Akik nincsenek rosszban párjuk szüleivel, a látogatást hogyan oldják meg?
Hétvégére hazautazunk, és jön a szokásos matekozás, hogy én menjek át, mennyi időre, stb.
Mindkettőnknek már csak az anyukája él, viszont anyósomtól pár percre laknak sógorék. Az én édesanyám közelében egy rokon sem él, plusz nagyon jó a kapcsolatom vele és szeretnék vele minél több időt tölteni. Párommal jó a kommunikáció köztünk, mégis ennyi idő után is értetlenkedik, hogy miért csak fél napra mennék át hozzájuk. Anyum városához közeli faluban élnek, tehát utazással együtt ez a fél nap sem kevés idő.
Szinte mindig elvárt lenne, hogy én ott is aludjak, mert hogy szeret az anyukája stb. (bár az elején elég sok mindent ki kellett állnom, mert nagyon nem bírt...most meg nagyon szeret).
Volt idő, amikor kijelentettem, hogy ne haragudjanak, de én szeretnék édesanyámmal lenni, minden második hazalátogatásnál átmegyek anyóshoz egy napra, legyen az elég. Erre hallom, hogy mondja anyós, biztosan nem szeretem meg haragszom rá, azért nem megyek, párom is mintha elfelejtette volna, hogy mit beszéltünk meg, értetlenkedik, miért nem tudok több időt náluk tölteni.
Egyszerű kis hülyeségnek tűnik, de most is volt vitánk ebből, amikor kijelentettem, hogy nem fogok átmenni, maximum pár órára, férjem megsértődött kicsit...mivel karácsonykor utazunk haza megint és mostanában anyum sincsen túl jól.
Amúgy ő is szokott átjönni hozzánk, de azért jóval kevesebb időt tölt el.
Másoknál ez hogyan megy? Értelemszerűen ott, ahol aránylag jó a kapcsolat is a szülőkkel.
Köszi a válaszokat, tudom, hogy ez picike problémának tűnik, érdekelne, hogy másoknál is szokás-e napokat ott tölteni, ha kevés idejük van.
Ez sajnos nem picike probléma, minden karácsonykor, vagy egyéb hazalátogatáskor elő fog jönni.
Anyósodnak mondd meg, hogyha fordított helyzet lenne és ő élne egyedül, mit szólna, ha a fia vele kevesebb időt töltene és ott időzne, ahol még család is körülveszi az anyát? Mondd neki, hogy ez nem azt jelenti, hogy őt nem szereted, csak az édesanyádat nem akarod magára hagyni.
Aztán, ha ebből sem ért, akkor keseregjen, de csak csendben, magában!
A férjedet meg egyszer és mindenkorra, négyszemközt rendezd le, hogy ne viselkedjen úgy minden látogatáskor, mint egy szellemi fogyatékos, hanem tartsa magát a megbeszéltekhez!
Nálunk nincs ilyen, egyszer itt vagyunk, egyszer ott. Ünnepekkor, mindkét helyre megyünk 1-1 nap, de mostanában inkább mi hívjuk őket magunkhoz.
Szerintem előbb a férjeddel kéne lerendezni. Nem is értem, hogy hogyan lehet ilyen értetlen. Ha ő normális lenne, akkor anyós sem dumálna szerintem.
Köszönöm a válaszokat!
A karácsony még nem is annyira probléma, mert akkor több szabadságot tudunk kivenni. Ez is pár éve jött elő, mióta nem utazunk annyit haza és nem tudunk több időt a szülőknél tölteni. Régebben valószínűleg ezért nem tűnt fel a dolog.
Elég erős karakter az édesanyja, és férjem meg sógorom nagyon szereti, tiszteli, ennek örülök, de sógort például napi szinten hívogatja, és ha nem éri el, kétségbeesik, kicsit szorongós.
Van egy érzésem, hogy férjem ráhagyja a dolgot, ma ismét tudatosítom benne a dolgot, érdekes, mert más témában elsőre meg tudunk beszélni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!