk vele, de mégis láthatná az unokát. A férjem azt mondta, ne engedjünk be ilyen embert a házba, én viszont a nagymamai szeretet nem akarnám a gyerektől megvonni. De mégis az ő anyja, ő dönt. A gyereket szereti anyósom, nem mond rá vagy neki csúnyát soha. Megbeszélni nem tudjuk anyósommal ezeket, mert ő mindig letagad mindent. Előző mondatban mond valamit, aztán visszakérdezel és tagad.:)

2016. aug. 26. 08:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én átéltem, hogy az anyósom rólam mindenfélét mondott a saját gyerekemnek. Az ilyen nem áll le és előbb utóbb a gyereknek fogja mondani.
2016. aug. 26. 08:50
 2/13 anonim ***** válasza:
12%

Ezek nem "csúnya dolgok", hanem anyósod véleménye.

Az idősek máshogy látják a dolgokat.

Nem kell ezen megsértődni, mindenkinek meg lehet a maga véleménye, a baj akkor van, ha ezt rátok akarja erőltetni. Ha nem, nincs gond.

Nem kell a hisztis ovist játszani, hogy azt mondta csúnya vagyok, akkor duzzogok, és nem beszélek vele.

Lehet normális hangnemben megbeszélni ezt anyóssal, hogy ti így látjátok jól, ő úgy, de tartsa tiszteletben, hogy ti hogy akartok élni.

2016. aug. 26. 08:53
 3/13 A kérdező kommentje:
1: És mi lett a vége nálatok? Mesélsz róla akár itt, akár priviben? 2: Nem lehet sajnos, természetesen már próbáltuk.
2016. aug. 26. 08:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a férjednek adok igazat.Ha másoknak ezt mondja tuti,hogy a gyereknek is mondani fogja,ha nagyobb lesz.

Én úgy nőttem fel,hogy a nagyszüleim ha náluk voltam állandóan a szüleim "hibáiról" beszéltek nekem.Gyerekként ezt rettentő nehéz volt lelkileg kezelni és nem egy konfliktus volt belőlle.Én a gyerekemet tuti nem tenném ki ennek.

2016. aug. 26. 09:10
 5/13 A kérdező kommentje:
3: Emlékszel esetleg, hogy mit éreztél? Elhitted neki? Vagy miért okozott belső konfliktust? Csak maga a szidalmazás?
2016. aug. 26. 09:13
 6/13 anonim ***** válasza:
22%

figyi ezer éves az anyós akkor még más volt

szal nem akadnék ki

ha a gyerekkel jó a viszony akkor miért nem találkozzanak

lehet beszélgetni kellene arról h mennyit fejlődött az orvostudomány mióta ö volt kismama

lehet felfogná h ma mást mondanak az orvosok mint anno

2016. aug. 26. 10:34
 7/13 A kérdező kommentje:
6: Írtam, hogy nem az számít, hogy ezek igazak-e vagy sem. De rossz szülőnek nevez minket és azt mondja, nem szeretjük a gyereket. Régen a kismamák ilyenek voltak?!
2016. aug. 26. 11:09
 8/13 anonim ***** válasza:
16%

az régi nézetei szerint igen az vagy

DE pont ezért nem szabad a szívedre venni

te a legújabb ajánlások szerint neveled a gyereked akiért te vagy felelős

neki meg más a véleménye

és PONT

másik dolog ha nem vagy tisztába önmagaddal és nem TUDOD h igen is helyesen csinálod, a te meglátásod szerint, akkor egyrészt magadban kellene rendet tenni

Önbizalom és önbecsülés

ha képes vagy bízni a saját döntéseidben akkor pont semmilyen hatással nem lenne rád egy kritika :)

férjeddel beszéld meg h a nagymama fontos dolog a gyerek életében !

2016. aug. 26. 11:54
 9/13 A kérdező kommentje:
8: Köszönöm, így már értem. Szerintem emberek így nem beszélhetnek egymásról, vagyis én pl. nem szoktam, de oké. Egyébként van nagymamája, aki nem mond ilyesmiket. Én is annak a pártján állok, hogy láthassa, de a férjem nagyon ellene van, és ő dönt, az ő anyukája.:)
2016. aug. 26. 12:04
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

én sem szeretem az anyósom de mivel a gyerekkel jó a kapcsolat így hagyom, szeretik egymást, jól elvannak

igaz nálunk anyagi dolgokon borult a bili ki, nem személyeskedésen, de az h mi nem jövünk ki az nem ok rá h nem találkozzanak

2016. aug. 26. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!