Miért nem takarítanak ki maguk után?
Egy kicsit rendet kéne rakni a fejedben. Van egy nyaraló, ami apósodéké. Ők nem fiatalok, és nem tüchtig rendmániás emberek, sőt, mi több, viszonylag jól elvannak koszban is, vannak ilyen figurák. A nyaraló az övék, ők igy nyaralnak, nekik ez igy jó, vagy egyszerűen nincs elég erejük már a tüchtig rendrakáshoz.
Apósodék ingyen és bérmentve átadják nektek időnként a nyaralójukat. Ami nekik jó nyaralóhely kissé koszosan is, neked meg nem jó. Tehát nemcsak a nyaralóhely rendelkezésre bocsátását várod el anyósodtól, hanem előtte pucoljon is ki mindent, a te magasabb igényeid szerint. Ez anyósodnak nem kötelessége, lehet, hogy elég ereje sincs hozzá. Ő nem vendég a saját nyaralójában, hanem tulaj. A kosszal együtt tulaj.
Két dolgot tehetsz.
Szépen megköszönöd, hogy odamehettek ingyen nyaralni, és zokszó nélkül kitakaritasz a saját magasabb igényeid szerint, tudomásul véve, hogy anyósod kevéssé igényes és jóval öregebb nálad.
Vagy: fizettek egy szállodát és odamentek nyaralni, ott van szobalány, aki takarit.
Van egy közmondás: "ajándék lónak ne nézd a fogát".
Mondjuk akár úgy is tekinthetnéd a dolgot, hogy az ingyenes nyaralóhasználatért cserébe te a pároddal együtt szivesen kitakaritasz az öregedő anyósod helyett.
Mi lesz, ha anyósod öregségére segitségre szorul?? Akkor is reklamálni fogsz a párodnak, hogy merészel anyósod megöregedni?
Jó. Akkor én vagyok a rossz mert nem szeretem a koszt és a kupit.
Másik. Nem olyan öregek. Szóval ez se lenne gond. Az hogy ott hagyják a koszt nem is zavarna. De hogy eldugnak dolgokat meg szétszednek ezt azt... még szerencse hogy én nem leszek olyan mint ők. Szépen nézne ki a világ ilyen gondolkodású emberekkel. Mint írtam... én nem várnám el ezt mástól. Szégyellném magam...
Nem vagy te sem rossz, sem jó, maximum idegesítő. Mert egy teljesen haszontalan, ám annál inkább öntömjénező kérdést írtál ki, a semmiről.
Nem teljesen mindegy, miért nem takarítanak?
Nekem van olyan barátom, aki meg a lakásában dohányzik, méghozzá sokat. Én dohányosként soha nem teszek ilyet, de amikor ott vagyok egy szót sem szólok, és ettől még nem szeretem kevésbé, és magamat sem gondolom jobbnak nála.
Mi lenne, ha te is inkább anyósodék lelkivilága helyett a saját családodra koncentrálnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!