Szerintetek is nevetseges, amikor nem osszehazasodott parok anyos/aposnak hivjak egymas szuleit?
Ahogy már leírták, tizenévesektől fura, vicces, de ez egy ilyen kor. Te is játszottál bizonyára papás-mamást, hát a szocializáció része :)
Én 3 éve vagyok együtt a vőlegényemmel, és simán mondom, hogy anyós. Egyrészt mert nemsokára az lesz, másrészt a "barátom édesanyja" hosszú, harmadrészt mert anyós maga is leendő menyként hivatkozik rám. Akkor miért ne?
Én 20 éves vagyok, a barátom egy évvel idősebb és 2 éve vagyunk együtt. Elég jóban vagyunk egymás szüleivel, de még nem hívom őket anyósnak meg apósnak, max néha, amikor anyukámnak mesélek valamit, de másnak nem nagyon mondom így.
Viszont a nővérem 30, már kb. lassan 10 éve együtt vannak, és van két kislányuk, de eddig csak eljegyezés volt, az még a gyerekek előtt. Ettől függetlenül szerintem jogosan hívja anyósnak és apósnak az anyósát és az apósát. :D Vagy szerinted ebben az esetben is nevetséges?
Amúgy, amit a 20-as írt, hogy így "körbe kell beszélni" az egy kicsit tényleg zavaró nekem is, de ez van.
Mondjuk a legfurcsábbak az olyan szituk, amikor mondjuk a barátom anyukájának kell valahogy megneveznem a barátom apukáját. Ez csak példa, de pl. a barátom anyukája megkérdezi tőlem, hogy "ki ment be a fürdőbe", én meg azt mondom, hogy az "Ádám (kamunév) apukája". Lehet, hogy csak nekem fura, de nekem nagyon és már volt néhányszor ilyen eset. :D
Tiniknél valóban röhelyes.
Mi se vagyunk házasok, de együtt élünk, jön a baba. Anyósom kezdte el először annak nevezni magát, akkor én miért ne mondanám?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!