Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a helyes ebben a helyzetben...

Mi a helyes ebben a helyzetben szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy kis gond az anyósommal való kapcsolatomban. Mióta ismerem, folyamatosan beleszól mimdembe, kritizal és beszólogat nekem, a párom előtt is, de a háta mögött mégjobban mondja nekem.

Folyton folyvást fogást keres rajtam, merthát ugye sose fog az ember úgy kinézni, viselkedni, takarítani, gyereket nevelni, fözni, ahogyan ő. Tehát az a lènyeg hogy a párom anyukája folyamatos célpontja vagyok. Sok veszekedés volt már közöttünk. A párom nem nagyon áll ki mellettem mert azt mondja mindig hogy őket ő nevelte fel, stb... gondolom ismerős a szituáció. Lábtörlőnek érzem magamat mert ha nem szólok, csak azért hogy ne legyen cirkusz, akkor ugye úgy érzi minden igaz amit mond és természetesen nyomatékosítja hogy "ez a vèleménye és ő most jól elmondta". Mindenre ez a válasza ha megkérdem hogy miért beszél így velem. Hiszen ő csak a véleményét mondta el. Nagyon erőszakos, amikor akar valamit, és mindig úgy fogalmaz, mintha őt nem szabadna visszautasítani, és különböző módokon próbál bűntudatot generálni bennem.Eleinte a párom kiállt mellettem és elküldte a francba ha terrorizált engem, de mára mintha belefáradt volna ebbe. Èn nem is mondok már el neki semmit amit az anyja nekem mond. Megpróbálom elengedni a fülem mellett mert ha megmondom a magamét akkor abból hatalmas dráma lesz és nem bírom már ezt az egészet.

Félre ne értsetek, nem útálkozni jöttem. Megoldást keresek arra hogy normális kommunikáció legyen közöttünk. Tapasztalatokra lennék kíváncsi és arra hogy szerintetek erre mi lehet a helyes megoldás? A párom elhagyása, mert nem áll ki mellettem? Tudom sokan ezt fogják írni, de azt azért nem akarom mert minden másban annyira jól megvagyunk, nagyon stabilan minden téren, de ha az anyjáról van szó úgy vettem észre hogy egy anyámasszony katonája.

Köszönöm hogy elolvastátok.

2017. júl. 7. 13:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Valagba rúgta anyóst????

Szakadok a röhögéstől!

Kérdező, mint látható, a jelenlegi harcmodorod nem válik be, sőt! A férjed azért nem szól bele, mert nem bírja már a feszkót, de tudja, h igazad van, csak nem képes a kedves mamával barátságtalan lenni. Rád bízza, h meccseljétek le....

Akármiben lefogadom, h visszanézve az utóbbi éveket, összehasonlítva a kapcsolat elejével, anyós elszabadulhatott, mint a gyorsvonat. Ami a te hibád, mert nem ismerted fel, h vannak emberek, akik retorzió híján elszemtelenednek, mint a piaci légy!

Ezt én meg is értem, magam is voltam/vagyok ebben a cipőben: sokáig vártam, h elkezd normálisan viselkedni, persze nem, aztán vm folytán meguntam és visszaütöttem. Újból és újból. Mondjuk az enyém a kígyó fajta, nem kell neki nyíltan megmondani h picha, de kis idő elteltével megint bepróbálkozik. Egyszerűen ilyen, így öregedett meg, após egy tirranus otthon, anyós ha vmt netán el akart érni, muszáj volt alattomosan. Nem sajnálom.

A tiéd meg egy agresszor, kiéli rajtad a saját car életét, legalább vknek meg KELL hallgatnia. Hiszi ő.....

Világosan, akár hangosan elmagyarázni neki a helyzetet, párod jelenlétében (halljon mindent!), készülj rá, tervezd el előre és várd a lehetőséget. Segítségére nem rászorulni, találkozásokat ritkítani!

2017. júl. 8. 12:56
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen értem, így van ahogy elmondtad. Csak nálam nincs após, csak anyós.
2017. júl. 8. 13:02
 13/14 anonim ***** válasza:

11es vagyok

Mit változtat, h van após vagy nincs?- az csak egy részlet volt. A hangsúly a mamák viselkedésén, motivációján van :-))).

2017. júl. 8. 23:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Csak úgy mondtam.

Egyébként azzal zavar össze a leginkább,hogy egy ideig úgy viselkedik mintha a baránőm lenne, de tényleg minden rendben van, normálisan beszél, kedves, akkor is elmondja ha valamit másképpen gondol mint én, de nem sértően. Ezért gondolom azt, hogy tud ő rendes os lenni ha akar.

Aztán meg egyik pillanatban mitha azt gondolná No' mostmár eleget jópofiztam, és elkezd szapulni valamivel, trágár módon, és volt hogy a szüleimet is belekeverte a mondanivalójába!

Isten látja lelkem, én azon vagyok hogy jóban legyünk, de kezdem azt gondolni hogy ő nem akar velem jóban lenni, szerintem szórakozik velem. A párom az egyetlen ok, ami miatt nem szakítottam meg vele a kapcsolatot.

2017. júl. 9. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!