Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem fogja fel anyósom,...

Miért nem fogja fel anyósom, hogy december 27 munkanap? Mit csináljak vele (a legyilkoláson kívül)?

Figyelt kérdés

Amióta gyerekeink vannak, ugyanúgy zajlik a karácsony: 24 itthon, 25-26 anyósomnál és anyuéknál, mikor hogy. A sógorom azonban idén megnősült, és ők az egész ünnepet a felesége családjánál töltik. 27-én mennek anyósomhoz, aki így mindenkit arra a napra hívott át.

A bökkenő csak az, hogy mi dolgozunk a férjemmel. Ezt anyósom nem bírja felfogni. Szerinte senki nem dolgozik két ünnep között, és ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot.

Mit lehet ilyenkor tenni? Beszéljünk a rokonokkal?

2016. dec. 1. 19:31
1 2 3 4 5
 11/49 Szimeon ***** válasza:
21%
Nyilván ha nincs más megoldás, akkor elnézést kell kérni, és távolmaradni - majd pedig bepótolni az elmaradt látogatást. Ez így helyénvaló. Hepciáskodni, öregek otthonával rémisztgetni, stb. szerintem ízléstelen.
2016. dec. 1. 20:18
 12/49 anonim ***** válasza:
96%
Tényleg sokakat elengednek 2 ünnep között, de nem mindenkit. Persze csak a normál rendben dolgozókra gondolok, mert nekem volt rokonom és párom, aki nemes egyszerűséggel minden karácsonykor bent volt még éjjel is...
2016. dec. 1. 20:19
 13/49 anonim ***** válasza:
87%

"akkor elnézést kell kérni, és távolmaradni"

Megis mi a bubanatos lofaxert kene elnezest kerni?

2016. dec. 1. 20:22
 14/49 Szimeon ***** válasza:
23%
Azért kell elnézést kérni, mert nem tudnak ott lenni a családi összejövetelen. Ez így illik - hacsak valaki nem kötekedő természet. Aki a konfliktust keresi, az persze csak nem megy el, hadd éleződjön a helyzet...
2016. dec. 1. 20:26
 15/49 anonim ***** válasza:
85%
Semmit nem kovettek el az anyos ellen, nincs semmi ok ra hogy elnezest kerjenek. Eleve csaladi rendezvenyt ugy illik szervezni, hogy az minden meghivottnak jo legyen.
2016. dec. 1. 20:28
 16/49 anonim ***** válasza:
83%
Azért kell elnézést kérni, mert nem tudnak ott lenni a családi összejövetelen. - Nyilvan a kerdezo hibaja hogy dolgoznak karacsony utan, es nem a munkahely koveteli meg a bejarast...
2016. dec. 1. 20:37
 17/49 anonim ***** válasza:
88%

Elképesztő szűklátókörüség kell, hogy valaki így gondolkodjon.

Sajnos attól tartok, hogy nemigen lehet rá hatni.

Mivel ez bizonyos alaptermészetre utal.

De ha valaki megpróbálhat vele beszélni, akkor az a férjed.

Végül is az Ő anyja.

Te egyet tehetsz: Imádkozhatsz, hogy anyósod megváltozzon; vagy ha nem legalább a férjeddel való kapcsolatnak ne ártson.

2016. dec. 1. 20:38
 18/49 anonim ***** válasza:
49%
Na ezért tartom bahomságnak ezt az egész karácsonyi felhajtást. Csak a sértődés meg a duzzogás megy.
2016. dec. 1. 20:46
 19/49 anonim ***** válasza:
87%

Oké, hogy nincs igazi okuk elnézést kérni, nem követtek el semmit, ez csak egy olyan apró dolog. "Bocs, nem tudok menni, dolgozom", ilyet szoktunk mondani. Bár a sajnálom talán még jobb, nem baj. Ahogy megköszönjük a visszajárót is, pedig az jár. De valahogy ez így okés sokunknak.

De ennek az első alkalomnál kellett lennie, így utólag már nem kérnék semmit, eleve nem állnék szóba anyóssal egy ideig, ha ennyire sötét. Bocs, én ilyen :D Na, ez pedig egy nem igazi bocs, megbánás az zéró bennem, de valahogy mégis ideillett :) Tudom, hogy nem vagyok kedves, de ez van, ez volt benne.

2016. dec. 1. 21:04
 20/49 anonim ***** válasza:
93%

Újraolvastam s még a nem igazi bocs-ot is visszavonom.

"ha nem megyünk akkor eláruljuk az egész családot"

Nem elég, hogy nem fogja fel s nem hisz a rokonainak, de drámázik, játszmázik... Itt már nincs mit udvariaskodni. Finom úrihölgyként nem veszekszik az ember, hanem karácsonyozik otthon, esetleg felhívja a rokonokat, hogy velük hogyan találkozhat, ez elég.

2016. dec. 1. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!