Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyòs utál, mert félig...

Anyòs utál, mert félig vagyok csak magyar és a szemében én külföldi vagyok. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Anyósom gyűlöl, mert nem vagyok magyar. Elvárása volt, hogy a fia magyar lányt vegyen feleségül és ne egy külföldit. Vegyes házasságban születtem, külföldi a vezetéknevem és a külső jellemzőim is árulkodoak. Az iskolában is cikiztek már ezért. Nem értem miért kell rosszul éreznem magam, mert az elemi iskolát végzett anyósom nem áll velem szóba és a hátam mögött kibeszél a lányának ( ő éppen csak kedvel). A férjem azon az állásponton van, hogy ha nem kedvel az anyja akkor az ő személyes problémája ez.
2017. okt. 4. 17:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd a fenébe, kerüld el, amennyire lehet és ne is foglalkozz vele. A férjed meg ne kérjen tőled ilyet, hogy meghívjad, nonszensz. Ha a repjegyét fizetné úgyis, a mellé már csak szállást kell keresnie magának, aztán mehet megnézni a tengert isten hírével, nem akadályozza senki sem. Ne ám már a te sarad legyen, hogy a mama még nem járt tengerparton, ne az annyira utált menye családjához akarjon menni ingyenélni, ha arra nem képes, hogy elfogadjon és legalább egy átlagos, normál (minimum közömbös) viszonyt ápoljon veled, akkor az egyéni szoc. problémája a többi is. Családlátogatásra azt hívja az ember, akit a családjának tekint és aki úgy is viselkedik vele, márpedig úgy tűnik ő csak papíron a rokonod. Apukád tudja, hogy így viselkedik veled az anyós? Mert akkor lerendezhetné ő is akár egy e-mailben, hogy nyugodtan békén hagyhat téged evvel a fenébe, mert nem látja szívesen, akkor sem, ha te hívnád, ne zaklasson evvel téged sem ő, sem a férjed. Mondjuk nem szorulsz segítségre, lévén felnőtt nő vagy, kerek perec megmondhatod neki te is (hiszen nincsen jó viszony, amit felrúghatnál), hogy felőled aztán várhat arra a meghívásra, amig piros hó esik, nyugodtan elkezdhet nézelődni az utazási irodák kínálatában, ezt egyértelműen közölhetnéd a férjeddel is, azt is világossá téve, hogy lezárod a témát, erről többet beszélni sem vagy hajlandó, ne is hozzák fel.
2017. okt. 5. 11:50
 22/27 anonim ***** válasza:
81%

Mennyi rasszista ember van itt, hihetetlen.

Anyóst én sem hívnám meg szüleimhez, ha nem kedvelne, vagy kifejezetten utálna. Szegényke nagyon el van tévedve. Ne foglalkozz vele, ne tartsd vele a kapcsolatot. Nem attól lesz elfogadóbb, hogy nyaraltatod és mindent megteszel neki (kedveskedsz). Ilyen a természete, ezen már semmivel nem tudsz változtatni.

2017. okt. 5. 15:18
 23/27 anonim ***** válasza:
16%

15.18.

A mai világban a rasszista az, akinek még VAN rassza. Semmi sértő nincs benne, hiába próbálod úgy használni. Definíció szerint sem az.

A kérdezőnek javaslom a "gyűlöl" szó értelmének való utánanézést. Biztos, hogy arra gondolt, "gyűlöli" az anyósa?

A többi hozzászólónak ajánlom a kérdező saját szavait, gondolkodásra: "félig vagyok magyar" - "nem vagyok magyar" - "külföldit vegyen feleségül".

2017. okt. 5. 17:47
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Lszarni, ki ő neked? Senki!
2017. okt. 5. 19:01
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolában mit tehettél a cikizés ellen? Most is ugyanazt teheted, kb. semmit se.

Te éled az életedet úgy ahogy eddig is és próbálsz nyitott, kedves lenni feléjük amikor feltétlenül kell találkozzatok aztán az, hogy ők mit csinálnak az már az ő bajuk.

Nagyon erre a témára kár ráfeküdni, mert csak fölösleges konfliktust fog szülni közted és a férjed között, aminek még akkor se lehet jó vége ha kiáll melletted, mert majd x év múlva ha anyósod dögrováson lesz bánni fogja, hogy a feleségét választotta az anyja helyett.

2017. okt. 8. 09:41
 26/27 anonim ***** válasza:
18%
22 es azt gondolom akik rasszistak vagyunk azok vallaljuk is ezt (en mindenkeppen) es eszemben sincs megsertodni azon hogy rasszistanak mondanak, hiszen ezt az elvet vallom. egyebkent mas mondjuk baratkent vagy munkatarskent egy mas rasszhoz tartozo emberrel pozitiv kapcsolatot tartani es mas a csaladba fogadni, arrol nem is beszelve hogy az unoka mar felver ami nekem legalabbis nagyon negative dolog lenne a csaladomban. szoval ne higgye senki hogy akik ilyen nezetet vallunk azoknak sertes amikor rasszistaknak mondanak bennunket, ui. azok vagyunk, es akik azok legtobben (magam is buszke is vagyok ra) csaladilag nem kivanunk szineseket keverni a vervonalunkba.
2017. okt. 10. 05:19
 27/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! HA félig magyar vagy, akkor gyakorlatilag magyar vagy, az Alaptörvény és a magyar állampolgárságról szóló törvény értelmében is, amik hatályosak.

Másrészt a magyar nyelvtudásod, elég jó a helyesírásod is.

Anyósod részéről az csak egy kifogás, hogy félig nem vagy magyar.

Ha mindkét szülőd magyar lenne, akkor se szeretne jobban. Rengeteg anyós van, aki nem bírja elfogadni, hogy a fia felnőtt és már nem egy kisbaba.

Nem biztos, hogy érdemes forszírozni ezt a kapcsolattartást az anyósoddal, én nem tenném, nem látogatnám és nem hívnám meg. Nem kedvel + iskolázatlan, gyakorlatilag ő egy nulla a te szempontodból.

A párod menjen, ha akar, neki az anyja, de te ne menj olyankor vele!

2017. okt. 10. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!