Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A páromat zavarja, hogy...

A páromat zavarja, hogy magáznia "kell" a szüleimet. Hogy lehetne a problémát kezelni?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve vagyunk együtt, idén együtt Szilvesztereztünk a szüleimmel, de egyébként gyakran megyünk egy napos kirándulásokra is együtt. Idén nyáron például egy hetes kirándulásra tervezünk menni közösen.

A párom ma említette, hogy neki ez a magázódás mennyire nehezére esik, (21éves, szüleim 44 és 46) mivel furának érzi, hogy úgymond együtt "rúgtunk be", együtt activityzünk, együtt kirándultunk, és a szüleim is nagyon fiatalosak, mivel aki nem ismeri őket nem tippelné többnek őket 38-nál. Ráadásul majdnem egykorúak a barátom testvérével és annak férjével. Ők egyébként tegezik a páromat, ahogy engemet is az ő szülei. Akiket én szintén magázok, de ők 60 felett vannak, kényelmetlenül is érezném magam ha tegeznem kellene őket.

Hagyni kellene, hogy ha majd eszükbe jut, megkérjék a páromat, hogy tegeződjenek (pont nem azok a fajták akik ezzel foglalkoznak, és eszükbe jutna felkínálni a tegeződést).

Kérjem meg őket, hogy na azért már jó lenne ha szólnátok neki, mert kezd ciki lenni, főleg, ha ilyen szorosabb a kapcsolat.

Esetleg a páromnak kellene szólnia, hogy őt ez zavarja? Vagy véletlenül tegezze le őket, majd kérjen érte elnézést, mert "nehéz ilyen fiatalos embereket magáznia"?

Volt/van valaki esetleg hasonló helyzetben? Köszönöm a válaszokat!

21/N

2017. jan. 2. 01:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

"A párom ma említette, hogy neki ez a magázódás mennyire nehezére esik..."

Nem világos számomra, hogy eleve a magázódás zavarja, vagy pedig az, hogy ez egyoldalú (csendőrpertu).

Ha az előbbi, akkor vegye tudomásul, hogy az idősebb dönti el, hogy felajánlja-e a tegeződést vagy sem.

Ha az utóbbi zavarja (hogy egyoldalú a tegeződés), akkor abban tényleg igaza van, hogy ő már felnőtt ember (jogilag), tehát nem helyes, hogy a szüleid egyoldalúan tegezik. Ugyanakkor ez összetettebb kérdés.

Először is, a szüleid (és a hozzá hasonló korúak) nézőpontjából valóban gyereknek számít. Mert felnőttnek bizony az számít, aki dolgozik, és eltartja magát! Sok ember szemében ez a választóvonal, nem az, hogy választópolgár, vagy legálisan ihat egy étteremben alkoholt.

Továbbá 21 évesen legyen annyi rugalmasság az emberben, hogy (ha egyébként nem lekezelően bánnak vele), akkor nem akad fönn ilyen apróságon.

Szóval:

Ha párod helyében lennék, engem nem zavarna. Még az sem, ha 15 év múlva a gyerekeim tegeznék a nagyszüleiket, míg én magázom az anyósomat/apósomat egyoldalúan. Ha egyébként tisztelettel, szeretettel bánnak velem, nem akarnak beleszólni a dolgainkba, nekem ez részletkérdés lenne. Úgy is mondhatnám: nem csinálnék problémát abból, amiből nem muszáj.

Ha szüleid helyében lennék, akkor viszont magáznám a fiatalembert és eljegyzésnél innék pertut vele, tehát onnantól kölcsönösen tegeződnénk.

Ha a te helyedben lennék, akkor megkérdezném a szüleimet, hogy hosszú távon föl akarják-e ajánlani neki a tegeződést. Talán akkor ők is átgondolják, hogy hogyan lenne ez szerencsésebb. Másrészt viszont a páromnak mondanám, hogy ne csináljon ebből problémát, ha egyébként nem érzi lekezelőnek a szüleimet.

2017. jan. 2. 13:03
 12/24 anonim ***** válasza:
82%
Én 18 éve magázom az anyósékat, a feleségem tegezi a szüleimet, gyerekeink tegezik az összes nagyszülőt. Engem nem zavar ez az állapot. Minden családban más a szokás. Ez legyen az életedben a legnagyobb probléma!
2017. jan. 2. 14:17
 13/24 A kérdező kommentje:

Kedves Goldmund73, köszönöm részletes válaszodat, azt hiszem majd rákérdezek, hosszú távon is ragaszkodnak e ehhez a "rendszerhez". Azzal viszont nem igazán értek egyet, hogy csak az számít felnőttnek aki eltartja magát és dolgozik, mivel van olyan aki egész életében otthon élősködik. Egyébként suli melett dolgozunk, irodai munkában segítünk be egy cégnél, mivel nem akarunk a szüleink terhére lenni. Éppencsak nem élünk együtt.

