Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt anyósom?

Miért csinálja ezt anyósom?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy a férjem dolgozni jár, mivel családi házunk van itt is van mit csinálni, ezért nem tud folyamatosan menni hozzá. Plusz még elvárja, hogy a férjem vásároljon be neki, vágja nála a füvet, stb. Én megértem, hogy mivel idős, eléggé kövér, nehezen mozog, nem tudja a háza körüli tennivalókat megcsinálni, de lehetne tekintettel a fiára is. Nem tudom, hogy a férjem miért nem szól neki ezért, talán nem akarja megbántani.(Eléggé nehéz természete van.) Én inkább nem szólok semmit, mert régebben nem volt felhőtlen a kapcsolatunk. Szerintetek hogyan kéne neki finoman szólni, hogy nem kéne ennyire terhelni a fiát?
2017. jún. 20. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem az anyóssal, hanem a férjeddel van gond.

Ha neki túl sok, akkor majd szól az anyjának - amíg nem teszi, addig az anyós azt hiszi, hogy nem gond a férjednek a dolog. (De lehet, hogy ez csak neked probléma? )

2017. jún. 20. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
22%

A mama segítését osszátok meg egymás közt - te is be tudsz neki (is) vásárolni, mert gondolom, magatoknak szoktál ezt-azt venni.

Egyebeket is átvállalhatsz és akkor nem marad annyi a férjedre.

Mellesleg, ha a férjedet zavarja, akkor majd szól az anyjának - ha meg nem zavaró neki, akkor neked nem kell semmit beleszólni.

2017. jún. 20. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Nem fogod tudni kezelni a helyzetet, én melegen ajánlom, hogy ne is próbálj beleszólni, mert te fogod húzni a rövidebbet. Ezt ők elrendezik egymás között. Ha a férjed neked panaszkodik, akkor óvatosan, de egyértelműen megmondod, hogy akkor beszéljen az édesanyjával. Ismétlem, te ne mássz bele, mert megütöd a bokád, különösen ha eddig sem volt felhőtlen a kapcsolatotok :(

Ismerem a helyzeted, nekem nagymamám csinálja ugyanezt apukámmal, illetve vőlegényemmel az anyja csinálná, csak utóbbinak most földrajzi akadálya van. Emlékszem az esetre, amikor 500 km-t utaztunk egyhuzamban 40°C-ban nyáron, hullafáradtan és büdösen érkeztünk párom édesanyjához, és legfontosabb volt azonnal(! fürdés és minden nélkül) elmenni bevásárolni neki, mert "nektek van kocsitok"...

Apukám pedig rendszeresen megy kertészkedni, fát ültetni, fát vágni, rendezkedni, stb nagyimhoz. Még akkor is, amikor 24-48-as és 24-24-es műszakban dolgozott huzamosabb ideig. A slusszpoén, hogy ott lakik az unokahúgom és a mindenkori pasija (huszonévesek), és eszébe sem jut sem nekik, sem a mamának, de apámnak sem, hogy ne az ötvenpluszos apu ássa már a kertet, ha délben másznak elő a fiatalok...

Anyám megpróbált finoman beleszólni, jól el is lett küldve a fenébe. Ha a férjednek így jó, akkor hagyjad.

2017. jún. 20. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért zavarja a kérdezőt mert kevesebb idő jut így kettőjükre... Beteg is az anyósod vagy csak szimplán kövér? Ok hogy segítsen be a fia mondjuk havonta 1-2 alkalommal, de az én nagyanyám 70 felett is vígan nyírta a füvet pedig neki is 1000 nyavalyája volt... El van kényelmesedve anyós pajti azért mert a férjed mindent megcsinál neki. Ezt a férjeddel kellene lerendezni
2017. jún. 20. 13:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért csinálja, mert megteheti, hiszen a férjed becsicskult neki!

De vigasztaljon a tudat, hogy majd ha te is anyós leszel, akkor neked is be fognak csicskulni a gyerekeid, csak neveld őket csicskának!

2017. jún. 20. 13:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így volt azzal a különbséggel, hogy "anyós" 40 éves volt és munkaképes. Csak őt még el is kellett volna tartanunk. Amikor már 1 szabad hétvégénk sem volt, akkor húztam egy határt és a párom megértette, hogy elég volt. Igaz, azóta (8 éve) nem is tartjuk a kapcsolatot "anyóssal", mert utána elhordott minket minden sz.rszemétnek, de mi sokkal jobban jártunk minden téren.
2017. jún. 20. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen mozog, mert kövér? Akkor senki se végezze el a dolgát, aki kövér, nehezen mozog, idős vagy terhes?

Érdekes anyósod van, tény, de ebbe én nem szólnék bele. A kettejük dolga, ha a pároddal beszélsz erről, az teljesen ok. Talán párszor elég is lesz a saját dolgaitokra hivatkozni, és veszi a lapot. Vagy ha lesz gyerek, akkor is nyilván változni kell a helyzetnek. De ezt semmiképp nem neked kell meglodani, legfeljebb a férjednek segíteni benne.

2017. jún. 20. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!