Tényleg én vagyok a túlérzékeny? Avagy az anyósom a bunkó😖.
Igen anyósod bunkón viselkedett, te pedig túl érzékeny vagy. Ezt azonban megértem ennyi viszontagság után. A sovány megjegyzés nem biztos, hogy bántó, lehet, hogy zavarában nem tudott miről beszélni. Az hogy megkülönbözteti a gyerekeket nem illő és bántó.
Gondolom eddig se voltál a kedvence, ezután se leszel. Lényeg, hogy a férjed szeret, és ha anyósod kicsit is szeretné a fiát, akkor tudna a fia örömének örülni. Ha nem, akkor ez őt minősíti.
Nekem is rosszul esett volna,ha az egyik gyerekemtől kérdezi csak meg anyós, hogy mit hozzon függetlenül attól,hogy az a vér szerinti unokája vagy sem. Tiszteletlenség és bunkósság. Eleve a kislány és rosszul érezheti magát, hogy ő nem fontos a nagyinak csak a testvére.
Én mondjuk más típus vagyok,mert anyósnak is beszólok ha kell. Nekünk még nincs gyerekünk párommal viszont voltak olyan megjegyzései amik nem tetszettek és szóvá is tettem. Engem azért nézett le,mert vidéki vagyok és meglepődött,hogy egy panelban nőttem fel és nem értette,hogy hogyan tudtam úgy felnőni. Megmondtam azért szépen a magamért, finoman,utána erőlködve de mosolygott rám.
A súlyoddal meg ne foglalkozz, örülj hogy vékony vagy. A kövéreknek sokszor nem szólnak úgy be felnőttek ezt már én is észrevettem (gyerekek között szokás inkább). Engem sosem érdekelt anyósom mit mond,mert nem kell vele együtt élnem, te se tedd azt. Sok sikert a férjeddel a továbbiakban!
Hát nem kedvel téged, ez nyilvánvaló. Ne foglalkozz vele. Bántani szerintem éppen nem bántott, csak nem is jópofizott, ami nem is elvárható tőle, ha nem érzi úgy. A kislányodhoz azért lehetett volna egy-két kedves szava, mert a gyerek nem tehet semmiről, de ennek felismeréséhez némi intelligencia szükséges...
Szerintem a leírtak amúgy semmi tragikus nincs, ne vedd úgy a szívedre. Úgy is mondhatnám, hogy tojd le.
Szerintem meg igen is bunkó. Ha már az alapoktól nézzük, hogy adott egy felnőtt ember, akihez vendégek mennek, igen is bunkóság, hogy 2 embertől megkérdezi mivel kínálhatja, a másik 2-t pedig semmibe nézi, rokoni kapcsolattól és életkortól függetlenül. Ha hozzánk jönnek vendégségbe és érkezik gyermek, tőle is ugyanúgy megkérdezem, hogy mivel kínálhatom, pedig se nem a gyerekem, se nem rokonom. Vagy akkor alap, hogy azokhoz szólok, akik csak a vér szerinti rokonaim? :) Nekem ne mondja senki, hogy ez nem bunkóság és illetlenség!
Az csak egy plusz, hogy az anyós direktben fokozta a butaságát, amolyan "megmutatom én, hogy a fiam gyereke csak az unokám és csak ő érdekel, a másik nem", viszont egy 10 éves gyerekről beszélünk, akinek igen is rosszul esett, az anyukájának meg szintén, hogy a kislány ilyen helyzetbe került egy buta felnőtt miatt. Nekem is rosszul esett volna igen, kérdező te pedig nem vagy túl érzékeny, mert nem ott cirkuszoltál és sértődtél meg, hanem megvitattad a férjeddel, aki közölte az anyjával, hogy mi a helyzet. Én is elmondtam volna a férjemnek a véleményem ha hasonló szituáció állt volna fent.
Utolsó kérdésedre a válasz:
Azért mert megjegyezni valakire, hogy sovány, a mai világban még inkább bók mint sértés. Ellenben azt megjegyezni, hogy kövér, csak fájdalmat okoz a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!