Az anyósom az őrületbe kerget az okoskodásával. Mit tegyek, hogy leállítsam?
Figyelt kérdés
13 hetes kismama vagyok. Az anyósom egy végtelenül önző nő, az első heteket pokollá tette a hisztijével, de mostanra megnyugodott, és úgy tűnik, örül a gyereknek. Legalábbis azért, mert vásárolgathat neki. Engem kicsit ez is idegesít, vélhetően a hormonok miatt, de így belém vágja az ideget, hogy nem leszek jó anya, mert én még nem készülök ennyire a gyerekre, de szerintem még ráér. Viszont nem csak kéretlen ajándékokkal, kéretlen tanácsokkal is sűrűn ellát. Veri a mellét, hogy ő két gyereket felnevelt, hogy ő mindent jobban tud. Mikor nőgyógyászt kerestem, megpróbált minden ismerőséhez benyomni, ahhoz is elment, akit magamnak kinéztem, és addig nem hagyott békén, míg le nem mondtam róla. Most éppen a baba neme miatt rágja a fülemet. A párommal nem szeretnénk tudni, fiunk lesz-e vagy lányunk, de ő ragszkodik hozzá. Még azt is mondta, hogy eljön velünk az ultrahangos vizsgálatra, és majd ő megkérdezi az orvost. A helyzet az, hogy a párom egy nagy nyuszi az anyukájával szemben, többször is kértem hogy szóljon rá, de helyette inkább velem veszik össze. Nem tudom, mit tegyek. Én csak addig vagyok elfogadott elem a családban, míg befogom a szám, és nem ellenkezem az anyóssal. Hogyan vegyem rá a párom, hogy beszéljen az anyjával? Vagy mondjam meg neki én, mi a gondom, lesz, ami lesz?2017. okt. 11. 13:18
11/38 anonim válasza:
akkor meg ti tehettek róla, hogy egyedül nem boldogultok.
akkor minek kellett a gyerek, ha önállótlanok vagytok?
12/38 anonim válasza:
Tehát ha jól értem, az utóbbi években konzisztensen olyan döntéseket hoztál, amelyek mind egy-egy lépéssel beljebb vezettek a szartengerbe, most meg sírsz, hogy már állig ér. Erre mit lehet mondani? Egészségedre. (Szegény gyerek.)
13/38 anonim válasza:
Ja hát ezt eddig nem említetted. Hát erre nem lehet tanácsot adni. Tűrsz.
14/38 anonim válasza:
2 lehetőségetek van.Vagy elköltöztök,és végre a saját lábatokra álltok a mama segítsége nélkül,vagy maradtok a tutiban,cserébe hallgatjátok örök időkre.
15/38 A kérdező kommentje:
Nem terveztük a babát, de mivel mindketten dolgozunk, úgy döntöttünk, megtartjuk. Én nem azt kértem, hogy kritizáljatok, miért döntöttem úgy, ahogy. A kérdésem/ kérésem az volt, hogyan mondhatnám meg anyukának, hogy kicsit finomabban nyomuljon. Mondjuk, nem tudom, mit vártam, az internettel sosem volt szerencsém :D azért köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 11. 14:52
16/38 anonim válasza:
Itt eddig is mindenkinek világos volt, hogy nem tervezett a gyerek, csak a védekezést is olyan ügyesen intézed, mint az életed összes egyéb területét.
17/38 anonim válasza:
Nem neked kellene az anyóssal beszélni, de sajnos a férjed egy mulya. Szóval nem marad más, mégiscsak finoman neked kell jelezni, hogy neked ezzel kapcsolatban önálló godolataid is vannak - és ezek ha nem egyeznek az övével, akkor ne haragudjon, de a saját ötlet lesz megvalósítva a kéretlenül jött ötlet helyett.
18/38 anonim válasza:
Ja, szóval az egész internet hülye, csak te vagy okos. Értem.
Az anyósnak a pénze, a lakása az kell, de a tanácsai nem. Értem.
Nincs több kérdésem.
19/38 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam ilyet, hogy mindenki más hülye, én meg okos. Tudom, miben hibáztam, de nem erre irányult a kérdésem. Viszont az a lakás nem csak az övé, a miénk is, attol, h az ő nevén van, a mi pénzünk is benne van. Nem ilyen válaszokra számítottam, ennyi, nem jelenti azt, h mindenki hülye, beleértve engem is.
2017. okt. 11. 15:18
20/38 anonim válasza:
Úgy érted, hogy úgy van benne a ti pénzetek is, hogy nincsen tulajdonrészetek, jogilag 100 %-ban az anyósé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!