Az anyós-após csak élő lehet? Vagy kellett-e, hogy éljen a házasság ideje alatt?
Vagy a házastárs még a házasságkötés-esküvő előtt régen meghalt szüleiről is lehet-e anyós-apósként beszélni?
Vagy inkább csak mint a férjem-feleségem anyja-apjaként.
Igen, én is gondoltam a "néhai" használatára, de aki nem ismeri a családot, gondolhatja azt is, hogy esetleg évekig volt az apósom házasság után, és csak utána halt meg.
Úgy néz ki, nincs egyértelmű, magyarázkodás nélküli lehetőség, nem?
Ha az unokatestvéred halt meg, róla is úgy beszélsz, hogy az unokatestvérem és kész! ... nem pedig az anyám/apám testvérének a gyereke.
Nem értem, hogyha valaki meghalt, akkor miért lenne más a családi státusza?
Nem hallottál még olyat, hogy valaki azt mondta, hogy
"Nem ismertem az apósomat, mert a házasságunk előtt meghalt!"
Neked a férjed/feleséged szülei, akár élnek, akár haltak bizony az apósod és az anyósod!
De ha neked szimpatikusabb, akkor körbecirkalmazhatod, hogy "a férjem édesapja/édesanyja, aki már nem él..." csak teljesen felesleges, a lényeg ugyanaz.
"én is gondoltam a "néhai" használatára, de aki nem ismeri a családot, gondolhatja azt is, hogy esetleg évekig volt az apósom házasság után, és csak utána halt meg."
Hadd gondolja. Miért számít az? Ha valamiért fontossá válik, akkor majd kiderül úgyis, ha rosszul gondolta. Ráértek akkor tisztázni.
"Úgy néz ki, nincs egyértelmű, magyarázkodás nélküli lehetőség, nem?"
De miért kéne, hogy legyen? Miért kéne mindenkinek az orrára kötni mindent már az első adandó alkalommal? És ennyire nem érünk rá beszélgetni? Majd ha fontossá válnak a részletek, elmagyarázzuk. Olyan furcsa nekem, hogy milyen sok kérdés születik itt azzal kapcsolatban, hogy "hogy hívjuk egy szóval a valakim valakijének a valakijét". Nem kell mindent egy szóval kifejezni. Beszélgetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!