A 82 éves, ápolásra szoruló nagyapánkat hol tudjuk elhelyezni?
Ezen mi is nagyon sokat gondolkodtunk. Nagymamám 10 éve kapott agyvérzést és állandó ápolásra szorult. Anyukám és én ápoltuk felváltva. Nagyon nehéz volt. Nem is a fizikai része, a mosdatás, etetés, hanem hogy állandóan piszkált, idegesitett. Semmi nem volt neki jó. A barátaink előtt mindig panaszkodott, hogy mi milyen rosszul bánunk vele. 10 évig tűrtük, de nem lett volan szivünk beadni semmiféle otthonba. Decemberben meghalt és mi nyugodt szivvel engedtük őt el, mert mindent megtettünk érte és az utolsó percig vele voltunk. 88 éves volt.
Én biztos nem adnám be sehová, még akkor sem, ha nagyon nehéz. Otthon tudom, hogy jó kezekben van és igy nincs lelkiismeret furdalásom sem.
Nem biztos, hogy olcsóbban jöttök, ki, ha be is adjátok valahová, ahová majd naponta járhattok megetetni, tisztába tenni, mert sajnos nincs rá elég ápoló, hogy minden beteget megfelelően ellássanak. Ráadásul elveszik a nyugdiját is, ami mellég még nektek kell majd havonta fizetni is.
Ez nem csak lelkiismnereti kérdés, mert ha van pénz., akkor ott vannak a szociális otthonok , van színvonalas is, ha nincs pénz, akkor be kell osztani jobban, 100 nm-.es lakást luxus fenntartani egy fő részére AZt cserével kell eladni, kisebbre és akkor marad pémz is , hja van ápoló az nagy segítség.
ewnnyi, és ott Bp-en több a lehetőség mint vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!