Jogosan vetet fel hitelt a feleségem nevére az anyósom?
Kösz a tanácsokat. Le szeretném szögezni, hogy nem akarok válni a feleségemtől, és ő sem akar. De a szülei rávették, hogy vegye fel a hitelt nekik, amikor még nem álltunk ilyen jól anyagilag.
Utolsónak: nem szarrágás miatt nem vesszük meg ezeket a dolgokat (kábeltv, stb.), hanem egyszerűen nincs szükségünk rá. Amire meg nincs szükség, arra nem fogok költeni feleslegesen. A márkás élelmiszert arra értem, hogy nem jó anyóséknak a Lidl-ös és Aldi-s sajátmárkás fullos minőségű kaja, nekik mindenképp a tv-ben reklámozott dolgok kellenek, amik rendszerint ár/érték arányban nem annyira kedvezőek, de ezekből a kajákból akkora mennyiséget felkészleteznek, hogy pár hét után dobálják ki, mert megrohad. Mi ketten a párommal egyszerűen nem dobunk ki kaját, mindent felhasználunk.
"De a szülei rávették"
Na ilyen nincs! Értelmes embert nem lehet rávenni, csak, ha ő is akarja! Akarta!!
OFF én csak 400 nettót keresek, de nekem sincs tvm, legolcsóbb netem van (100MB/s), 15 éves kocsim....utálok tévézni, a pénzem meg nyaralásra kell ;) Sőt még hitelt is fogok a szüleimnek felvenni, mert nem baromságra kell nekik és azért nem fognak hitelt kapni, mert nyugdíjasok, meg mert az én hitelem az ő nevükön van és nem nagyon engedik azt se fizetni
ON kérdező, csak szólok, hogy a házasságban vagyonközösség van, a hitel is közös ;)
Nem, minimálbérből egyszerűen nem lehet megcsinálni azt, amit írsz. Drága kaját dobálnak ki folyton? Plusz drága cipők, telefon, miegymás? Ezt eddig hitelből csinálták? Mert minimálbérből ez nem jön ki.
Én is tudok olyan minimálbéresről, aki kizárólag 100 ezer fölötti telefont vesz, de ezt csak néha tudja megjátszani s más luxusra, ugye, nem telik már...
Aki szerint kamu, mert aki pénzt tud keresni, az nem itt sír: pénzt keresni és jól lekezelni a családi dolgokat kettő. Bizonyára nem abból él a kérdező, hogy remek pszichológiai érzékkel oldjon meg dolgokat. Nincs ebben semmi hihetetlen.
Válaszolnom felesleges, mert már leírták, hogy az asszonnyal beszéld meg, hisz ő vesz fel hitelt...
"A feleségem és én is extrém jól keresunk...500 ezer ft nettó felett mindketten"
Vagyis (nettó) havi egymillió Ft-ot.
...és ide jártok a gyíkra tanácsot kérni az itteni csóróktól?!
Számomra elég hihetetlen,hogy jól bántok a pénzetekkel,takarékoskodtok,ennek ellenére a feleséged 2x is hitelt vett fel a szüleinek,holott tudta,hogy az első alkalommal sem fizették vissza.
Egy okos ,értelmes,pénzzel jól bánó ember nem ugrik bele ilyenbe,hogy kétszer is!! hitelt vegyen fel másnak.
Szóval nekem elég hihetetlen ez a sztori.
Nem tudom mennyi pénz van még hátra,én kifizetném egyben az egészet(ha jól értem van tartalékotok).És utána ennyi volt a jó kapcsolat a kedves szülőkkel.Egy darab krumplit nem vennék nekik,oldják meg.
És ha mégegyszer beleugrana a feleséged egy ilyen hitelbe,szerintem azt már ne nézd zsebretett kézzel. Legalábbis én nem maradnék együtt ilyen felelőtlen emberrel. Tudja,hogy nem fizetik vissza a szülők és hogy elszórják csak hülyeségekre a pénzt.Minek ilyennek még hitel is?Nem csoda,hogy nem adott nekik a bank
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!