Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hamarosan szülők, anyós...

Hamarosan szülők, anyós hozzánk akar költözni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Különösen nincs jó viszonyom a férjem anyjával, sőt, a munkámból (pincérnő) kifolyólag eleinte igen csak lekezelő volt velem, többször is sugallmazta az akkor még csak barátomnak, hogy nem vagyok hozzá illő. Többször is a jelenlétemben megalázó stílusban tett megjegyzéseket. Csak ha muszáj, karácsony, szülinapkor találkozom velük. Még három hetem van a terhesség végéig, és anyósom közölte, hogy két hétig ide költözik, mert anno a másik gyerekéhez (aki nő) is oda költözött amikor megszületett a baba. Én ezt nagyon nem szeretném, sajnos férjem nem érti meg, mert ő sokat dolgozik, azt hiszi, hogy nem fog tudni segíteni. Ha úgy alakulna, akkor segítségül hívnám anyukámat, vagy a nővéremet, akinek már két kisgyereke van. De anyósomat nem szeretném, hogy itt lakjon. Szerintem megfogom tudni oldani a gyermekágyi időszakot egymagam, ha mégsem, akkor áthívom anyut, de őt sem két heti itt lakásra. Bántó sem akarok lenni, de minek jatsza az eszét, ha az elmúlt négy évben végig engem fúrt a fiánál?
2017. ápr. 22. 17:20
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Nyugdíjas. Férjem a segítő szándékot látja benne. De nem fogom hagyni magam. Így is elég gáz, hogy bármikor jöhet a baba, és nekem ezen kell idegenkednem.
2017. ápr. 22. 22:55
 32/45 anonim ***** válasza:
22%
És korábban mi volt a foglalkozása?
2017. ápr. 22. 22:58
 33/45 anonim ***** válasza:
90%

18-as vagyok.

Itt többen is írták hogy ott fog állni a melled felett míg szoptatsz.

Igy van!

Velem is ezt csinálta és megpróbáltatások mindenbe belemagyarázni.

A kórházban szaporítani akarta a tejem,itthon már az volt a baj hogy túl etetem a gyereket stb...

Én nem hagytam rá.

Te se tedd!

Sok vitád lesz ez miatt a férjeddel,de inkább az, mint hogy állandó feszültségben élj egy pici baba mellett.

Tudom mit érzel,én is már a terhesség alatt feszült voltam a "mamácska " miatt.

Utólag azt mondom,már akkor le kellett volna állítanom.

Tedd meg most!

2017. ápr. 22. 23:12
 34/45 anonim ***** válasza:
50%
* megpróbált
2017. ápr. 22. 23:14
 35/45 anonim ***** válasza:
81%

A férjednek jár 5 nap pótszabadság. Vegye ki, amikor hazamentek a kórházból, egy hét alatt kiderül, kell-e "segítség" vagy sem, édesanyádat vagy nővéredet hívd át az első nap fürdetéshez. Anyósnak mondd meg, hogy az első napokban szívesen fogadod az ételt, ha küldeni akar a fiával, más segítségre nincs szükséged, az első látogatását pedig majd telefonon megbeszélitek.

Itt nem az a lényeg, hogy anyós megsértődik-e vagy sem, hanem az, hogy világosan jelöld ki a határokat. Ha te kedvesen, de határozottan beszélsz vele is, meg a férjeddel is, akkor nem lesz cirkusz.

2017. ápr. 23. 03:42
 36/45 anonim ***** válasza:
84%
Mit mondott, amikor megmondtad neki hogy ne jöjjön?
2017. ápr. 23. 08:44
 37/45 anonim ***** válasza:
89%
Szokj hozzá, amint gyereked lesz senki nem fog veled, a te érzéseiddel, a te szükségleteiddel foglalkozni. Még meg sem született a baba, de a férjed már most telibesz@rja, hogy mit gondolsz, vajon kitől örökölte??
2017. ápr. 23. 09:54
 38/45 anonim ***** válasza:
57%

A mindenbe beleszólást már többen is kifejtették előttem.

Más kockázat is van. Három nap sem fog eltelni, és anyósod ki fogja jelenteni, hogy beteg, fáradt; Te pedig dolgozhatsz az újszülött mellett őrá is.

2017. ápr. 23. 12:24
 39/45 anonim ***** válasza:
72%
Off: haha 38-s, pont ezt játszotta anyósom valahányszor szültem. Volt, hogy még a kórházba is bevitette magát. Pedig több, mint 2 gyerekünk van.
2017. ápr. 23. 19:41
 40/45 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, most mi a helyzet? Beszéltél velük?
2017. ápr. 24. 05:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!