Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A páromat zavarja, hogy...

A páromat zavarja, hogy magáznia "kell" a szüleimet. Hogy lehetne a problémát kezelni?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve vagyunk együtt, idén együtt Szilvesztereztünk a szüleimmel, de egyébként gyakran megyünk egy napos kirándulásokra is együtt. Idén nyáron például egy hetes kirándulásra tervezünk menni közösen.

A párom ma említette, hogy neki ez a magázódás mennyire nehezére esik, (21éves, szüleim 44 és 46) mivel furának érzi, hogy úgymond együtt "rúgtunk be", együtt activityzünk, együtt kirándultunk, és a szüleim is nagyon fiatalosak, mivel aki nem ismeri őket nem tippelné többnek őket 38-nál. Ráadásul majdnem egykorúak a barátom testvérével és annak férjével. Ők egyébként tegezik a páromat, ahogy engemet is az ő szülei. Akiket én szintén magázok, de ők 60 felett vannak, kényelmetlenül is érezném magam ha tegeznem kellene őket.

Hagyni kellene, hogy ha majd eszükbe jut, megkérjék a páromat, hogy tegeződjenek (pont nem azok a fajták akik ezzel foglalkoznak, és eszükbe jutna felkínálni a tegeződést).

Kérjem meg őket, hogy na azért már jó lenne ha szólnátok neki, mert kezd ciki lenni, főleg, ha ilyen szorosabb a kapcsolat.

Esetleg a páromnak kellene szólnia, hogy őt ez zavarja? Vagy véletlenül tegezze le őket, majd kérjen érte elnézést, mert "nehéz ilyen fiatalos embereket magáznia"?

Volt/van valaki esetleg hasonló helyzetben? Köszönöm a válaszokat!

21/N

2017. jan. 2. 01:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Csodálkoztam, hogy a 17. számú válaszomban felsorolt kérdéseimre miért nem kapok választ már 6 napja. (A 19-est is én írtam, a többit nem.) Privát üzenetben akartam tisztázni ezt a kérdezővel, erre ezt a választ kaptam:

"Sajnos a felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani (nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!"

Ezek szerint teljesen feleslegesen fárasztjuk itt magunkat a válaszolgatással?

2017. jan. 9. 18:24
 22/24 anonim ***** válasza:
76%
Azigen... ezért megérte ezzel a libával foglalkozni...
2017. jan. 9. 19:29
 23/24 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk ebből sose volt gond, mert már az elején megengedték, hogy tegezze őket. Ha nem így lett volna akkor mondtam volna a szüleimnek, hogy anya, apa olyan fura, hogy magáz titeket a Pista, nem mondanátok neki hogy tegezhet? Nálunk ebből nem lett volna probléma.
2017. jan. 29. 13:37
 24/24 anonim válasza:
76%
Megértem a párodat. Van érzelmi intelligenciája, ezért van egy természetes igénye a kölcsönös tiszteletre és zavarja az egyoldalú tegezés. Kortól függetlenül mindenkit megillet a tisztelet és senki nem mondhatja azt, hogy a másik ember kevésbé méltó a tiszteletre (kevésbé értékes) pusztán azért, mert fiatalabb. Amikor etikettet tanítok ezt mindig próbálom megértetni a tanítványaimmal. Az etikettben nincs olyan, hogy csendőrpertu, az etikett nem egy hatalmi játszma, nem egy önkényeskedést támogató szabályrendszer, hanem egymás kölcsönös megbecsülésén alapul. Ha valaki tegezni szeretne egy másik embert, akkor ajánlja fel a tegeződést. Ha pedig nem szeretne tegeződni, akkor magázza az illetőt. A csendőrpertu egyenlő a másik ember beskatulyázásával, olyan érzetet kelt, mintha a letegezett sosem érhetne fel azzal a személlyel, aki őt egyoldalúan tegezi.
2017. febr. 1. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!