Idegesít anyósom hogyan próbáljam elfogadni?
Több oka van annak h idegesít:
1., Nem tudta eltartani magát mert megszűmt hirtelen minden munkája így beköltözött hozzánk pont mikor gyerekünk született és mi fizettünk rá mindent hónapokig. Most már van jövedelme de nem sok...amikor gyűjtött pénzt megjegyeztem neki h jó lenne ha visszaadná aztaz összeget nagyjából (mivel n írtuk) amivel "tartozik". Nem tetszett neki a dolog, mivel sokallotta, aztán amikor mondtam h akkor ha szted sok számoljuk át együtt mégegyszer...erre azt mondta hagyjuk.
Nem kértem vna vissza, de a gyerek mellé még öt is el kellett tartani a gyesből és a férjem fizetéséből úgy h a férjemnek is pont megfelezték a munkaidejét.
És ahogy anyósomnak lett fizetése, bevásárolt magának, míg én az alap dolgokat nem tudtam megvenni magamnak mint pl.: sapka, sál (télen)
2.: Ahogy megszületett a gyerek stresszelt mindennel: megfázik, kiszárad, sunyin vizet öntött a tejbe 5 naposnak amikor mondtam h ne tegye...azt mondta h: De túl sűrű a tejed.
3.Az első hetekben állandóan ő fogta, ringatta, büfiztette, altatta..már nála jobban megnyugodott mint nálam, hiába mondtam h nem akarok pihenni, a gyerekemmel akarok foglalkozni, ő kivette a kezemből és elküldött aludni. persze nem mentem, jeleztem neki azzal h leültem a kanapéra és idegesen rángattam a lábam. ekkor rájött és kicsit többet engedte h fogjam...a sajat gyerekem. nevetséges. a végén annyira idegesített h 2 hétig szinte csak lisilni mentem ki a szobából h ne tudja elvenni.
4.,Olyan szerencsétlen...mindig kiönti a poharából a vizet, kávét, tejet, a tányér mellé eszik...
5. mindig bolhából elefántot csinál, egy tök egyszerű dolog pl.: vezet, találunk egy kb 5 méter hosszú parkoló helyet a járda mellett, erre megáll mellette h vajon befér-e, ide álljon-e a kis 2 méter hosszú kocsijával. és legalább 1 percig ezen gondolkozik. és majdnem minden apró dologból ilyen nehéz ügyet fabrikál...nagyon lefáraszt az h ezt mosolyogva türelemmel bírjam.
Úgy érzem sose fog külön válni az utunk. Nekem nincs türelmem se hozzá se kedvem...párszor már elszakadt a cérna és veszekedtünk is.
Nem tudom mit tegyek h ne legyek feszült ahogy meglátom.
Sokszor úgy érzem h ezt mondanám neki a magamét cenzúrázatlanul, de nem tehetem. ezzel mégtöbb feszkó gyűlik bennem.
Amúgy jószívű, jót akar, csak sunyin csinál olyanokat amire azt hiszi jót tesz de pont h nem, mert régi korban rekedt tudása van és nem fogja fel h ez nem így van.
Nem biztos, hogy a mai "tudásod" jobb.mint az övé.
De 5 napos babának hogyan önthetett vizet az anyatejbe? Nem szoptattad?
Vagy, amíg nem volt jövedelme, felírtál minden fillért, amit megevett-ivott? Ha nem, akkor hogyan akartad újra számolni a tartozását?
Vagy, ha két asszony van a háznál, akkor a férjednek munka után miért kellene mosogatni?
Nálad a tolerancia nulla.
Tudod sok dolgot csak azzal lehet megcsinálni aki olyan szerencsétlen, hogy hagyja is magát. Én már eleve azt sem értem, hogy miért ő büfiztette, ringatta, altatta a gyereket, és miért nem te. Olyan nincs, hogy "de kikapta a kezemből".. Miért nem álltál a sarkadra? Azért ha már ott tartasz, hogy a gyereked jobban érzi magát a mama karjában mint a te karodban, a mamánál jobban megnyugszik, azt mutatja, hogy az anyósod többet foglalkozott vele. Olyan nincs, hogy "erőszakkal" elvette, és nem engedett a gyereked közelébe. Egy normális nő ilyenkor nem duzzogva ül a kanapén, hanem határozottan közli a tényeket. Az aki hagyja, hogy így elvegyék az irányítást az most ne panaszkodjon. A te eseted úgy zajlik ahogy te leírtad. Szerintem neked igenis jó volt, hogy elvették a picit, mert pihenhettél, Neked egy ideig baromi kényelmes megoldás volt ez. De most már unod, most már te akarod játszani a tökéletes nőt, ezért az anyós a gonosz.
Egyébként elég gáz, hogy felszámolod az ebédet, italt mindent amit anyósod elfogyasztott nálad még akkor is ha veletek él, és nem volt jövedelme. Persze a te sztorid szerint ő semmit nem csinált, csak lélegzett és téged idegelt. Én azt mondom, hogy aki ennyire tutyi mutyi, hogy nem volt képes a saját újszülött gyerekét gondozni, mert nem volt képes határozott lenni, az meg is érdemli a jelenlegi helyzetét.
Abból még soha nem sült ki jó, ha anyóssal egy fedél alatt kell élni, és így még nehezebb hogy ő lakik ott.
