Szerintetek is nevetseges, amikor nem osszehazasodott parok anyos/aposnak hivjak egymas szuleit?
Nem nevetséges, inkább helytelen, nem a valós helyzetet kifejező, talán még hazugság is.
Hiszen olyan társadalmi státuszt fejez ki, ami nem vonatkozik arra, aki mondja.
Aki nem vállalja a társadalmi státuszhoz vezető utat -akármilyen okból-, az ne használja rá a kifejezést se, mert becsapja a többieket.
A 15os ertette meg kb a lenyeget, de azert koszonom a valaszokat, mimdenkit felpontoztam, hasznos volt minden komment!
Szerintem igenis nevetseges, mikor 16-21 evesek igy szolitjak egymas szuleit, de a toluk idosebbektol is fura szamomra. Nekem hivatalosan is van anyosom, es hazassag elott nem emlegettem ot anyoskent.
Ja, szóval aki nem ért veled egyet, az már a lényeget sem értette meg...
Annak, hogy ki hogy szólít kicsodát, a társadalmi státuszhoz semmi köze, de leginkább vadidegeneknek nincs köze ahhoz, hogy házas vagyok-e, vagy sem. Aki meg ismer, az meg akkor is tudja, hogy mi a helyzet, ha a párom anyját Bélának szólítom.
Nem értem miért lenne ez nevetséges?
Szüleim elváltak, de anyukám még mindig anyósának nevezi mamámat. Fura lenne ha nem annak nevezné.
Párom anyukáját is leanyósozom.
Nem nevetséges, sima nyelvrontás.
A magyar nyelvben az anyós kifejezést a házastárs anyjára használjuk, persze egyszerűbb úgy mondani, de hát az utca közepére is egyszerűbb sz-rni, csak a fehéremberek nem teszik.
Ilyenek vagyunk, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!