Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyósom attól még láthatja az...

Anyósom attól még láthatja az unokáját, hogy ránk csúnya dolgokat mond másoknak, vagy nem? Tiltsuk el tőle?

Figyelt kérdés

Anyósom idős, sok időt egyedül, odabent, szereti megmondani mindenről az általában negatív véleményét. A férjem tesója a napokban elmondta, hogy miket mond rólunk anyósom. Nagyon nyomta már a lelkét, hogy ezt hallgatja és kitört belőle. Benne lehet bízni, elhisszük neki, amiket mond.

Illusztrálom pár kiragadott példával, hogy értsétek.

-A tesómnak szerveztem a 30. szülinapjára egy éttermezést, anyósom szerint, 'kutya kötelességem lett volna háziasszonyként, anyaként a saját testvéremnek én főzni és vendégül látni a családot'.

-Még császár után nehezen mozogtam pár napig, a férjem pelenkázta, én szoptattam, anyósom szerint az én dolgom lett volna gondozni, más is megoldja egyedül.

-Rossz szülők vagyunk, nem törődünk a gyerek igényeivel, mert csak 6 hónaposan kezdtük hozzátáplálni. (Tudom, hogy sokan 4 hónaposan már etetik mindenfélével, de az orvosa 6 hónapos kortól javasolta.)

-Azt is mondta, hogy nem is szeretem én ezt a gyereket, mert terhesség alatt beszedtem a doki által felírt antibiotikumot, és szerinte azzal mérgeztem a babát.

Nem is az a lényeg, hogy ezekben igaza van-e vagy sem, de mióta a férjem ezeket tudja, nem szeretné, ha az anyósom láthatná a gyereket. Szerintem ráhagyhatnánk a kicsit, mi meg addig elmennénk mondjuk sétálni, és akkor nem nagyon találkoznánk vele, de mégis láthatná az unokát. A férjem azt mondta, ne engedjünk be ilyen embert a házba, én viszont a nagymamai szeretet nem akarnám a gyerektől megvonni. De mégis az ő anyja, ő dönt. A gyereket szereti anyósom, nem mond rá vagy neki csúnyát soha. Megbeszélni nem tudjuk anyósommal ezeket, mert ő mindig letagad mindent. Előző mondatban mond valamit, aztán visszakérdezel és tagad.:)

2016. aug. 26. 08:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%
Mindegy, hogy mi mit gondolunk, ez anyósod véleménye, amihez joga van, és ahhoz is, hogy mondja. A férjed túlreagálja. De egy dologban igazat adok neki. Ha idős a nagymama és szerinted kissé buggyant is, akkor nem hagynám rá a gyereket, ha moziba akarnék menni, vagy bárhová.
2016. aug. 26. 18:15
 12/13 A kérdező kommentje:

Az egy vélemény, hogy 2 hónaposan banánnal kellene etetni, az hogy meg akarom ölni a magzatot az antibiotikummal az nem vélemény, nem normális dolog ilyesmit beszélni.

11: Erre még nem is gondoltam, hogy ez az öregedéssel együtt járó dolog lehet, felvetem a férjemnek! Köszi!

2016. aug. 26. 20:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Minden nagymama ilyen. A menyével meg aztán minden anyós nagyon kritikus. Soha nem elég jó háziasszony a meny.

Nekem anyósom sajnos már meghalt, de a saját anyám mond hasonlókat rólam. Bánt engem is rendesen, de eszemben sincs emiatt megszakítani vele a kapcsolatot. Megbeszélni meg sem próbálom, mert képtelen elfogadni, hogy egy nála fiatalabbnak legyen bármiben igaza.

2016. aug. 28. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!