Miért nem fogja fel anyósom, hogy december 27 munkanap? Mit csináljak vele (a legyilkoláson kívül)?
Amióta gyerekeink vannak, ugyanúgy zajlik a karácsony: 24 itthon, 25-26 anyósomnál és anyuéknál, mikor hogy. A sógorom azonban idén megnősült, és ők az egész ünnepet a felesége családjánál töltik. 27-én mennek anyósomhoz, aki így mindenkit arra a napra hívott át.
A bökkenő csak az, hogy mi dolgozunk a férjemmel. Ezt anyósom nem bírja felfogni. Szerinte senki nem dolgozik két ünnep között, és ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot.
Mit lehet ilyenkor tenni? Beszéljünk a rokonokkal?
"akkor elnézést kell kérni, és távolmaradni"
Megis mi a bubanatos lofaxert kene elnezest kerni?
Elképesztő szűklátókörüség kell, hogy valaki így gondolkodjon.
Sajnos attól tartok, hogy nemigen lehet rá hatni.
Mivel ez bizonyos alaptermészetre utal.
De ha valaki megpróbálhat vele beszélni, akkor az a férjed.
Végül is az Ő anyja.
Te egyet tehetsz: Imádkozhatsz, hogy anyósod megváltozzon; vagy ha nem legalább a férjeddel való kapcsolatnak ne ártson.
Oké, hogy nincs igazi okuk elnézést kérni, nem követtek el semmit, ez csak egy olyan apró dolog. "Bocs, nem tudok menni, dolgozom", ilyet szoktunk mondani. Bár a sajnálom talán még jobb, nem baj. Ahogy megköszönjük a visszajárót is, pedig az jár. De valahogy ez így okés sokunknak.
De ennek az első alkalomnál kellett lennie, így utólag már nem kérnék semmit, eleve nem állnék szóba anyóssal egy ideig, ha ennyire sötét. Bocs, én ilyen :D Na, ez pedig egy nem igazi bocs, megbánás az zéró bennem, de valahogy mégis ideillett :) Tudom, hogy nem vagyok kedves, de ez van, ez volt benne.
Újraolvastam s még a nem igazi bocs-ot is visszavonom.
"ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot"
Nem elég, hogy nem fogja fel s nem hisz a rokonainak, de drámázik, játszmázik... Itt már nincs mit udvariaskodni. Finom úrihölgyként nem veszekszik az ember, hanem karácsonyozik otthon, esetleg felhívja a rokonokat, hogy velük hogyan találkozhat, ez elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!