Egyébként nem az zavarja, hogy elvárná, hogy magázzák őt, hanem az, hogy tényleg nagyon jó a viszony köztük, és mint mondtam a szüleim fiatalosak. És elég hülyén néz ki, amikor télen sízni megyünk nagycsaládosan, mive mindenki tegez mindenkit, a párom is, kivéve a szüleimet. Pedig a társaság nagyja 50 felett van.

Nem csinálunk ebből egyébként nagy ügyet, csak kényelmetlen tud lenni. Nehéz így társalogni, mert igy úgy jön le, hogy tartsák a 3 lépés távolságot.

2017. jan. 2. 16:04
 14/24 anonim ***** válasza:
22%

Goldmund-dal értek egyet maximálisan. Nekem egy 21 éves kölök aki most kezdte az életet az még nem felnőtt. Különösképpen nem, hogy még csak nem is önálló. A választóvonal nálam is a házasság utáni időszak lenne. De ilyenen "fennakadni", vagy kierőszakolni, és ebből problémát gyártani, nos ilyet... FELNŐTT, értelmes ember nem csinál.

Nem ettől függ ugyanis egy jó kapcsolat.

Látszik még, hogy mennyire GYEREK a párod. Én sem akarnék mindenféle jött-menttel tegeződni, ezt vagy én felajánlom, vagy nem. Ilyen alapon bármelyik barátod letegezhetné a szülőket. Enyhén szólva is furcsa lenne. És itt nem oszt-szoroz a "3 éve vagyunk együtt". Ez még a gyerek kategória, tojáshéj a valagán. És közel sem biztos, hogy ő lesz a férjed... Addig még annyi, de annyi minden történhet :D

Ez volt nekem is a legfurcsább, Goldmundot idézem:

" Továbbá 21 évesen legyen annyi rugalmasság az emberben, hogy (ha egyébként nem lekezelően bánnak vele), akkor nem akad fönn ilyen apróságon. "

Pontosan! Ő sajnos még egy hisztiző kisgyerek.. Nem tud még felnőttként viselkedni, sajnálom.

2017. jan. 2. 16:34
 15/24 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk pl. az unokatestvérem felesége tegezi anyumat (sosem voltak semmilyen viszonyban...évente 1x ha találkoznak) A férjem meg magázza, 9 éve vagyunk együtt...

Én is magázom a férjem szüleit, megszoktam már és nem zavar. gyereküknek tekintenek, mint a sajátjukat, nem fáj nekem "Lacibácsizni". Szerintem nem ezen múlik a jó viszony. A mi szüleink 50 év körüliek

2017. jan. 3. 11:44
 16/24 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó vagyok. Még annyi, hogy a férjem szüleinek az összes testvéreit tegezem (50 év körüliek ők is). Úgyhogy egy családi összejövetel úgy néz ki, hogy mindenki mindenkit tegez csak én Lacibácsizok :D de nem zavar. Imádom őket, mintha a saját szüleim lennének.
2017. jan. 3. 11:56
 17/24 anonim ***** válasza:
65%

Akár tegezés, akár magázás, a kölcsönösség a lényeg, minden emberi kapcsolatban. Az egyoldalúság nem embernek való.

Amúgy hogy kezdődött ez? A párod eleve magázva szólt, ők meg ráhagyták? Vagy próbálkozott a párod tegezéssel is? Vagy megkérdezte a szüleidet, hogy így legyen vagy úgy, ők meg a magázást kérték? Ez azért nem mindegy, mert mindegyik esetben más a megoldás.

2017. jan. 3. 21:01
 18/24 anonim ***** válasza:
8%
Nem kell kölcsönösség nyafogó kis porbaffingó hülegyerek esetében, sőt. Nem ettől függ egy jó kapcsolat. Aki ennyire nyafog, az porbaffingó is marad.
2017. jan. 3. 21:28
 19/24 anonim ***** válasza:
79%
A jól működő emberi kapcsolatok alapja: kölcsönösség, egyenrangúság, konfliktusmentesség. Ha mindhárom megvan, működik a kapcsolat. Ha valamelyik nincs meg, akkor nem működik. Ez ilyen egyszerű! A kérdező párjára utaló személyeskedő, negatív jelzőidet meg tartsd meg magadnak, mert szerintem te sem ismered őt és én sem. Nem kell a személyeskedés.
2017. jan. 4. 08:51
 20/24 anonim ***** válasza:
56%

Nekem semmi problémám az egyoldalú tegezéssel-magázással, mivel életem első 17 évében ezt szoktam meg.

Sőt, nekem még mindig fura ha engem bárki magáz. Én azt szeretem, ha az idősebbek (40-től felfele) tegeznek engem én pedig magázom őket. A tanáraimat sem tudom letegezni (pedig mindenkinek felajánlották néhányan, de úgy tettem mintha pont nem lettem volna ott :D )

Én sírvafakadnék ha esküvő után anyósom azt akarná, h tegezzem (remélem soha soha nem ajánlja fel!!!!!)

Egyedül a munkahely más, ott nem zavar a tegeződés.

Szóval én teljesen megértem a barátodat. Engem pont fordítva de épp úgy zavarna.

2017. jan. 5. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!