Miért nem fogja fel anyósom, hogy december 27 munkanap?
Mit csináljak vele (a legyilkoláson kívül)?
Figyelt kérdés
Amióta gyerekeink vannak, ugyanúgy zajlik a karácsony: 24 itthon, 25-26 anyósomnál és anyuéknál, mikor hogy. A sógorom azonban idén megnősült, és ők az egész ünnepet a felesége családjánál töltik. 27-én mennek anyósomhoz, aki így mindenkit arra a napra hívott át.
A bökkenő csak az, hogy mi dolgozunk a férjemmel. Ezt anyósom nem bírja felfogni. Szerinte senki nem dolgozik két ünnep között, és ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot.
Mit lehet ilyenkor tenni? Beszéljünk a rokonokkal?
Én a helyedben 27-én meló után elmennék meglátogatni. Feltéve, hogy a közelben lakik, nem az ország túlsó végében. Ha kérdezi, miért csak késő délután jöttetek át, megmondod, hogy dolgoztatok. Ha ott lesz az egész család egész nap, akkor előttük úgy se fog balhézni. Ha meg mégis, akkor azok úgyis kiröhögik őt, és csak saját magát alázza meg. Aztán meg nem lehet egy rossz szava sem, mert végül is ott voltatok 27-én, csak nem reggeltől estig, hanem délután 1-2 órát.
2016. dec. 2. 15:18
42/49 anonim válasza:
Akkor ezentúl nem lesz nálatok családi karácsony, mert sógornő lefoglalta a napokat? Vagy ezentúl ti vegyetek ki innentől kezdve 27-re szabit, hogy neki jó legyen? Anyós jobban szerrti ezt s fiát, mert hozzá alkalmazkodik és s férjed neg téged nem vesz figyelembe? Jó nő lehet, hogy több éves családi hagyományt felrúgnak érte.
2016. dec. 3. 15:07
43/49 anonim válasza:
Szerintem relax. Megpróbáltad, nem értette meg a venasszony, akkor ennyi. Lehet mentegetni az anyóst, de ebben az esetben nem reális.
Annak írom, aki foggal körömmel védi az anyóst: itt most tök mindegy, hogy az anyós, anya, lány, szomszéd, egyszerűen egy makacs, rosszindulatú szipirtyó. És, ha anyós leszek, akkor remélem valaki helyretesz, ha atyaúristent akarok játszani.
2016. dec. 3. 17:59
44/49 anonim válasza:
Én nem dolgozom két ünnep közt (munkaköri sajátosság), de eszembe nem jutna valakit összejövetelre hívni 27-ére, aki dolgozik. Anyósod kissé mintha értetlen lenne. Talán kinyithatná a szemét a világra. Mi az, hogy senki nem dolgozik két ünnep közt? Nem kell csinálni vele semmit. Ha nem teszi át máskorra a bulit, akkor nem mentek, kész.
2016. dec. 3. 20:47
45/49 lufi7 válasza:
Egy páran írták, hogy legfeljebb megromlik a kapcsolatod anyósoddal. Szerintem nem vagytok ti olyan nagy egyetértésben most sem.
2016. dec. 4. 11:26
46/49 anonim válasza:
nem mentek és kész.
pattog? na és?!
felnőtt emberek vagytok könyörgöm már
2016. dec. 6. 10:21
47/49 anonim válasza:
Tudom, hogy az anyós rossz, gonosz, hülye, mindig csak rosszat akar a szegény, ártatlan menyének, úgyhogy gyűlöljük őket, de nem értem, miért nem tűnik fel senkinek, hogy ha most már az anyós is pattog, NEM Ő KAVART BE! Nem miatta alakult ki a probléma, nem csak úgy módosította az időpontot, mert ilyen kedve volt, arról sem tudunk, hogy bármi baja lett volna az eddigi rendszerrel. Elsősorban a sógor a hibás, amiért elvárja, hogy mindenki akkorra ugorjon, amikorra nekik jók. Ha az anyós a 27-be nem egyezik bele, akkor most a sógornő kérdését olvasnánk itt.
2016. dec. 6. 18:03
48/49 mi a fene válasza:
Hány óráig dolgoztok ? Menjetek "estebédre" . Nem fontos mindenkinek egyszerre enni.Legalább jobban fértek az asztalnál.
2016. dec. 17. 18:55
49/49 anonim válasza:
Jöjjön hozzánk a kórházba megnézni hányan dolgoznak 27-én és két ünnepközt, és nem csak klinikumban, a gazdasági részen is. Én nem speciel, (gazdasági részen dolgozom ), de a páromnak semmi szabi, szépen megy be beosztás szerint a sürgősségire. Pl. 27-én 24 órázik, de 24-én is megy csak nem 24-be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!