Most akkor ne kérdezzem meg hogy van?
Rosszul kérdezel. Bizonyos szempontból tényleg hülyeség ilyen esetben megkérdezni, hogy hogy van valaki, nyilván szarul és fáj (nem vagyok anyós, félreértés ne essék).
Ilyenkor célszerűbb úgy kérdezni, hogy érezze a törődést. "jobban van?" "ugye nem fáj már annyira?" és hasonlók. Pozitív hangulatú kérdések kellenek, azt szívesebben veszi az ember ilyenkor. SZERINTEM.
Nem tudom, hogy a férjed hogyan viszonyulna ahhoz, ha azt tennéd ebben az esetben, amit én tettem már hasonló esetben. Mondjuk felkészíteném a párom, hogy ha nem nyugtatja le és viselkedik velem normálisan az anyja, akkor így és így fogok reagálni. És, ha nem lépne és még engem fogna vissza, nem hagynám annyiba, én speciel utálom, ha ok nélkül belémrúgnak.
Szóval az élethelyzet:
Pl. Újra elmentek, és mikor mindenki érdeklődik felőle stb. te fennhangon hozzáteszed, hogy
"én nem vagyok hajlandó megkérdezni, hogy van, mert úgyis csak pofákat vág és leüvölti a fejem, mint az elmúlt két alkalommal, amikor normálisan érdeklődtem a hogyléte felől!"
Arra készülj fel, hogy ki fog kelni magából, a többiek pedig köpni-nyelni nem tudnak majd, de legalább okot adsz arra, hogy utáljon a vén szipirtyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!