Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom takarít utánam,...

Az anyósom takarít utánam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Külön emeleten vagyunk és ha feljön hozzánk dokszor megesik,hogy pl.letörli a tűzhelyet,holott tiszta.Vagy néha észreveszem,hogy a ruháink a szekrényben nem úgy állnak,ahogy én hagytam.Külön főzünk és mosunk,ez rendben van,de ez az örökös pakolászás,igazgatás az rendszeres. Férjem csak mulat rajta,mivel ő mindig mindenkivel ezt csinálja,még a testvérenél is.Hogyan lehetne leszoktatni róla?

2016. okt. 27. 11:00
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
:) :) :)
2016. okt. 27. 15:15
 32/52 anonim ***** válasza:
80%
Akkor a belső lépcsőhöz is kell egy ajtó. Nem bonyolult ez, csak gondolkodni kell. :-)
2016. okt. 27. 18:11
 33/52 anonim ***** válasza:
94%
Költözni, saját lakást venni, vagy bérelni, nem anyós nyakán csüngeni. Hiába újítottátok fel, az ő háza, az ő vára.Soha nem laktam volna egy fedél alatt az anyóssal.
2016. okt. 27. 19:55
 34/52 anonim ***** válasza:
76%

Sajnálom,szörnyen megalázó helyzet lehet ez neked. Szeretnél saját kuckót a pároddal de valaki mindig beleszarik a palacsintába. Próbáljatok vele beszélni,pedig olyan kellemetlen elöhozni

Ha ez nem használ akassz egy nagy müf @ szt a szekrénybe hogy elszégyellje magát.

2016. okt. 27. 21:00
 35/52 anonim ***** válasza:
56%
Annak kéne szégyelni magát, aki életképtelen, és rátelepedik más nyakára. Na az a szégyen.
2016. okt. 27. 21:04
 36/52 anonim ***** válasza:

Vannak olyan személyiségek, akik képtelenek mások privát szféráját tiszteletben tartani.

Ha a férjed nem képes elérni nála, hogy szokjon le erről, akkor tényleg csak az marad, hogy leválasztjátok a lakrészeteket, (vagy legalább a hálószobát kulcsra zárjátok), vagy elköltöztök, vagy beletörődsz abba, amit csinál.

(Én mondjuk nem tudnék így élni, főleg nem hosszútávon.)

Írod, hogy "mindig mindenkivel ezt csinálja, még a testvérével is". Az nem merült fel esetleg bennetek, hogy ez nem simán kíváncsi kutakodás és/vagy kontroll iránti igény nála, hanem egy pszichés betegség, rögeszmés-kényszeres cselekvés?

Létezik olyan kényszerbetegség, hogy valaki folyton pakol, rendet rak, takarít stb. Ha netalán az anyósodnál is ez játszik, akkor sajnos tényleg nem lehet érvekkel, szép szóval stb. változást elérni nála.

Egyéb dolgokban tiszteletben tartja a kéréseiteket, privát szférátokat, vagy más módon is betolakodik a magánéletetekbe?

2016. okt. 27. 22:39
 37/52 anonim ***** válasza:
Van olyan barátnőm, aki már rég egérfogókat telepített volna a szekrényekbe és a fiókokba. xD
2016. okt. 27. 22:42
 38/52 anonim ***** válasza:
80%

Mi is egy fedél alatt élünk, bár az én édesanyámmal. Egy családi ház, alsó felső szint.

Neki eszébe nem jutna, feljönni és pakolászni. Úgy kell könyörögni, hogy ha kell valami fentről és nem vagyunk otthon, hogy nyugodtan bemehet.

Valahol működik valahol nem. Ez intelligencia kérdése, nekünk ezt meg se kellett beszélni, egyértelmű volt.

De üljetek le vele, mert ez így nem fog működni, és nyugodtan zárd az ajtót.

Mondjuk nekünk nem rajta keresztül kell átmenni, direkt kívülre rakattuk a lépcsőt, praktikusabb.

2016. okt. 28. 08:41
 39/52 A kérdező kommentje:
Nem tartom magunkat életkeléptelennek egyáltalán. Esküvő után elakartunk költözni albérletbe.Saját lakásra nem futott volna.Amikor előadtuk,csak néztek ránk.Elköltözni,mikor itt a nagy családi ház...teljesen elképedtek.Még a saját apám is csodálkozott,hogy mi bajunk van. Én akkor azt mondtam,hogy meg kell próbálni itt élni. Ismertem már az anyóst meg az apóst,nagyon jó viszonyban voltunk a kapcsolatunk elejétől.Igaz,hogy féltem is egy kicsit,hogy milyen is lesz hosszútavon az együttélés.Majd az idő eldönti,mi legyen.Ha azt fogom érezni,hogy nehéz így nekem,költözünk az 100%.
2016. okt. 28. 09:06
 40/52 A kérdező kommentje:
36-os nekem ez eszembe se jutott. Ő olyan,hogy mindent kézben szeretne tartani. Hidd el már sok mindrnről leszoktattuk.Eleinte még az ágyat is bevette utánunk,pedig be volt vetve.Tanácsolta,hogy mit vegyünk fel,ha mentünk valami eseményre.Erről is könnyen leszoktattuk.
2016. okt. 28. 09:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!