Merjem felhívni a jövendő anyósomat?
Megszeretném sütni a barátomnak a kedvenc tortáját,de csak az anyukájának van meg az a recept amit ő annyira szeret,ezért arra gondoltam,hogy felhívnám adja meg a receptet,csak nem tudom,hogy vajon hogy reagálna,mert még távolról láttuk egymást párszor meg köszöntünk,de nem voltunk még akkor a barátommal együtt,azóta pedig nem volt időnk a találkozásra.
Szerintetek?
Egyáltalán nem akarom az anyja helyét átvenni,egyszerűen csak szerettem volna a kedvencét készíteni.
Kicsit sem szaladtam előre én tudom hogy mi van kettőnk közt és nem te.
Attól,hogy az ő tortája más is megsütheti,nem?
Azért köszi a választ.
Várd ki türelemmel, amíg bemutat az anyjának. Most még ő is korainak tartja, nem véletlenül nem mutatott még be.
Ne akard ezzel a tortasztorival sürgetni.Nagyon gáz lenne, ha ezzel égetnéd magad.
"Attól,hogy az ő tortája más is megsütheti,nem?"
Ez mondjuk nem biztos. :D Sok ember ragaszkodik a saját "titkos" receptjeihez, ha valakinek van valami specialitása, akár főétel, akár sütemény, akkor lehet, hogy nem akarja megosztani mással, mert akkor már nem lesz az "övé", és nem lesz különleges. Ráadásul ha egy jó receptet odaadsz egyvalakinek, akkor előbb-utóbb attól is el fogja kérni valaki, és végül mindenkinek meglesz, a te különleges tortád pedig volt, nincs. :D Ha már pár éve együtt lennétek, és sokszor találkoznál az anyukájával, nagyon jóban is lennél vele, és tényleg szeretne, akkor valószínűleg megosztaná veled a receptet, de így nem biztos. Egyelőre még az sem biztos, hogy kedvelni fog téged. :D
Mindenesetre tényleg furcsán jönne ki, ha felhívnád, hogy elkérd a különleges receptjét, miközben gyakorlatilag nem is ismeritek egymást, csak tudjátok, ki a másik.
Nem tudom, mióta vagytok együtt, de ha ennyire szeretitek egymást, akkor lassan ideje lenne időt szánni a szülőkkel való találkozásra is. :D
1. Ne hívd fel emiatt, ha nem ismeritek egymást igazán.
2. NE azt a tortát akard megsütni, mert akármiylen ügyes is vagy, nem lesz ugyanolyan. (lehet, hogy jobb lesz, den nem AZ!)
3. Süss valami mást, ami ezentúl a "te" tortád lesz. Keress valamit, ami szerinted ízlene neki, sokkal nagyobb élmény lesz neki.
"Vagy vegyél, azzal nem lőhetsz mellé."
DEHOGYNEM!!! A legtöbb "vett" torta majdnemhogy ehetetlen....
Nem hiszem, hogy az a torta olyan különleges lenne.
Tudod milyen ízű tortát szeret a barátod, beírod szépen google-be, számtalan receptet találsz, a legtöbb értékelve, hozzászólásokkal.
Én eddig még senkitől nem kértem receptet, mert bármit meg szerettem volna sütni, mind jobb lett anyáménál, és anyósoménál is. Semmi ördöngősség nincs benne, ők se füle se farka családi recepteket, ezer éves receptkönyveket használnak, én pedig kipróbált, hozzászólók által tökéletesítetteket :)
Nyilván az övék sem rossz, sőt, de mindig az a legfinomabb, amit az ember a saját szája íze szerint készít el.
Persze az is benne van a pakliban, hogy a te verziód az ő receptjéből nem lesz olyan jó mint anyósé, az meg még cikizésre is adhat okot részéről, nincs az az Isten, hogy ne kapnád meg később.
A sütéshez kell némi érzék, legalábbis anyósom az én receptjeimet sem tudja használni, valahogy mindig eltürelmetlenkedik mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!