Akiknél még nincs gyermek, de együtt élnek vagy házasok hogy zajlik a Szenteste és a Karácsony? Hogy lehet ezt vita nélkül kivitelezni, mikor kihez menjünk, ki mikor jöjjön?
Párommal idén költöztünk össze, együtt élünk élettársakként, esküvőnk még nem volt, de teljesen világos a család számára, hogy mi egy kis családot alkotunk. Anyósomékhoz nagyon közel élünk, az én szüleim is a város másik felében élnek, tehát közel van mindenki. Ez lesz az idei első karácsonyunk a házunkban. Mostanában merült fel bennem az a gondolat, hogy a karácsonyt hogy fogjuk kivitelezni.
Pároméknál az a szokás, hogy az anyósom és 2 nővére felváltva tartja a Szentestét, utána másik napok ki-ki soros. Ilyenkor anyósom, apósom, párom és az öccse mennek vacsorára, meg ott vannak anyósom testvérei meg azok gyerekei (akik még nem házasok és csak egynek van komolyabb párja). Én eddig mindig otthon voltam a szüleimmel.
Idén nem anyósom hanem az egyik nővére tartja a vacsorát. Felvetődött bennem a kérdés, hogy most nekem is mennem kellene oda?? Én úgy gondolom, hogy édesanyámék is joggal kérdezhetnék, hogy miért nem hozzájuk megyünk.
Két tűz közül úgy gondoltam az lenne a legjobb, hogy ha otthon maradnánk kettesben párommal Szenteste, utána meg szépen sorban megyünk mindenkihez 25-26-án. Ha anyósom tartaná az otthonában más lenne, de anyósom testvére mégse ugyanaz. Illetve anya tudom, nem vitázna ezen, ha oda mennék, de rosszul esne neki. És szerintem jogosan. De azt sem akarom, hogy az én szüleimhez megyünk anyósékhoz meg nem.
Ebben a helyzetben mi lenne a jó megoldás? Ki hogy szokta ezt megoldani?
28 N
Szenteste együtt, aztán 25-én felülünk a vonatra és hazautazunk 3-4 napra.
Szilveszterre úgy tervezzük, visszajövünk - ő biztosan, engem lehet nem engednek vissza :/
Nekünk a második karácsonyunk lesz együtt.
24-én mindkettőnknek az az alap, hogy ketten itthon vagyunk. 25-én anyumékhoz megyünk, 26-án nagyszüleimhez, de 26-án délután már elutazunk az ő családjához, akik az ország másik felében élnek. Édesanyjánál töltünk majd pár napot, közben meglátogatjuk majd a testvérért is, illetve egy nap átugrunk a még onnan 80 km-re lakó nagynénémékhez is.
25N
"Hogy lehet ezt vita nélkül kivitelezni, mikor kihez menjünk, ki mikor jöjjön?"
Úgy, hogy az érintettekkel kell megbeszélni, nem vadidegenekkel a neten.
Mi 20 éve a Nejemmel együt töltjük a 24-ét (egy kivétel volt, amikor az édesanyja beteg volt és vigyázni kellett rá, de az más eset)
a 26-26-át megbeszéljük, hogy mikor hova menjünk. Még nem volt belőle probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!