Anyós gond, vélemény?
Anyósommal szerintem komoly gondok vannak. Most azt hagyjuk, hogy amióta megismertem nem kedvelem, de szerintem itt komolyabb gondok vannak. Csak röviden leírom párat:
- a pénzzel szörnyen bánik, halmozza az adósságait, ha a férjem segíteni akar megoldani, akkor pedig hazudozik. Legutóbb pl meglepődött hogy hány kölcsöne van, mert nem emlékezett hogy felvette.
- mindent elfelejt, elhagy. Nagyon durván feledékeny. Bejön hozzánk, leveszi ékszereit, kiteszi telefonját kulcsát, majd itthagyja. Legutóbb a lakáskulcsa a mosógépen volt, az ékszerei a szekrényünkben (wtf?). Rendszeresen elhagyja a mobilját, pénztárcáját.
- nem érti az íratlan szabályokat. Bárhova bemegy, ahol nyitva az ajtó, kapu. Nem lehet neki megmagyarázni, hogy az hogy nincs kulcsra zárva nem azt jelenti hogy bemehet.
- nem érti a viccelődést. Így vett a minap a barátnőjének egy kiskutyát, mert nem értette a poént, most meg nem érti miért nem kell neki.
- furcsa a járása, lábujjhegyen jár, az egész teste előre dől.
- igénytelen. Nem magára, a környezetére. Egy bútorozatlan lakásban lakik 20 éve, ami tönkremegy, az úgy is marad.
Jól gondolom hogy ebből a néhány dologból amit leírtam, hogy valami nem kerek nála? Pedig ez csak egy-két dolog, napestig tudnám sorolni a furcsaságait. Nem tudja mit miért tesz, nem tudja megmagyarázni, miért dugja el a szekrényünkben a táskáját, stb stb. Tényleg nem kedvelem, főleg amióta megszületett a kisfiúnk, de az egy másik történet, viszont aggódom a mi családunk miatt. Szerintetek jogosan?
Ja és még autót is vezet! :)
Érdekes!
Mindenesetre a menye, aki a pszichiátria professzora, kiállította a "szakvéleményét", ... vagy az egész csak egy ócska kamu.
A demencia évek alatt kialakuló és sok év alatt súlyosbodó betegség. A kezdődő demencia éppen ezért nehezen felismerhető: mert hát ki nem felejt el dolgokat? Elhagyja a kulcsát, mobilját? Kivel nem fordult még elő? Csoszog, furcsán jár? Na és, ez bárkinél előfordulhat. Nehezen jutnak eszébe a szavak, pedig "ott van a nyelve hegyén"? Ez is bármely normális emberrel előfordulhat. A demenvia kezdetén a beteg tökéletesen tud magáról gondoskodni, munkáját ellátja.
Amúgy a menye épp azt mondta, hogy szerinte nem demens az anyósa.
" akiről ki fog gondoskodni, ha bármi történik? Mi. Sajnos a hitelei is érintenek minket, mert ha vele történik valami, az mind a miénk lesz. "
Hát igen, ti fogtok gondoskodni, és hitelt örökölni. Nem is mi. Ettől függetlenül nekünk is van elég bajunk. Nem élhet senki gondtalan.
ezt a 24-re írtad? mi a probléma azzal? Ha egyszer a ti rokonotok, akkor ezt fog történni... sajnos. Nem vénasszony, 54 éves, nem beteg, hisz dolgozik!! - nem fogjátok tudni bedugni egy zártosztályra.
Milyen választ vársz? Érdekelne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!