Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti adnátok neki pénzt?

Ti adnátok neki pénzt?

Figyelt kérdés

Anyóssal, apóssal lakunk.

Após hozza a pénzt, mindent ő fizet a háztartásban. Kérdeztem többször, hogy adjak-e pénzt, nem kér.

Eddig tanultam, most lett állásom. Anyós páromon keresztül pénzt akar kérni a mosásra meg úgy a háztartásra. Mert kb. annyit csinál egész nap, kimos.. Állandóan retek van de ő annyit takarít.. Após veszi a hozzávalókat, sokszor az ételhez is, amiből ő pancsol valamit!

Én 9-6 közt vagyok otthon, este saját pénzből főzünk, majd alszok. Netet mi fizetjük, takarítom a szobánkat, elmosogatok este.

Szerintetek adjak neki pénzt? Én bevallom, nem értem mire föl akar lefejni.. após vesz meg mindent, heti 1 teregetésről van szó, mert én pakolom be munka előtt, különben 60 fokon lenne minden szín egyben kimosva!

Mennyit adjak neki, mennyi a reális? Arra gondoltam, hogy adok neki, de akkor este 1 tányér étel legyen már! Abban a hűtőben, amit kb. 15 év után én takarítottam, azon a gázon, amit szintén mi takarítottunk, olyan edényben amit mi szoktunk zsíroldóval sikálni..

(Igen, el fogunk költözni-én legalábbis biztosan-de még gyűjteni kell!)

2017. jan. 8. 11:08
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
68%

19!

Ne zavarjon, hogy a kérdező ott csak vendég. Ne dirigaljon és pláne ne dobaljon ki semmit, ami nem az övé. Nem tetszik a környezet? El lehet költözni, máris meg van oldva

2017. jan. 8. 12:29
 22/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet! Nyáron majdnem teljesen sikerült megcsinálni a konyhát (2hét volt), nagyon berágtam, mert rosszul lettünk az 1 napos kajától! 1 teljes nap volt a hűtő, úgy hogy azért sutyiban szoktam törölgetni a fissen rákerülő foltokat.. A szekrényeket 5, az edényeket 6 napig sikáltam zsíroldóval meg amit csak kaptam! Tettem be szép papírt, ahogy nálunk otthon szokott lenni! Csak előbb jött haza a rokonoktól.. mintha nem is csináltam volna semmit! Bement a szobájába. Ennyi. Majd egyszer csak előjött, hogy mit képzelek én magamról, hogy átpakolom a cuccait! Na azóta azért kopott a lelkesedésem, de utánam nem kell takarítani, ezt azért kikérem magamnak! Mosni is tudnék, de 9kor érek haza, nem fogom betenni, hadd aludjanak!
2017. jan. 8. 12:32
 23/38 anonim ***** válasza:
77%

szted mosópor meg a villany a mosógéphez ingyen van?

naná, hogy kér valamit.

ott élősködsz.

lefejni? szívem, ott a gáz (tűzifa, akármi), villany (mert ugye főzöl), víz (gondolom tusolsz).

szépen lebontani a számlákat, és felét te fizeted pároddal! és még adtok, hisz ott élsz a nyakukon!!!

nálam nem laknál, mehetnél a híd alá!

2017. jan. 8. 12:32
 24/38 anonim ***** válasza:
93%
Ha ennyire nem birja az anyoseknal a kerdezo a rendszert, miert nem koltozik haza a sajat szuleihez, ha kulonkoltozni nem tud?
2017. jan. 8. 13:06
 25/38 anonim ***** válasza:
78%

" Majd egyszer csak előjött, hogy mit képzelek én magamról, hogy átpakolom a cuccait!"

Igaza volt. Te ott vendég vagy. Max felajanlod, hogy segítesz neki, de nem is tudom hogy képzeled, hogy atrendezel bármit is

2017. jan. 8. 13:18
 26/38 anonim ***** válasza:
86%

18: Értem kicsit jobban már, de az anyósodnak nincsen semmi jövedelme? Teljesen eltartja az apósod?

Mert nem muszáj ám állandóan valamit csinálni, ha felépítettél valamit évtizedek alatt, amin elég heti 4 órát dolgozni, hogy menjen, kvázi passzív jövedelmed van, és nem _kell_ csinálni "semmit", csak amihez kedved van.:) Vagy ha van nyugdíjad. Az is azért van, mert már nem kell dolgoznod.

2017. jan. 8. 13:30
 27/38 A kérdező kommentje:

Egyik-másik válasz alapján már értem, hogy miért alakult ki az a sok anyósvicc! :-D :-D

Most írom le sokadszorra, anyós ha kapna pénzt, nem költené se mosószerre, se rezsire. Ugyanis elvárja, hogy azt após hozza, após fizesse! Honnan tudom? Onnan, hogy mikor még tanultam, de itt töltöttem a hétvégéket, akkor adtam. Az első alkalommal hoztam át tisztítószert, mert 12 éve volt lejárva, ami itthon volt. Lejárt a tanulmányaim végére. A lakás ugyanígy nézett ki mikor adtam 25öt havonta a hétvégékre, a hűtő akkor is üres volt.

Párom takarítja a saját szobáját és ugyanúgy elpakol maga után. A fürdőt ő szokta savazni és penészmentesíteni, leveszi a függönyt, főz is.. Dolgos ember!

Azért nem lakom édesanyámnál, mert.. nincs. Azért nem költözöm még el, mert előtte sem tudott támogatni, elköltöztem hogy ne szűkösködjünk, innen távolabbról volt mit adni. Garzon albérlet 120 körül van, 3 havi kauciót kell leadni. Hitelt nem kapunk, marad ez. K.ssolok én, de minél többször olvasom el a válaszomat, annál biztosabb, hogy tőlem ugyan 1 vasat se fog kapni!

2017. jan. 8. 13:36
 28/38 anonim ***** válasza:
19%
Semmi közöd hozzá, hogy mire költené anyós a pénzt, amit adnál. Az ő ingatlanjában laksz, fizess!
2017. jan. 8. 13:46
 29/38 anonim ***** válasza:
31%
Magyarul, ha nem lakhatnal anyosnal mehetnel a hid ala? :D Ebben az esetben inkabb tenyleg hallgass...
2017. jan. 8. 13:48
 30/38 anonim ***** válasza:
81%

Én nem itelkezem, bár nem ismerlek, Kérdező!

Az én exeméknél is úgy volt, hogy anyuka világ életében soha egy napot nem dolgozott, eltartotta a férje. Nem luxus körülményben, csak átlagos család. Apuka nagyon pozitív ember ezert nem szólt rá sosem, hogy még szinte főzni sem képes csak a sajat szüleit segíti az ő pénzén, a háta mögött viszont mondta....na mindegy, hosszú ezt így leírni, de nem mindenkinek van minta családja. Én is laktam ott, teljesen külön álló részen, mindig jóban voltunk, de azert megvolt róla a magam kis véleménye. Míg neki az ebéd megállt egy zöldpaszuly levesnel, addig én a fiára 2 fogasos kajakat főztem, munka mellett.

2017. jan. 8. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!