Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csinálsz ha vállalkozó...

Mit csinálsz ha vállalkozó vagy s egy rokon azt akarja adj munkát a fiának, de mindenféle ajánlólevél, szakmai életrajz, stb. nélkül rokoni alapon akarja?

Figyelt kérdés
2017. jan. 4. 14:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
92%

Kérek önéletrajzot (ha egyáltalán szükségem van alkalmazottra).

CSak azért mert rokon, nem adok munkát.

2017. jan. 4. 14:40
 2/24 A kérdező kommentje:
és ha mondjuk szükség van, de látod ha feladnál egy hirdetést valószínűleg képzettebbek is jelentkeznének?
2017. jan. 4. 14:45
 3/24 anonim ***** válasza:
81%

Felajánlom neki, hogy ha fizeti utána a járulékokat, akkor bejelentem a céghez, és kap fizetést, ha rendesen végzi a dolgát, és lesz legalább gyakorlata meg ajánló levele.

Egyből kapkodná a lélegzetet.

Aztán tisztáznám vele második körben, hogy vállalkozó vagyok, nem jótékonysági intézmény vagy segélyszolgálat, és nincs annyi bevételem, hogy rokoni alapon felvegyek olyan alkalmazottat, akire nincs szükségem, és csak a pénzt viszi.

2017. jan. 4. 14:46
 4/24 A kérdező kommentje:
(mondjuk eleve ha valaki így akar munkát szerezni valószínűleg szerényebb képességű/végzettségű másképp ez a mód fel se merülne)
2017. jan. 4. 14:46
 5/24 anonim ***** válasza:
90%

Senkit nem vennék fel csak azért, mert a rokonom vagy barátom.

Ha tényleg szükségem van dolgozóra és ha ő megfelel, akkor lehetne természetesen róla szó, hiszen ez nem is kizáró ok.

Egész egyszerűen ugyanolyan elbírálás alá esne, mint bárki más.

2017. jan. 4. 14:48
 6/24 anonim ***** válasza:
96%
Ha szükségem lenne alkalmazottra akkor 1 hónap próbaidőre felvenném. Simán lehet jó dolgozó és ez hamar kiderül.
2017. jan. 4. 14:57
 7/24 anonim ***** válasza:
88%
Az üzlet az üzlet, a család meg család. Sosem szabad keverni a kettőt! Én nem venném fel szívességből. Csak akkor alkalmaznám ha megfelelő képzettséggel rendelkezik és a cégemnek szüksége van rá. Persze rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznának, ha szabályt szeg kirúgnám. Ebből bonyodalmak adódhatnak ezért nem keverném az üzletet a családdal.
2017. jan. 4. 15:03
 8/24 anonim ***** válasza:
77%
Legalább egy önéletrajzot dobjon már át, meg hogy milyen képességei vannak, mert ez így vicc. Akkor talán szó lehet róla abban az esetben, ha nem egy kritikus pozícióra akarja beültetni. Amúgy nálunk is volt, hogy egyik rokon azt akarta, hogy a vállalkozásba legyen bejelentve valaki, hogy legalább legyen munkaviszonya... A járulékot kifizette volna, de dolgozni nem akart (csak a jogviszonyt), így is el lettek hajtva, aztán most öri-hari van. Nem is értem, mit képzelnek az emberek.
2017. jan. 4. 15:04
 9/24 anonim ***** válasza:
95%
Ha rokon, ismerem a kölyköt, papír és ajánlólevél nélkül is (vagy annak ellenére) tudom, mire képes, mennyire hajlandó odatenni magát, és aszerint döntök.
2017. jan. 4. 15:05
 10/24 anonim ***** válasza:
83%
Nem venném fel semmiképp. Az üzletet nem keverenem se családdal, se baráttal
2017. jan. 4. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!