Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehet anyóst öregotthonba...

Hogy lehet anyóst öregotthonba elhelyezni, ha nem megy magától?

Figyelt kérdés
Anyósom 5 éve költözött,hozzánk azóta pokol az életünk,összedőlt a háza,nincs hova visszamennie.Sajnos teljesen elmebeteg,eddig úgy ahogy elviseltem az igénytelenségét rosszindulatát.Odáig jutottunk,hogy cukorbeteg lett ,inzulinozza magát de nem tartja a diétát összevissza lövi magának az inzulint,folyamatosan elesik wcből padlóról szedjük össze,a saját ürülékében fekszik,túlsúlyos több mint 120 kg alig tudjuk megemelni.Már nem bírom tovább ,hogy naponta utána kell takarítani,elviselni,igénytelen havonta-2 havonta fürdik,segítséget nem fogad el.Borzalmas bűz van a szobájában,és ő is szagos.Már ott tartok,hogy a házasságunknak annyi,vagy elmegy vagy én a 3 gyerekkel a saját otthonunkból.Mielőtt jön a de persze jó a pénze SOHA nem adott bele a rezsibe,mindent mi fizetünk.Van 3 unokája részünkről még EGYIK UNOKÁJÁVAL sem foglalkozik,nincs karácsony szülinap semmi.Legutóbb a gyereket cigivel megégette,szerinte vicces volt.Albérletbe nem tudjuk tenni mert olyan szinten igénytelen,hogy én nem fogom magam égetni miatta.Öregotthont néztünk ki a család összedobná a nyugdíjja különbözetét,de nem hajlandó menni.Ki volt már ilyen helyzetben ahol nem cuki édes nagymama hanem egy elmebeteg tartja sakkban a családot?Papíron normális ,háziorvossal beszéltünk azt mondta a kosz piszok még nem ok ,hogy cselekvőképtelen legyen.Lassan 2 éve nem volt egyáltalán takarítva a szobája rétegben áll a kosz , por piszok.A legnagyobb őrűltség volt,hogy befogadtuk sajnálatból. Minden segítő válasznak örülnék,hogy mit tudnánk tenni ami mindenki számára megoldás.

2017. okt. 30. 13:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%

10 vagyok

* otthonba

bocsánat, mellé nyomtam!

2017. okt. 30. 14:47
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Ha más nem megy, testáljátok át a család egy másik tagjára, ti már küzdöttetek vele eleget.
2017. okt. 30. 15:20
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

Van másik gyereke is az anyósodnak? Miért nem megy ahhoz?

Amúgy tényleg 4-5-6 hónap a várólista idősek otthonába.

2017. okt. 30. 21:26
 14/24 anonim ***** válasza:
38%
Olyan megoldás nem létezik, ami mindenki számára megoldás lenne. Ajánlgatják itt, hogy dobd ki. Nem hiszem, hogy elviselné a lelkiismereted, hogy kilökd. Annyit tudsz tenni, hogy kisuvickolod a szobáját és te tartod tisztán. Ráparancsol a férjed, hogy fürödjön meg, legalább hetente. A ruháit elszeded, kimosod. Írod, hogy a család összedobná a költséget. Esetleg valaki nem vállalná át egy időre tőletek?
2017. okt. 30. 23:38
 15/24 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem elviselné a lelkiismerete, hogy kidobják. Ha az anyósnak is elviselte a lelkiismerete, hogy megégette az unokáját direkt cigarettával, akkor ne csodálkozzon, ha kiteszik a házból.
2017. okt. 31. 00:13
 16/24 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehetne par napra befektetni valamivel a korhazba? Addig kisuvickolhatnatok a szobajat es kis lelegzetvetelnyi idohoz juttok.

Azt szeretned, ha ilyen allapotban az unokaival legyen? En azt biztosan nem akarnam. Ha a csalad osszedobna a penzt az oregotthonra, akkor osszedobbna egy apolora is, aki pl. hetenkent jonne, s megfurdetne, illetve tararitora, aki takaritana.

Ha sikerul a korhazba bevinni, akkor megmondjatok, hogy osszeomlott a haza, s nem tudjatok hazavinni. Akkor gondolom tovabb maradhat, vagy ok keresnek neki valami helyet. Sajnos ti nem tudjatok apolni, nincs szakertelem, nem tudod megemelni sem, stb. Sok szerencset!

2017. okt. 31. 00:35
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Meg kell mondani neki, hogy elegetek van belőle, rámegy a házasságotok, legyen szíves megoldani alakhatását a következő hónaptól. Téged nem kell érdekeljen, hogy hogyan, beszélje le a többi gyerekével, hogy ki a soros, és egyúttal felhívatod őket, hogy számoljanak vele, ill. maguk között is beszéljék meg, hogy kihez megy, mert tőletek mennie kell. Egy szavuk nem lehet, 5 évig tűrtetek, hogy ők jönnek.

Melyik gyerek unokáival foglalkozik? Elviszitek hozzá vendégeskedni, és amíg ott van, zsákba összeszeditek a holmiját, és utána viszitek, aztán kezdjenek vele, amit akarnak. Mondjuk én ezt már akkor megtettem volna, amikor megégeti a gyerekemet cigarettával...

Megsértődnek? Kit érdekel? Őket mennyiben érdekli, hogy nektek milyenné teszi az életeteket?

2017. okt. 31. 05:32
 18/24 anonim ***** válasza:
56%
Gyámügyhöz menjetek be, hogy hogyan lehet cselekvőképtelennek nyilvànítani. Szerintem megállna.Hàzi orvos mit mond egy dolog.
2017. okt. 31. 11:54
 19/24 A kérdező kommentje:

Anyósomnak van másik gyereke,de 16 évesen elhagyta mert útban volt az új férjnek.Ennek ellenére ő is bele ad az öregotthonba,de magához biztos nem fogja venni.

Anyós már tuti otthonba megy férjem megmondta vagy hajléktalanszálló vagy otthon.

2017. okt. 31. 15:00
 20/24 A kérdező kommentje:
Egyetlen unokával se foglalkozik,pont le.rja hogy mi van velük.Azt se tudja,hány évesek..Senki nem kér belőle a családból,pénzben segítenek,meg kipakolni a cuccait,de sehova se mehet.
2017. okt. 31. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!