Ha van egy anyósom aki nagyon lusta nem dolgozik és nem is dolgozott és mindenféle felvehető hitelt felvesz szóval gyűjti és tegyük fel meghal akkor azt nekünk ki kell fizetni később?
A behajtókat akkor tudja hozzátok küldeni, ha ti vagytok megadva kezesként, nem?
Ha nem vagytok kezesek, akkor nektek semmi közötök az adósságához.
Ha meghal, akkor le kell mondani az örökségről. Vagy beszéljétek rá, hogy írjon végrendeletet, amiben nektek semmit se ad. Mondjuk írja bele azt, hogy minden ingóságát az enyészetre hagyja, vagy mit tudom én, az ügyvéd ilyenekben tudna segíteni.
Szerintem érdemes felkeresni egyet.
Ahogy már írták: örökölni jog és nem kötelesség. Ha nem akarsz, nem kell.
De ha akarsz, akkor is csak az örökség mértékéig vagy felelős az örökölt adósságokért, mínuszba nem lehet menni.
Kedves kérdező!
Elég rosszul néztél utána akkor a dolgoknak!
Provident illetve cofidis NEM ad hitelt,ha nincs munkáltatói igazolás, munkabér utalás!
Sok ilyen van(az én anyósom is). Szerencsére védi a törvény a hozzátartozókat, nem lesztek kötelesek kifizetni,ha meghal. Le kell mondani az örökségről a párodnak és a gyerekeknek és kész.
Az ő életét úgy teszi tönkre,ahogy akarja, engem annyira nem érdekelne a dolog. Amíg nem tőlem és a családtól kéreget,addig az ő dolga. De figyelj azért oda,tudok olyat,ahol a hasonló anyós az unokák zsebpénzét "kölcsönkérte" nagy titokban,aztán sosem adta vissza.. Szóval azért erre figyelj,nehogy a gyerekeidtől is kéregessen majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!