Fordított esetben neki lenne a legnagyobb szája, hogy az ő házában az ő szabályai érvényesek, és ha nem tetszik, akkor lehet költözni.
De most a férjed mit szól, ha kidobod az anyját!?
A gyerek meg nem plüss állat, amit egymás kezéből lehet kihuzogatni. Nem is értem, hogy ki tud ilyet tanácsolni!
De az létező dolog, hogy te döntsd el, ki mit tehet vele, mert te vagy az anyja!
Alapvető probléma, hogy anyós "rangban feletted áll", nem mersz konfliktust felvállalni, inkább meghunyászkodsz és ráhagyod. Azért viselkedik úgy, mintha te laknál nála.
Itt kell kezdeni, ha rendet akarsz tenni a fejében. Meg a férjednél, akinek szintén nem mondod meg, mi nem tetszik neked.
A helyedben én nem húznám be a fülem-farkam a saját otthonomban, mert jujj mit szól a férjem meg az anyja, csak veszekedés ne legyen. Mert ebből így is lesz veszekedés is, meg válás is.
Ha most nem veszed kézbe az irányítást, akkor csak idő kérdése, hogy elváljatok.
Akkor már inkább két hét neszólj hozzám. Nem? Ha a férjednek nem tetszik, nyugodtan mondd meg neki, hogy segáz, legalább ha anyós nem érzi jól magát nálatok, tenni fog hogy elköltözzön.
Mert most neki meggyőződése, hogy te egyedül semmit se tudsz megcsinálni, és rá szüksége van a pici fiának és az unokának. Eszébe se jut, hogy költözzön.
Férjemet is idegesíti egyébként...mert semmibe veszi a szavunkat. Párom kérte h ne csinálja azt a gyerekkel mert veszélyes, de csak azért is azt csinálta. most 2 tippem van, vagy szenilis vagy lexarja amit mondunk neki, mert ő jobban tudja.
Toleráltam 6hónapig. De már nem.megy. ha 10szer mondom neki h úgy nem jó, akkor 11szer mondja h de igen.
Azért duzzogtam mert húzta ki a kezemből, mondtam h nem akarok pihenni de csak szorította szegény gyereket és húzta...a veszekedés lett vna az egyetlen, mert látod szép szóból nem ért.
És nem írtam semmit (a nem-nél a kérdésben kimaradt az "em")
Nagyjából ki lehet számolni mennyit költ most a saját fizetéséből 1 hónapban...és csinált olyat is h hívott magának taxit, persze mi pénzünkből h elmenjen valahova, mikor lerobbant a kocsija és váratta mert későn kezdett el készülődni...a taxi óra pörög...és a semmire fizetünk...úgy h én semmit nem vehettem magamnak úgy spóroltam. hát ez egy idő után sok.
Írtam h többször összevesztünk, tehát megmondtam a magamét, egy ideig akkor visszavett, de ilyen a természete nem tudja sokáig tartani magát a megbeszéltekhez.
A tej, meg kávé víz kiöntése meg azért idegesít, mert a tv, laptop, kanapé, gyerek felett rángatja és mondja neki párom vidd innen mert kiöntöd, de ő mondja h áhh dehogy, és bumm kiborul (a gyerek mellé a forró kávé, a falon még cseppekben ott cannak a kávé foltok mert le se lehet mosni)
Ezzel nővel nem lehet együtt élni, senki nem tudott soha (ezt a fia mondta nekem) de nem tudjuk z utcára kitenni
Egyébként már 18 hónapos a babám.
Csak az elején vette el, aztán ugye a szobában voltunk egész napokat, aztán mikor mar kijöttem is folyton a babám mellett voltam, betettem a mózes kosárba és mellette üldögéltem, vagy a kezemben fogtam.
Nem hagytam ott mert amikor felébredt anyósom úgy rohant hozzá mintha életveszelyben lenne kb. és úgy tűnt velem akar versenyezni érte.
Egyszer a férjem el akarta kérni tőle mert sírt nála (ez kb 3 hós korában volt) erre anyós rákiáltott h need veeed eeel!
Hát őszíntén?! Akkor nagyon felképeltem volna. Mi az h nem akarja odaadni az apjának a gyereket! Amikor végre ő is vigyázna rá.
Na de ezek amúgy megoldódtak, mert így h folyton ott voltam a pici babámmal, nem tudott annyira hizzáférni és így hozzám szokott a baba. Most már amúgy is a gyerek tudja mondani kivel akar lenni :)
Na mind1, azt hisszem kipanaszkodtam magam. Szóval akkor várjam türelemmel míg összeszedi magát annyira h mondhassam neki h költözzön....
7:51-es
Neked úgy érzem külön kell válaszolnom:
Nem tudom tudod-e, de szopi mellett lehet fejni, amit oda tudott adni neki.
Nem írtam h a férjemnek kell mosogatni, viszont azt írtam h a férjemnek megfelezték a munkaidejét, azaz 4 órával tibbet volt itthon. És ha mosogatnia is kellett vna, akk igazán megtehette vna :)
it te félre értettél: A férjem akkor mosott mosogatott amikor én dupla annyit dolgoztam mint ő. Kezdjük ott h én szennyest otthon kb nem is csináltam, viszont ő igen, maga utan meg nehogy már ne tudjon elmosogatni meg rendet rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!