Azokat a párokat kérdezném (ahol esetleg kisgyerek is van), hogy akik anyóssal laknak, milyen az együttélés? Házimunka, főzés beosztása hogy van? Alapvető dolgok bevásárlása hogy zajlik nálatok? Anyóssal vannak viták stb?
Ha nem állsz a sarkadra és mondod meg hogy csak arányosan adtok pénzt és a kaját magatoknak veszitek akkor sose lesz változás! Nem normális ez! Nem kell odaadni az egészet, ha igénye van rá akkor pl kevesebb pénz és a többi Bözsi vagy több Bözsi de kevesebb pénz. Anyuci pici fia aki ezt eltűri, egy önállósodni akaró férfi nem tesz ilyet!
Mi fél évet voltunk anyóséknál az ő hibájukból ráadásul, ők is bepróbálkozott azzal hogy adjuk be a fizunkat és ő vesz mindent stb. mert munkanélküli és ráér.. Aha, nagy büdös... Majd én eldöntöm mit eszek, felnőtt kereső ember vagyok, én nem tartom el csak mert a férje nem merte mondani hogy jó lenne ha dolgozna! Vettünk egy kishűtőt és a saját dolgaink abba voltak, lakatolni kellett egy idő után.. a rezsibe fizettünk úgy hogy a számlákat mindig kértük (irreálisan sokat akartak először kérni, mint kiderült 60 az összes rezsije a lakásnak mindennel együtt ha ott vagyunk, tőlünk 80at akartak kérni alapból...) és a felét fizettük csak így minden számlának. Persze nem tetszett hogy nekik is kell még bármit is fizetni (a saját fogyasztásukat, a saját netjüket (nekünk mobil volt), felháborító mi?!). Házimunka? Ha megcsináltunk valamit akkor ő újracsinálta egyből, főzésbe beleszólt. Erőltette a saját igazát, alátámasztani nem tudta persze: faképnél hagytuk hogy akkor csinálja úgy ha ő csinálja, párom helyretette ha úgy volt hogy nem bírt magával, mai napig rászól azonnal ha pl szeretne a mi konyhánkban lábatlankodni, nézelődni. De lecsökkent az évente 2x találkozunk és mi megyünk hozzájukra.
Mielőbbi elköltözést javaslom akár egyedül is, de így el fog veszni a saját életed.
Nálunk az volt a beosztás, hogy hétköznap a mama főzött-sütött, azt, amit előre megbeszéltek, és megkapta a pénzt a piacra. Hétvégén együtt főztek, azaz valahogy úgy alakult ki, hogy az anyu sütött, a mama főzőtt.
A mosást a mama csinálta hétközben, a vasalást külön, az anyu a ruhákat, a mama az ágyneműt, stb.
Szerintem a beszélgetés a titka, hogy ne csak akkor beszélgessenek, amikor probléma van, hanem mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!