Miért nem fogja fel anyósom, hogy december 27 munkanap? Mit csináljak vele (a legyilkoláson kívül)?
Amióta gyerekeink vannak, ugyanúgy zajlik a karácsony: 24 itthon, 25-26 anyósomnál és anyuéknál, mikor hogy. A sógorom azonban idén megnősült, és ők az egész ünnepet a felesége családjánál töltik. 27-én mennek anyósomhoz, aki így mindenkit arra a napra hívott át.
A bökkenő csak az, hogy mi dolgozunk a férjemmel. Ezt anyósom nem bírja felfogni. Szerinte senki nem dolgozik két ünnep között, és ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot.
Mit lehet ilyenkor tenni? Beszéljünk a rokonokkal?
Szimeon jókat ír. Önkritikusan is mondom, hogy gyakran a kérdések nem kérdések itt, csak sokkolni szeretnénk a nagyérdeműt es aztan a szornyulkodes meleg pocsolyajaban egyutt dagonyazni.
Ti. itt nincs kerdes. Nyilván nem mentek, ha nem tudtok. Nagyok vagytok, megoldjatok. Es nagy igazság, hogy legtöbben anyósok/aposok es öregek leszünk egyszer.
Érdemes ezt tudatosítani.
Meddig dolgoztok? Mert ha 4-ig, akkor lehetne kezdeni az ünneplést meg ajándékozást este is nagy ünnepi vacsival meg mindennel (már ha nincsenek annyira messze).
Ha sehogy sem lehet megoldani a biztonság kedvéért előre beszélnék minden rokonnal mielőtt az anyós elkezd besározni
"Nyilvan a kerdezo hibaja hogy dolgoznak karacsony utan, es nem a munkahely koveteli meg a bejarast..." he? remélem ez ironia akar lenni...
a lakosság fele dolgozik a két ünnep között (sokan még karácsonykor is), mentőszolgálat, tűzoltóság, rendőrség, kórházak üzemelnek, orvos elérhető, állatorvos dolgozik, bank nyitva van, bolt nyitva van, benzinkút nyitva van, közútkezelő dolgozik, katasztrófavédelem dolgozik, áram/víz/gáz/internet/tv/telefonszolgáltató, futár, posta, webshopok, gyárak nagy részében leállás van, de karbantartás ott is van, biztonsági őrök dolgoznak, forgalomirányítók, tömegközlekedés dolgozik, autóklub dolgozik, stb. ...
#23, Igen az akart lenni, gondoltam elegge ertheto.
En is az unnepi melosok koze tartozom, iden megusztam karacsonyt, de tobbek kozt jan. 1-en is melozok...
A dédi idősebb anyósomnál, mégsem balhézik.
Most derült ki hogy sógoromék nem lesznek itthon 23-26.
Nálunk szeptemberben ki kell írni a megmaradt szabadságokat, hogy év végére ne maradjon.
Megbeszéltem a nővéremmel hogy vigye át a gyerekeket (ő lesz velük mert ő nem dolgozik, ovi nincs a két ünnep között). Anyósomnak nem tetszik, akkor neki kell rájuk figyelni de nővéremet nem hívja meg. Azt hiszem feladom.
A lényeget már leírták sokan, én csak kicsit árnyalni akarom a dolgokat.
1. Anyósod kétségkívül tirpák, én viszont a sógorékat is vastagon hibáztatom. Pontosan tudták, hogy ti évek óta ilyenkor mentek férjed szüleihez. Azt is, hogy anyósodnak ez ennyire fontos. Azt is, hogy dec.27 munkanap (még ha ők nem is dolgoznak). Miért nem képesek ők 26-án elmenni anyóshoz, hogy akkor lehessen a Nagy Családi Összeröffenés (a nagy betűk most iróniát jelölnek)? Gondolom, a sógor felesége tipikus házisárkány (már egy év házasság után), aki lesz..ja, hogy a férje is szeretne a szüleivel, testvérével lenni az ünnepek alatt... Nem lehet esetleg őket megkérni, hogy egy nappal jöjjenek hamarabb haza a másik családtól és 26-án menjenek anyósodhoz ők is?
2. Ne feledd, hogy nemcsak te dolgozol, hanem a férjed is. Nálunk (feleségemmel) alapelv, hogy mindegyikünk a saját szüleit kezeli (ha mi ketten egyetértünk valamiben). Szóval ne te akarj kommunikálni erről anyósoddal, hanem a férjed beszéljen vele. Egyrészt a fiától talán könnyebben elfogadja ezt, másrészt az ő anyja, vállalja fel a konfliktust vele ő.
Egyébként anyós ezzel öngólt lő, hiszen ezek után megromlik a kapcsolat köztetek és kevesebbet mentek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!