Hogyan állítsam le az anyósomat, mikor ilyen hülyeségekkel jön?
Én is mindig beteg voltam kisebb koromban pár évig, aztán tessék.. Autoimmun betegségeim vannak, hol kemoterápiára, hol biológiai terápiára járok, hol "csak" itthon szedem ezeket kapszulában...
Ez egy nagy hülyeség. Az igaz, hogy elvileg így kellene működjön, csak sajnos sok esetben nagyon nem így van. A fél gyerekkoromat a földön "fetrengve" töltöttem, saraztunk, homokoztunk, kint aludtam a kutyát , macskát ölelve délutánonként, mégis itt tartok.
Koraszülött (30.hét) kislányom 8 éves. 2 éves korátóll bölcsödébe járt.
A megfázáson kívül még nem volt beteg,söt az oviban szinte minden gyerek himlös volt,ö eddig még se himlös.se más jellegü járványbetegséget nem kapott el.Ha túlfélted az se jobb,de amit az anyósod mond,az is meröen hülyeség. Èn falun nöttem fel,5 éves koromig állandóan beteg voltam.Ha megláttam az orvos autóját már ágy alá,szekrénybe bujkáltam,mert állandóan szurkáltak.
A száz évvel ezelőtti állapothoz képest nem csak a fertőtlenítés jelenti a változást. Akkoriban nem voltak dízel autók, se másmilyen autók, mesterséges ételszínezékek, illatanyagok és hasonlók. Ezek is hozzájárulnak az allergiás hajlam kifejlődéséhez. És tényleg nem előnyös sterilen nevelni a kisgyereket, de ez nem egyenlő a "fertőzzük meg influenzával a kiscsecsemőt" törekvéssel.
Gyerekorvos rokonomhoz nemcsak a beteg, de az influenza ellen oltatlan családtagok sem jöhettek meglátogatni a kisbabát. Egy cseppet sem érdekelte ki sértődik meg, fontosabb volt neki, hogy az ő gyerekük ne kerüljön kórházba influenza szövődmények miatt.
Csecsemő esetén neked volt igazad, és jogos. Persze nem mindegy, mennyire voltál szélsőséges. Hogy ne jöjjön influenzásan látogatni, az egy természetes kérés - illetve normális ember magától is kéne, hogy tudja, hogy újszülötthöz nem nyúlok takonykórosan.
De ha mondjuk mindezt úgy adtad elő, hogy anyuka fertőtlenítse még a száját és az arcát is, mielőtt puszit ad, mert akármi lehet rajta (láttam ilyet...), akkor érthető a kiakadása.
Viszont a gyereked már nem csecsemő, két évesen valóban az a szerencsés, ha természetes módon találkozik a vírusokkal, bacikkal. Egyszerű példa: ha a gyerek bekerül oviba/bölcsibe/közösségbe, az első pár hetet garantáltan folyton beteg lesz a többiektől. :) Ritka a kivétel. Ennek annyi az oka, hogy olyan bacikkal találkozik, amivel előtte nem. Később már nem lesz állandó a betegeskedés.
Az a gyerek, akit burokban tartanak, valóban sokkal többet beteg, mint aki játszótéren, homokozóban van, hűvösebb időben sincs kihagyva a séta, vagy mondjuk ennyi idősen is el vannak tiltva a rokonok takonykóros időszakban.
Itt a cikk is hozzá, bár inkább neked, mint anyukádnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!