Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hamarosan szülők, anyós...

Hamarosan szülők, anyós hozzánk akar költözni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Különösen nincs jó viszonyom a férjem anyjával, sőt, a munkámból (pincérnő) kifolyólag eleinte igen csak lekezelő volt velem, többször is sugallmazta az akkor még csak barátomnak, hogy nem vagyok hozzá illő. Többször is a jelenlétemben megalázó stílusban tett megjegyzéseket. Csak ha muszáj, karácsony, szülinapkor találkozom velük. Még három hetem van a terhesség végéig, és anyósom közölte, hogy két hétig ide költözik, mert anno a másik gyerekéhez (aki nő) is oda költözött amikor megszületett a baba. Én ezt nagyon nem szeretném, sajnos férjem nem érti meg, mert ő sokat dolgozik, azt hiszi, hogy nem fog tudni segíteni. Ha úgy alakulna, akkor segítségül hívnám anyukámat, vagy a nővéremet, akinek már két kisgyereke van. De anyósomat nem szeretném, hogy itt lakjon. Szerintem megfogom tudni oldani a gyermekágyi időszakot egymagam, ha mégsem, akkor áthívom anyut, de őt sem két heti itt lakásra. Bántó sem akarok lenni, de minek jatsza az eszét, ha az elmúlt négy évben végig engem fúrt a fiánál?
2017. ápr. 22. 17:20
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező ne haragudj, de én se értem ezeket a dolgokat! Ha valamit nem akarok, akkor az nem is lesz. Gyereket fogsz szülni, most már az ő érdekeit is képviselni kell majd és nem azon feszengeni ki mit akar. Meg kellene végre tanulnod a sarkadra állni. Nekem a nagyanyám mindig teáztatta volna a szerencsétlen gyereket, amaz mindig pelenkazta volna, a harmadik szerint meg folyton éhes volt.

Egy ideig mindenki bele fog pofazni mit tegyél a gyerekeddel, de csak addig, amíg érzik a bizonytalanságodat. Amint leállitod őket tudni fogják ki is az aki világra hozta. Mutass jó példát a gyermekednek azzal, hogy erős kézzel iranyitasz. Tanácsokat lehet kérni, s ha jó a tanács meg is lehet fogadni, de hidd el, csak basáskodni akarnak feletted.

2017. ápr. 24. 13:32
 42/45 anonim ***** válasza:
100%
A férjed, ha nem érti, és lehet tényleg nem érti, akkor meséld el neki, hogy képzelje már el magát, hogy az alfele olyan, mint egy feldarabolt hentes termék, a melleiből tej folyik, ki van facsarva, lehet menni és ülni se tud rendesen, akkor mégis kit szeretne maga mellett segítségként ilyen kiszolgáltatott és lestrapált állapotában? Az anyját/apját, aki a seggét mosta babakorától stb. vagy egy kvázi idegent? Mert bármennyire is rondán hangzik az anyósod számodra egy idegen, akinek a létezéséről évtizedekig nem is tudtál, miközben anyád felnevelt és a legrosszabb oldaladat is ismeri, tudja hogyan és miben tud rajtad segíteni. Van, aki nagyon bizalmas viszont tud anyóssal kialakítani, ami tök jó, de azért nem ez az átlagos, az emberek ilyen állapotukban nem olyasvalakit kívánnak maguk mellé, akivel a kapcsolatuk abba a mélységbe jutott el max. hogy adnak egymásnak két puszit ünnepekkor... Ebbe nem is kell rosszat belelátni, ez tény, ez független attól, hogy ő korábban furkált-e téged vagy sem. Nekem pl. begyulladt a mellem, azt se tudtam mit csináljak vele, de az biztos, hogy míg az anyám segítségét azonnal igénybe vettem, inkább kivártam volna, hogy félholt legyek, mire anyósomnak engedem a mellemhez nyúlni. Még az is feszélyezne, ha látná, nem még ő fejegesse vagy ilyesmi...
2017. ápr. 24. 13:46
 43/45 anonim ***** válasza:
40%
Én anno a védőnőt is leoltottam oké hogy könyvből megtanult minden szépet és jót de pl nehogy már jobban tudja az aki havi egyszer látja 20 percre miért sir a fiam mint én aki napi 24 órában vele vagyok. Elmeséltem ezt anyósnak is hogy összeveszten a védőnővel,utána anyós se adta a tanácsokat,mondta mindent csináljak ugy ahogy jónak látom :D
2017. ápr. 24. 13:55
 44/45 anonim ***** válasza:
93%
Tudod kivel van itt a legnagyobb baj? a férjeddel :( Neki kéne "képviselni az érdekeidet". Persze nem árt, ha te is a sarkadra állsz, de nem árt ha a férjed egyetért veled és leállítja az anyukáját.
2017. ápr. 26. 22:54
 45/45 anonim ***** válasza:
86%
Mi újság kérdező?
2017. ápr. 27. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!