Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos lenne a számonkérés?

Jogos lenne a számonkérés?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A helyzet a következő: párommal az ő szüleinél lakunk, de már nagyon szeretnénk külön költözni. Párom ezért külföldön dolgozik. Először az én szüleimről: segítőkészek, de kis lakásban laknak, sok hitelük van még, de minden hónapban félre tesznek egy keveset nekünk, hogy majd tudjanak kicsivel segíteni. Párom szülei: nincs hitelük, új építésű, hatalmas ház. Most eladták a másik házukat, amit párom gondozott és én hirdettem, alapból szívesen segítettem, de azt mondták, ha eladják, fognak kicsit segíteni. Ígérték nekem is, mindenki előtt mondták. Most annyit mondott párom kérdésére após, hogy: annyit ad majd, amennyit az én szüleim... Azóta fel sem hozták, nem akarnak segíteni. Úgy viselkednek, mintha nem lenne semmijük. Látják, hogy szenvedünk, én is tisztességesen dolgozom. Mindent megteszünk, részemről nem elvárás, hogy nekik segíteni kéne, de párom csinál meg mindent a ház körül, és látszik, hogy rosszul esik neki. A lényeg: mivel az én szemembe mondta anyósom, ha segítünk nekik, ők is segíteni fognak, most jogosan kérdezhetek rá, mire számíthatunk akkor, vagy ez csak páromra és rájuk tartozik?

Bocsánat, ha hosszú lett!

Köszönöm!

27 N

2017. jún. 27. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 A kérdező kommentje:
Teszem hozzá a "számonkérés" kifejezés miatt lehet visszatetsző ez a kérdés, inkább csak egy kérdés lenne, finoman.
2017. jún. 27. 09:57
 12/82 anonim ***** válasza:
96%

Az is hatalmas segítség, hogy nem albérletben éltek, hanem náluk. Az meg tök alap, hogy ha ott éltek valahol, akkor a környezet rendben tartásával segítetek. Mégis mit vártatok? Azért, mert rendben tartja a párod a ház környékét majd gyakorlatilag "fizetnek"? A lakáson belül, ahol laktok, ott mennyit takarít maga után?

Megígértek, hogy segítenek anyagilag is, és ezt se tagadták le, nem? Most mire kellene a pénz? Gondolom, akkor akarják odaadni, amikor majd aktuális lesz a lakásvásárlásotok, miért adnák korábban? Ne reszkess már ennyire érte, vagy attól félsz, hogy összerúgod velük a port és meggondolják magukat.

Megmondom őszintén, azt is teljesen jogosnak tartom, hogy annyit adnak, amennyit a Te szüleid. Így igazságos, elvégre ha nem írtok róla szerződést, és közös életkezdési ajándékként kapjátok, nem pedig a fiúknak adják kizárólagosan, akkor egy esetleges válás esetén miért hozzák a saját gyereküket hátrányosabb helyzetbe azzal, hogy nem tudja kivenni a szülő többletet?Nem így az igazságos, hogy mindketten ugyanannyit hoztok otthonról? Egyébként meg sokkal célravezetőbb lenne, ha eleve nem kalkulálnátok az ő pénzükkel, hanem csak örülnétek, hogy ha kaptok, és úgy tekintenétek rá , mint ajándék, és nem ennyire alapoznátok rá.Te viszont semmiképp se kérdezz rá, mert leszel minden, csak fehér ember nem! Te a saját szüleidnél faggatózz, hogy hol áll a gyűjtés, és mikor adják oda, a párod szüleit meg rendezze a párod.

