Létezhet, hogy tényleg nem zavarom "anyósékat" azzal, hogy olyan sokat vagyok náluk?
Én abban nőttem fel, hogy anyum abból is világvégét csinált, ha valaki napközben, mondjuk délután átjött 1-2 órára, mert az neki stressz, meg készülni kell. Nálunk csak az unokatesója alhatott kb háromévente egyszer, ő más idegent nem kerülget. Oké nekem ez tök természetes volt, gyakorin is általában ilyesmiket írnak szülők.
Viszont a barátom szülei elég másnak tűnnek... Ott vagyok egész hétvégén, meg néha hétköznap egy éjszaka, de akkor nem találkozok velük mondjuk... De ők ezt tök lazán veszik, barátom azt mondja szeretik ha ott vagyok, azt mondják akár oda is "költözhetek" félig, hétköznap tőlük járhatnék be suliba, nem kéne koleszt fizetnem.
Nekem mégis olyan bűntudatom van, hogy ilyen sokszor ott vagyok "láb alatt", nem is tudom.. A ház nagy, van külön fürdőnk is, szóval fizikailag nem vagyok útban, de mégis.. :/
Szerintetek hihetek abban, hogy tényleg nem bánják hogy ott vagyok? Van ilyen szülő/após/anyós, akit tényleg nem zavar? Sose hallottam még ilyenről.
Szülője válogatja. Az én szüleim például mostanra sokkal lazábban veszik ezt a vendég dolgot, mint pár éve. Persze ha számukra teljesen idegen jön, arra rákészülnek (kitakarítanak, főznek valami finomat), de ha egy régi barátnő, vagy a barátom jön át, már nem igazán zavarja őket. Mondjuk be nem költöztetném a barátomat, mert időnként kegyetlen hiszti és feszültség van itthon, meg persze nem is lenne oda az ötletért senki.
Ellenben a barátom szülei (vagyis az anyukája és az ő élettársa) szívesen látnak náluk. Amikor megyek el, mindig kérdezik, hogy "máris mész?" és egyáltalán nem zavarja őket, ha ott lógok. Persze nem huzamosabb ideig, csak max három napot egyszerre, de mondjuk én olyankor is szoktam segíteni, ha bármi olyan van, pl teregetés, mosogatás, a barátom húgainak vacsorát összedobni, stb. Ha beköltöznék természetesen nem vinne rá a becsület, hogy ingyenélősködjek, szóval a saját részemet a rezsiből, kajából állnám.
Köszi mindenkinek. De jó, hogy vannak ilyen családok! :) persze nagyon igyekszem, hogy ne éljek vissza a vendégszeretettel!
Mentek a zöld kezek mindenkinek :)
Egyáltalán nem "erőltet" semmit a barátom. :D
Náluk is ilyesmi, csak konyha nincs az emeleten, de hétvégén úgyis el szoktak menni nagybevásárolni, mire mi felkelünk, úgyhogy mi vagy elmegyünk valahova ebédezni, vagy ketten főzőcskézünk lent, nem zavarjuk egymást, meg anyukája amúgy is nagyon szeret sütni-főzni, az nem probléma.
Igen, örülök hogy ilyenek, csak olyan hihetetlen :D "Túl szép, hogy igaz legyen" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!