Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem fogja fel anyósom,...

Miért nem fogja fel anyósom, hogy december 27 munkanap? Mit csináljak vele (a legyilkoláson kívül)?

Figyelt kérdés

Amióta gyerekeink vannak, ugyanúgy zajlik a karácsony: 24 itthon, 25-26 anyósomnál és anyuéknál, mikor hogy. A sógorom azonban idén megnősült, és ők az egész ünnepet a felesége családjánál töltik. 27-én mennek anyósomhoz, aki így mindenkit arra a napra hívott át.

A bökkenő csak az, hogy mi dolgozunk a férjemmel. Ezt anyósom nem bírja felfogni. Szerinte senki nem dolgozik két ünnep között, és ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot.

Mit lehet ilyenkor tenni? Beszéljünk a rokonokkal?

2016. dec. 1. 19:31
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
90%

Nincs igaza az anyósodnak és neked nem kell elnézést kérnetek.

A sógorék ne nézegessen csúnyán rátok, elvégre miattuk borult fel a jól megszokott rend. A sógorék jöjjenek egy nappal előbb haza - nem dől össze a világ - és minden mehet úgy, ahogy eddig volt.

Bocsáss meg kedves kérdező a most következő az OFF-ért ...

Én mindig nagy érdeklődéssel olvasom az ilyen kérdéseket/válaszokat, mert igazolást kapok, hogy ANYÓSKÉNT jól csinálom a dolgokat. :)... és ez nekem nagyon fontos!

Álltam én már a másik oldalon voltam meny is és hálát adok a Jóistennek, hogy nem felejtettem el, hogy az milyen volt.

Persze menyként is követtem el én is hibákat, ezért most anyósként megértőbb vagyok, ha hasonlókkal szembesülök és nem fújom fel a dolgokat, fő a békesség.

Anyósként nem teszem pokollá gyerekeim életét.

2016. dec. 2. 11:43
 32/49 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Goldmund, utólag, hogy elküldtem az enyémet olvastam a hozzászólásod, a sógorékkal kapcsolatban szinte szó szerint azonos a véleményünk!

Akkor csak van benne valami! :)

2016. dec. 2. 11:47
 33/49 Szimeon ***** válasza:
10%
A témától kissé függetlenül: soha nem fogom megérteni az asszonyok anyósfóbiáját. Nyilván vetélytársat látnak a férjük anyjában, meg akarják mutatni, hogy most már ők rendezik a dolgokat, nem az anyós, stb. Szerintem ha reális gondolkodású a két hölgy, simán meg lehet oldani az ilyen - legyünk őszinték - apró-cseprő ügyeket. Azt mondanám, ez legyen a hölgy és az idős hölgy legnagyobb problémája az életben.
2016. dec. 2. 11:53
 34/49 anonim válasza:
92%
Igen, senki se dolgozik két ünnep között, de friss kenyér legyen az asztalon....ilyen egy vénasszonyt
2016. dec. 2. 12:07
 35/49 A kérdező kommentje:

Szimeon: várom a reális megoldási javaslatod.

A sógornőm szülei elváltak, ezért dec 25 egyik szülő, dec 26 másik.

2016. dec. 2. 13:54
 36/49 Szimeon ***** válasza:
13%
Kedves kérdező. Már korábban megírtam. Mond meg, vagy mondja meg a párod az anyósnak, hogy mi a probléma, ne haragudjon, ti is nagyon sajnáljátok, stb. Beszéljétek meg, hogy mikor pótoljátok a karácsonyi látogatást és ennyi. Póriasan fogalmazva: a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.
2016. dec. 2. 14:06
 37/49 A kérdező kommentje:
Ezen már nyilván túl vagyunk. Más időpont nem jó anyósomnak.
2016. dec. 2. 14:08
 38/49 anonim ***** válasza:
90%
Akkor így járt a vén szipirtyó. Nem mentek. Sógorék is nyaljanak sót. De a többi rokonnak meséljétek el, hogy a banya kavart be, ne vigyétek el a balhét.
2016. dec. 2. 14:42
 39/49 kovpet ***** válasza:
86%

"Más időpont nem jó anyósomnak."

Nektek meg ez nem jó. Itt vége is a történetnek, ne stresszeld magad ezen, nem vagy hibás és további teendőd sincs az ügyben.

Az öregasszony vagy szenilis már, vagy unatkozik és sok brazil szappanoperát néz és onnan veszi a drámázási ötleteket. Vagy csak simán hülye :)

2016. dec. 2. 14:47
 40/49 anonim ***** válasza:
88%

35-re:

"A sógornőm szülei elváltak, ezért dec 25 egyik szülő, dec 26 másik."

NEM!!!

Dec.25-én ebéd az egyik szülőnél, vacsora a másik szülőnél. Ha normális lenne a sógornőd.

Egyébként korábban azt írtad, hogy "sógoromék nem lesznek itthon 23-26.". Tehát már dec.24-ét (sőt, dec.23. estét is) a házisárkány (sógornő) valamelyik szülőjénél töltik. Az a nő legalább olyan erőszakos lehet, mint anyósod!

De újra mondom: mindenképpen a férjed kommunikáljon az anyjával és a testvérével.

Én a helyedben a legkevésbé sem idegesíteném magam ezen (persze a véleményem meglenne az ügy szereplőiről). Kezemet széttárnám és tudomásul venném, hogy ez van. Ha mindenki megmakacsolja magát és megromlik a viszony anyóssal, hát megromlik.

2016. dec. 2. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!