Anyósom attól még láthatja az unokáját, hogy ránk csúnya dolgokat mond másoknak, vagy nem? Tiltsuk el tőle?
Anyósom idős, sok időt egyedül, odabent, szereti megmondani mindenről az általában negatív véleményét. A férjem tesója a napokban elmondta, hogy miket mond rólunk anyósom. Nagyon nyomta már a lelkét, hogy ezt hallgatja és kitört belőle. Benne lehet bízni, elhisszük neki, amiket mond.
Illusztrálom pár kiragadott példával, hogy értsétek.
-A tesómnak szerveztem a 30. szülinapjára egy éttermezést, anyósom szerint, 'kutya kötelességem lett volna háziasszonyként, anyaként a saját testvéremnek én főzni és vendégül látni a családot'.
-Még császár után nehezen mozogtam pár napig, a férjem pelenkázta, én szoptattam, anyósom szerint az én dolgom lett volna gondozni, más is megoldja egyedül.
-Rossz szülők vagyunk, nem törődünk a gyerek igényeivel, mert csak 6 hónaposan kezdtük hozzátáplálni. (Tudom, hogy sokan 4 hónaposan már etetik mindenfélével, de az orvosa 6 hónapos kortól javasolta.)
-Azt is mondta, hogy nem is szeretem én ezt a gyereket, mert terhesség alatt beszedtem a doki által felírt antibiotikumot, és szerinte azzal mérgeztem a babát.
Nem is az a lényeg, hogy ezekben igaza van-e vagy sem, de mióta a férjem ezeket tudja, nem szeretné, ha az anyósom láthatná a gyereket. Szerintem ráhagyhatnánk a kicsit, mi meg addig elmennénk mondjuk sétálni, és akkor nem nagyon találkoznánk vele, de mégis láthatná az unokát. A férjem azt mondta, ne engedjünk be ilyen embert a házba, én viszont a nagymamai szeretet nem akarnám a gyerektől megvonni. De mégis az ő anyja, ő dönt. A gyereket szereti anyósom, nem mond rá vagy neki csúnyát soha. Megbeszélni nem tudjuk anyósommal ezeket, mert ő mindig letagad mindent. Előző mondatban mond valamit, aztán visszakérdezel és tagad.:)
Az egy vélemény, hogy 2 hónaposan banánnal kellene etetni, az hogy meg akarom ölni a magzatot az antibiotikummal az nem vélemény, nem normális dolog ilyesmit beszélni.
11: Erre még nem is gondoltam, hogy ez az öregedéssel együtt járó dolog lehet, felvetem a férjemnek! Köszi!
Minden nagymama ilyen. A menyével meg aztán minden anyós nagyon kritikus. Soha nem elég jó háziasszony a meny.
Nekem anyósom sajnos már meghalt, de a saját anyám mond hasonlókat rólam. Bánt engem is rendesen, de eszemben sincs emiatt megszakítani vele a kapcsolatot. Megbeszélni meg sem próbálom, mert képtelen elfogadni, hogy egy nála fiatalabbnak legyen bármiben igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!