Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha az anyósom...

Mit tegyek, ha az anyósom ennyire gyűlöl?

Figyelt kérdés
Majdnem 3 éve vagyunk együtt párommal, tervezzük az esküvőt. Párom öccsével lakunk együtt, amivel semmi baj nincsen. Elszórakozunk, főzünk, veszekszünk, csak a szokásos. Mivel sokszor minden házimunka rám hárult, míg a fiúk csak gépeztek, szokásommá vált, hogyha zavar is nem csinálok meg dolgokat, mert hárman élünk a házban, hétköznap én is dolgozom, nekem is jár egy kis kikapcsolódás hétvégén, úgyhogy ők is takaríthatnának. Persze nem sokszor tették meg, esetleg ha megkértem őket. Egy kicsit anyósomat okolom érte, mert amíg nem voltunk együtt párommal minden héten átjött kitakarítani, de miután összeköltöztünk nem bírtam elviselni hogy mindig ott van, mindent más helyekre pakol, csak a sógor ruháit mossa ki és mivel én szétszortírozom a ruhákat a sajátjainkat már nem tudtam berakni, mert túl nagy a gép és tönkre ment volna a dobja. Ebből volt egy kisebb vita még tavaly, de szépen elült. Jóban voltunk anyóssal, sírt nekem megvígasztaltam, meghallgattam, hétvégente megcsináltam a körmeit, megmasszírozzam, szülinapjára sütöttem neki tortát, szóval mint a saját anyukámmal, úgy viselkedtem. Ha párom ideges lett az anyjára, én nyugtattam le, hogy legyen vele kedvesebb, mert mennyi mindent megtett érte, szereti stb. Erre tegnap átjön anyós, mindent párom fejéhez vág (egész héten hívogatta, stresszelte, amúgy se jó neki amit a fia csinál), párom kiakadt, üvöltöztek egymással. Én alapjáraton olyan vagyok, hogy kerülöm a konfliktust és bezárkózom, ha veszekednek körülöttem. Erre drága mama közli, hogy én egy igénytelen cgny krv vagyok (mellékesen hullafehér a bőröm, inkabb vagyok ír), és miattam lett ilyen a párom , pedig ő mindig tisztaság mániás volt és én széttépem ezt a családot, és mi menjünk a híd alá, jobb is lesz ha párom végre "megdöglik". Párommal beszéltem, hogy tényleg miattam változott-e, ő mit gondol stb, és kiderült h már előttem nem volt jó a kapcsolatuk, sokat dolgozott és nem tudott megfelelni az anyjának, rengeteget költöztek gyerekkorától kezdve és ezért sem volt már kedve rendben tartani túlzottan a lakást, felújítani patyolatra, amikor egy év múlva újra költözés. Szerintetek ezt a helyzetet lehet orvosolni?

2017. júl. 1. 07:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
80%

Anyosnak semmi koze a lakas allapotahoz. Ha nem tetszik ahol a fiacskaja el akkor vegyen ki neki uj albit. Vagy ti koltpzzetek mielobb abbol az alapbol pusztulat lakasba. Gondolom pesti vagy h egyutt kell lakni masokkal a horror arak miatt.

Egyebkent igen. Dolgozol, sulizol, nem dolgod nokent h mindenkire fozz es takarits. Annak idejen mikor a nok otthon voltak az volt a dolguk, mert csak a ferfi dolgozott es tartotta el. Ma mar mas szelek fujnak

2017. júl. 1. 10:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Az anyósod valószínűleg egy meggyötört nő, aki csalódott a gyerekeiben, mert az életképtelenség megtestesítői. Egy anya ilyenkor mit rezzen, hogy a gyerekei igénytelenek és a vesztükbe rohannak, te pedig, mint mondtad, ha megkéred őket, takarítanak, de maguktól nem csinálják. Azaz nem tudsz rájuk annyira hatni, hogy a rendre szoktasd őket. Az anyósod meg gondolom besokallt.

Szomorú.

2017. júl. 1. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!