Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Többnyire miért a nők vannak...

Többnyire miért a nők vannak rosszban a párjuk szüleivel?

Figyelt kérdés
Vagy szimplán nem kedvelik. Tudom a férfiaknál is előfordul, de a körülöttem lévőknél inkább az anyós/após-meny kapcsolat az ahol valaki nem szívleli a másikat, vagy egyiránt egyikőjük sem bírja. Például barátnőméknél most jön a baba, az anyósa szinte végig szidja, barátnőm ahogy teheti nem is találkozik vele,de nem tiltja el tőle a gyereket, de sokat nem is láthatja (főleg mikor ő is jelen van.)

2017. nov. 15. 07:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a legtöbb probléma a szokásokkal van. Az idősebb generáció megszokja, hogy valamit hogyan csinál, számára az a jól bevált és természetes, és ha valaki máshogy akarja csinálni, az fura és csak rossz lehet. Ezt a legnehezebb áthidalni szerintem, hogy az anyós elfogadja, hogy ha máshogy neveljük a gyereket, máshogy főzünk, máshogy éljük a családi életet, az attól még nem rossz, csak más.
2017. nov. 15. 09:52
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Ja, még egy hozzáfűzés a 9-es válaszomhoz.

Sztem most már talán lesz egy váltás a generációk között, de most még azért elég sokan vannak anyóskorban azok, akiket úgy neveltek anno otthon, hogy a nő az értéktelen, ha nem szép vagy nem otthon főzőcskézik, vezető pozícióra érdemtelen, komoly dolgokba ne szóljon bele. És nem azért ült csendben az ura mellett, mert annyira élvezte, hanem mert ez volt az elvárás. Az egyetlen ember, akinek pofázhatott, a menye volt, mert "bizony meg kell tanítani a friss feleségnek, hogy hogy szolgálja ki az urát meg hogy tartsa a háztartást"... és az ilyenek, na, örülnek végre, ha vkit ugráltathatnak. (

2017. nov. 15. 10:05
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó leírta amit én is gondolok. Az egész azon múlik, hogy mindenki elfogadja egymás szokásait és értékrendjét.
2017. nov. 15. 10:06
 14/23 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó = #11
2017. nov. 15. 10:06
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Mert sok anya úgy van vele, hogy a barátnő "elveszi az ő pici fiát".

Exem anyja dettó, szerintem ez undorító hozzáállás.

A párom anyjával ellenben tök jól kijövök, normális, szívesen beszélget velem, recepteket cserélünk, stb.

2017. nov. 15. 11:28
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

Nő a nővel sokkal nehezebben fér meg, mint akár férfi a nővel, akár férfi a férfival.

Gondoljunk arra, hogy sógornői szinten is mennyi konfliktus van nő és nő között: erre ezen a honlapon is sok példát látunk.

De munkahelyen is így van: ahol sok nő dolgozik együtt, garantált, hogy időnként összetűzések vannak, rosszabb esetben klikkek is alakulnak. Ahol férfiak dolgoznak együtt, ott legtöbbször csönd és nyugalom van.

Véleményem szerint ez összefügg azzal, hogy a férfiak alapvetően a saját dolgukkal törődnek, míg a nők imádnak a másokéval foglalkozni. Ráadásul a nők imádnak homályosan célozgatni, és rá is vannak állva, hogy a másik minden mondatában azt lessék, vajon mire célzott ezzel?

Egy férfi meg, amit akar megmondja (esetleg gorombán), aztán részéről le van zárva (és sz...va) a téma. Ha meg neki mondanak valamit, ha nem érti, nem agyal rajta, vajon mire gondolhatott a másik. Vállat von és csinálja tovább a dolgát.

2017. nov. 15. 12:44
 17/23 anonim ***** válasza:
44%

Anno a paleotikumban a férfiak összefogva, közös erővel gyűrtek le egy mammutot. A férfiak távolléte alatt a nők pedig azon versengtek, hogy ki tud többet gyűjtögetni.

Szóval ezért. A nők általában fúrják egymást, míg a férfiak lazára veszik a dolgokat. Ennyi.

2017. nov. 15. 13:12
 18/23 anonim ***** válasza:
85%
Ez igy nem igaz. Sok helyen a ferjet nem birjak.
2017. nov. 15. 15:21
 19/23 anonim ***** válasza:
95%
Àltalàban (momdom àltalàban) egy lànyos anyuka örül, hogy a lànya talâlt valakit akivel boldog. Túl nagy elvàràsai nincsenek. Egy fiús anyuka ezzel szemben sokszor (mondom sokszor, nem mindig) úgy èrzi, hogy elvettèk tőle a fiàt ès a hibàkat keresi a nenyèben. Főleg a mostani generàcióban, amikor a nőknek màr nem az az èlete h kussoljon ès hàztartàst vezesssen munka mellett ès kiszolgàlja az uràt. Ezt egy idősebb nőnek nehèz lehet elfogafni. Hànyszor hallani, hogy nem elèg dolgos, nem főz minden nap főttètelt stb stb. A fèrfiak " szerepe" ennyit nem vàltozott szerintem. A màsik nagyon fomtos dolog szerintem a gyereknevelès kèrdèse. Sajàt magamból kiindulva tudom, hogy az anyàmmal mindent megbeszèlhetek, betartja az èn "szabàlyaimat" , ha valamivel nem èrtek egyet simàn elmondhatom neki. Mìg anyósomnak nem. A nő anyukàja ezàltal jobban be vannak vonva mindenbe. Persze ez azèrt szemèlyisèg kèrdèse is Azèrt azt nem vàrhatja el senki hogy úgy szeresse az ember az anyósàt mint a sajàt anyjàt ès fordìtva. Főleg ha pàr ève ismeri csak. Anyós mint nő, aki felnevelt egy-kèt gyereket, maga is hàztartàst vezet előbb bele fog kötni a menyèbe hogy mit mièrt úgy csinàl ahogy. Làssuk be egy pasinak se esne jól ha após ott àllna nellette míg felfúrja a polcot ès osztnà az èszt. Van ilyen is egyèbkènt de kevès pasi panaszkodik ès jàr ide mondjuk a gyakorira.
2017. nov. 15. 17:02
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
#19 egyetértek Veled!
2017. nov. 17. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!