2017. jún. 27. 10:00
 13/82 anonim ***** válasza:
89%
Ne kérdezz rá, hagyd ezt a párodra. Ettől függetlenül én a szülei helyében vennék legalább egy kis lakást neki, aztán azt kezd vele, amit akar. Az is biztos, hogy nem kergetőznék egy 200 négyzetméteres házban, amit rendben sem tudok tartani, ha már kirepülnek a gyerekek, de ez én vagyok.:-)
2017. jún. 27. 10:03
 14/82 A kérdező kommentje:
Utolsó teljesen igazad van. Csak akkor nem kéne nekik sem fellelkesíteni. Én engem nem azért érdekel a pénz, mert jajj de jó a semmiért kapnánk. Egyszerűen párom sem bírja ezt a külföldözést, veszélyes munkát végez, az édesanyja mindig aggódik érte, miközben megtehetnék hogy segítsék a fiukat. Felőlem akár papírt is írhatnánk - viszont az unokát meg követelik rajtam, de kikötés, hogy ne oda (persze ez is természetes) Tegye fel a kezét az (leendő) szülő, aki a gyermekét azért nem segítené, ha megtehetné, mert a párja családja szegény.
2017. jún. 27. 10:09
 15/82 A kérdező kommentje:
Ja és azt sem mondtam, olyan 500e-1m ft segítségről lett volna szó. Nem arról, hogy lakást vegyenek nekünk.
2017. jún. 27. 10:10
 16/82 anonim ***** válasza:
87%
Úgy látom, sokan ítélkeznek. Igazat adok neked abban, hogy ezt csak az értheti, aki az adott helyzetben van. Nekem egyáltalán nem tűnsz számító dögnek, csak egy józan gondolkodású nőnek, aki szeretné tudni, hogy a tervezett lakásvásárlás előtt milyen összeggel számolhat. Ettől függetlenül szerintem se kérdezz rá, ez a párod dolga. És akkor sem szólhattok egy szót sem, ha pont annyit adnak, mint a te szüleid, mégha még is tehetnék, hogy többet adjanak.
2017. jún. 27. 10:12
 17/82 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm. De néhány válasznál még mindig ott tartunk, "hogy mit vártatok"? Eszünkbe sem jutna megkérdezni, ha nem ők maguk ajánlkoznak vele. Mivel felajánlották, és lakásvásárlás előtt állunk, és mivel párom kint van én intézek mindent (hitellehetőség és a többi) jó lenne tudni, ha segítenek, akkor mivel, mennyi hitellel számoljak stb. Csak ennyire vonatkozott a kérdés, ebben a helyzetben érdemes e megkérdezni (ahogyan hozzáállnak a dologhoz), vagy hagyjam a fenébe. - Visszaolvasva a kérdés is bugyuta kissé.
2017. jún. 27. 10:17
 18/82 anonim ***** válasza:
83%

akkor mondjuk a párod kérdezze meg és kész. vagy fél tőlük?

amúgy kaptatok tőlük pár 100e-t azzal, hogy albira nem kell költeni

2017. jún. 27. 10:23
 19/82 anonim ***** válasza:
93%

Számolj azzal, amitek NEKTEK van, segítség nélkül, és akkor nincs probléma, legfeljebb kellemes meglepetés lesz, ha kaptok valamit is.

Egyébként meg, nem azt mondták, hogy annyit adnak, amennyit a szüleid? Nagyon egyszerű, kérdezd meg a szüleidet, hogy mennyit gyűjtöttek nektek! Nem értem, ez miért nem jutott eszedbe!

2017. jún. 27. 10:24
 20/82 A kérdező kommentje:

Igen, nem adunk annyit, mintha albérletet fizetnénk rezsivel. Én szüleimmel is tudnék lakni (van egy pici szobám még mindig náluk), nem szívesen vagyok itt, de pár hetente költözködni már belefáradtam.

Nem fél tőlük, inkább tart egy kicsit. Édesanyja szereti megmondani neki, mit csináljon. Nálam is próbálkozik (pl a gyereknek csak textilpelust vegyek majd, mert mindegy neki, a rendes pelus drága, nem lesz rá úgysem pénzünk stb.) de ez már más téma.

2017. jún. 27. 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!