Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Létezhet, hogy tényleg nem...

Létezhet, hogy tényleg nem zavarom "anyósékat" azzal, hogy olyan sokat vagyok náluk?

Figyelt kérdés

Én abban nőttem fel, hogy anyum abból is világvégét csinált, ha valaki napközben, mondjuk délután átjött 1-2 órára, mert az neki stressz, meg készülni kell. Nálunk csak az unokatesója alhatott kb háromévente egyszer, ő más idegent nem kerülget. Oké nekem ez tök természetes volt, gyakorin is általában ilyesmiket írnak szülők.

Viszont a barátom szülei elég másnak tűnnek... Ott vagyok egész hétvégén, meg néha hétköznap egy éjszaka, de akkor nem találkozok velük mondjuk... De ők ezt tök lazán veszik, barátom azt mondja szeretik ha ott vagyok, azt mondják akár oda is "költözhetek" félig, hétköznap tőlük járhatnék be suliba, nem kéne koleszt fizetnem.

Nekem mégis olyan bűntudatom van, hogy ilyen sokszor ott vagyok "láb alatt", nem is tudom.. A ház nagy, van külön fürdőnk is, szóval fizikailag nem vagyok útban, de mégis.. :/

Szerintetek hihetek abban, hogy tényleg nem bánják hogy ott vagyok? Van ilyen szülő/após/anyós, akit tényleg nem zavar? Sose hallottam még ilyenről.

2016. dec. 14. 16:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szülője válogatja. Az én szüleim például mostanra sokkal lazábban veszik ezt a vendég dolgot, mint pár éve. Persze ha számukra teljesen idegen jön, arra rákészülnek (kitakarítanak, főznek valami finomat), de ha egy régi barátnő, vagy a barátom jön át, már nem igazán zavarja őket. Mondjuk be nem költöztetném a barátomat, mert időnként kegyetlen hiszti és feszültség van itthon, meg persze nem is lenne oda az ötletért senki.

Ellenben a barátom szülei (vagyis az anyukája és az ő élettársa) szívesen látnak náluk. Amikor megyek el, mindig kérdezik, hogy "máris mész?" és egyáltalán nem zavarja őket, ha ott lógok. Persze nem huzamosabb ideig, csak max három napot egyszerre, de mondjuk én olyankor is szoktam segíteni, ha bármi olyan van, pl teregetés, mosogatás, a barátom húgainak vacsorát összedobni, stb. Ha beköltöznék természetesen nem vinne rá a becsület, hogy ingyenélősködjek, szóval a saját részemet a rezsiből, kajából állnám.

2016. dec. 14. 21:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem mindenki olyan,mint az anyukád. Örülj neki,hogy így állnak hozzád.Nyilván nem kell visszaélni a lehetőséggel,de ha nem zavarod őket,akkor miért ne lehetnél ott,főleg ,hogy a barátodat nem szívesen látják nálatok?
2016. dec. 15. 11:45
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. De jó, hogy vannak ilyen családok! :) persze nagyon igyekszem, hogy ne éljek vissza a vendégszeretettel!

Mentek a zöld kezek mindenkinek :)

2016. dec. 15. 13:49
 14/19 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem "erőltet" semmit a barátom. :D

2016. dec. 15. 13:51
 15/19 anonim válasza:
De jó, hogy ilyen rendesek a barátod szülei:) Tuti, hogy nem zavarod őket, én a barátommal 3 éve vagyok együtt, sokszor átjön hozzám és anyáék imádják őt:) Mondjuk nekünk is külön lakrészünk van a tetőtérben, nemcsak saját fürdőszoba, hanem saját nappalink és konyhánk is van, szóval semmiképp nem tudnánk anyáékat zavarni, mert ők amúgy is lent vannak. Nekem a szüleim is nagyon nyitottak ilyen téren, szeretik a vendégeket, a nagy összejöveteleket, nálunk nem ritka a 10-15 fős társaság sem. Úgy hogy az ilyen anyóst nagyon becsüld meg, mert szerintem ritka, aki nem azt nézi, hogy mikor megy már haza a kedves vendég.
2016. dec. 15. 20:40
 16/19 A kérdező kommentje:

Náluk is ilyesmi, csak konyha nincs az emeleten, de hétvégén úgyis el szoktak menni nagybevásárolni, mire mi felkelünk, úgyhogy mi vagy elmegyünk valahova ebédezni, vagy ketten főzőcskézünk lent, nem zavarjuk egymást, meg anyukája amúgy is nagyon szeret sütni-főzni, az nem probléma.

Igen, örülök hogy ilyenek, csak olyan hihetetlen :D "Túl szép, hogy igaz legyen" :D

2016. dec. 15. 21:47
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én szüleim is ilyenek, azt mondták bárki jöhet csak ne kelljen körülugrálni és szóljak hogy felvehessenek egy gatyát, barátom is kb minden hétvégén, de van hogy hétköznap is itt alszik, már csak annyi hogy szólok nekik hogy amúgy ma itt alszik, oké, letudva, nem cseszegetjük őket semmivel.
2016. dec. 16. 20:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Csak neked hihetetlen, mert nem ebbe nőttél fel. Nekem meg az hihetetlen, hogy Nálatok ez van 2016-ban, ilyen még van? :) Én pedig 40 vagyok, de nálunk anno falun is jöhettek (akkor még ott éltünk), haverok, barát, barátnő ott aludhatott. Anyu szerette is ha ép az aktuális párommal, tesóm a barátnőjével pl szombat este, hétvégén ott vagyunk szem előtt, mert akkor nem izgult, hogy merre kocsikázunk bulizni az éjszakába, persze mentünk be városba bulizni még fiatalon, de akkor pontosan tudta haza értünk-e stb , így nem aggódott annyira. Mondjuk akkoriban ez laza szülőnek számított, falun. Pedig a mi családunkban a szülők, nagyszülők vallásos, nem csak divat templomba járók.
2016. dec. 22. 10:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Nálunk sokszor ott aludtak barátnőim, illetve a párom is minden hétvégén, én meg náluk. Szerencsére a mi szüleink nem csináltak ebből gondot soha. Hétközben is bármikor felugorhattot bárki.
2017. jan. 29. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!