Anyós nem örül a picinek?
Terhes vagyok, férjem anyja nem örül neki. Nem mondta ki, de egyértelmű, és nem pletykából, hanem megbízható embertől hallottam, hogy ezt mások is látják. A fura volt, hogy az illető közös ismerősünk, teljesen magától mondta ezt el, nem én kezdtem faggatni, hogy ő hogy látja...
Ti hogy kezelnétek, ha ilyent tudnátok/éreznétek? Sok a kétes megnyilvánulás, az árulkodó jel. Tudom, ez nem olyan fontos, mégis kicsit rosszul esik.
Arra azért figyelj, hogy aki neked pletykál, az rólad is ezt teszi, akármilyen "megbízható" ember, úgy tűnik szereti kevergetni a szart.
Szerintem kérdezd meg az anyósodat, hogy mit érez most, hogy jön a kisbaba.
Örül, nem örül? Ha nem örül, miért nem örül?
Mondd neki, hogy szeretnéd békességben nyugalomban, szerető családban felnevelni, ezért, ha van benne valami tüske veled kapcsolatban, akkor mondja meg és megoldjátok a problémákat.
Fontos, hogy a kicsinek legyenek szerető nagyszülei és ne legyen feszültség a családban.
Mindenkinek az lenne a jó!
Oké, joga van nem örülni, én ezt meg is értem. De írtam, hogy ezt egyértelműen nekem nem mondta. Nagyon nem mentem bele, milyen személyiség, nem akartam regényt írni.
Nagyon látszat ember. Mosolyog, nézegeti az ultrahagos képeket, mondogatja, hogy majd mennek erre-arra, de ezek csak szavak.
Azt pl sosem kérdezi meg, hogy vagyunk a picivel, és tényleg ahogy mondtam, több jelet is adott már, hogy nem kívánatos a baba, ne számítsunk a segítségére. Ezek finom célzások.
Én csak azt hittem, ha valaki tényleg nem örül, nem próblja leplezni, hanem elmondja. Tudom ,hogy sokan elmondják, és az legalább őszinte, egyenes viselkedés. Én is csak ennyit szeretnék, de ha erre így rákérdeznék, én lennék a bunkó. Nem fiatal egyébként, és van már két unokája, akiket szeret. Valójában is.
Lehet, hogy váratlanul érte, nem készült rá vagy féltékeny rád, hogy a baba által szorosabb lesz a kapcsolatod a férjeddel.
Elképzelhető, hogy idővel hozzászokik a helyzethez és a ti babátokat is annyira fogja szeretni, mint a többi unokáját. Csak idő kell neki.
Én a helyedben nem hoznám szóba a dolgot, idővel kiderül, hogy áll az unoka kérdéshez. Az én anyósom sem örült először, aztán mire meglett a baba megszerette. Ő még utána se tudott mit kezdeni az unokájával, kb 1-1,5 éves lett mire hozzá szokott, hogy nagyi lett. Tudom neked se esik jól, de adj időt neki. Még lehet jó nagymama belőle.
"Mosolyog, nézegeti az ultrahagos képeket, mondogatja, hogy majd mennek erre-arra, de ezek csak szavak."
Ne haragudj, de most még mi a fenét kellene tennie?
Nem kérdezi meg, hogy hogy vagy?
Nyilván látja, hogy jól vagy és rendben zajlik a terhességed.
Ha nem lennél egy egészséges fiatal nő és tudná, hogy bajok vannak az állapotoddal, akkor biztos megkérdezné.
Így minek?
Nagyon remélem, hogy csak a hormonok miatt vagy ilyen kukacoskodó, de teremts rendet a lelkedben, töröld a negatív gondolatokat, mert a babádnak ártasz vele és ne generálj problémát ott, ahol nincs!
Köszönöm a normális válaszokat. Talán tényleg nem akarja, hogy megromoljon a kapcsolat. Én sem, és egyébként nagyon igyekszem, hogy jó legyen a viszony.
A hetes jó nagy tuskó, arra nem is reagálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!