Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kezeljem ezt?

Hogy kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 5 hetes gyermekem . Édesanyám eljött a 3. héten unokázni , segíteni... A probléma a következő :

Véleménye szerint agyon etetem a gyereket (3-4 óránként előírt adagot kap) , minden másfél órában adjak neki teát, ha csak megnyekken rögtön fel kell venni mert itthon vagyok a nap 24 órájában ez a dolgom .. Minden szar amit mi csinálunk a férjemmel az ő szemében . Amíg itt volt és én véletlen wcn voltam vagy zuhanyoztam vagy bármilyen más okból nem tudtam csinálni a tápszert és ő etette mindig kevesebbet adott neki , volt amikor teát tápszer helyett mert hogy még biztos nem éhes nem szabad egyen ilyen sokat mert kitágul a gyomra .. Ezt én is és a férjem is meguntuk és megkértük szépen hogy ezeket sürgősen fejezze be . Még jobban eldurvult . Csúnyán össze vesztem vele amire ő le sz*r anyázott engem , a férjem ezt hallva le teremtette .. Rá 2 napra haza ment és most rettenetesen fúj a férjemre (ami nem izgat ) . Na azóta telefonon osztja az észt , hiába mondtam hogy ezt a gyereknevelés témát jegeljük az én gyerekem ő már fel nevelte az övét most én jövök , a válasza hogy a gyerek is az ő fia .. Ilyeneket mondd mikor gügyög a gyereknek hogy "kisfiam, anya szíve " mintha tényleg ő lenne az anyja . Mióta haza ment a gyerek folyamatosan hisztis csak kézben van el én meg kezdek kikészülni , mert mikor itt volt folyamatosan kézbe tartotta na de nekem van dolgom , most még oké hogy pici de ha ezt hosszú távon folytatja mikor 10 kg lesz akkor is kézben kell tartanom egész nap ?! És ezt nem érti meg anyám . Jövő hónapban haza látogatunk de már előre mondja hogy ő amíg ott van nem fogja hagyni hogy a gyerek sírjon , ja és ne vigyünk utazó baba ágyat majd vele alszik a szobába ! :/ Annyira rossz érzés hogy attól kell félnem hogy a saját anyám éheztetné a gyerekem meg tele tömné teával .. A kérdésem az hogy mit csináljak ? Azért csak az édesanyám nem akarok vele veszekedni még egyszer .. De ezt se hagyhatom a gyerekemről van szó akit nekem kell védenem . Válaszaitokat előre is köszönöm !

2016. szept. 14. 14:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
Most húzd meg a határokat. Bocs anya de az én gyerekem úgy csináljuk ahogy nekünk jó, nincs beleszólásod. Ha telefonon csak nyommni tudod a süket dumát akkor ne tedd mert nem érdekel. Nem megyünk haza sem ha nem változtatsz. A gyerek az enyém én vagyok az anya te a mama, velem alszik. Felkell venned sajnos a kesztyűt ami baromira nehéz lesz, de muszàly letörnöd, kiosztani. Ha most nem szólsz nem csinálsz cirkuszt akkor mindig ez lesz, akár még uszíthatja is ellened a gyereked. Acélozd meg magad és ha ma hív rögtön oszd ki. És ha nem hagyja abba akkor pár napig fel se vedd a telefont. Utána jönnek a szemrehányások de te akkor se hagyd magad és közöld újból hogyha nem hagyja abba akkor megint nem veszed fel. Az elején k.urva nehéz lesz de tarts ki.
2016. szept. 14. 14:14
 2/14 Snorri ***** válasza:
98%
Én azt javaslom, hogy még most, az elején le kell állítani, mert hidd el, csak rosszabb lesz. Egy 5 hetes még pici, de gondold el, amikor majd lesz 1, 2, 3, és a ti következetesen kialakított neveléseteket, szabályaitokat, egy hét alatt felrúgja, megeteti olyannal, amivel nem kéne, stb....Én a helyedben azt mondanám neki legközelebb telefonba: "Anya, kérlek, most nagyon figyelj rám. Én nagyon szeretlek, tudom, hogy te is nagyon szeretsz, és a picit is, és csak a legjobbat akarod. Nem szeretném, ha feszültség lenne köztünk, de azt meg kell értened, hogy nekem a kicsi az első, ahogy neked annak idején én voltam az első. Biztosan te se hagytad volna, hogy máshogy csináld a dolgokat, ne úgy, ahogy te a legjobbnak látod. A gyerek gondozásában, nevelésében én, és a férjem vagyunk a főnökök. A mi szabályaink élnek, és ha elkezded mondani a telefonba azt, mait szoktál, akkor én elköszönök, és lerakom. Mindig, minden alkalommal. És ha látogatóba megyünk, akkor egyszer szólok, hogy kérlek hagyd abba, de ha nem teszed, akkor elmegyünk. Vagy elfogadod, vagy kevesebbet beszélünk, és kevesebbet látod az unokád..."és ezt tedd is meg, mindig, következetesen. Mint a gyereknevelésnél. :)
2016. szept. 14. 14:21
 3/14 anonim ***** válasza:
98%
Most mondanám le a jövő havi látogatást. Mit képzel... Besz*rok, hova süllyednek emberek.
2016. szept. 14. 15:48
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Egy dolgot nem értek, miért akarod meglátogatni???? Minek? Láthatóan nem normális az anyád és veszélyt jelent a gyerekre. A telefont sem venném fel neki, amíg ilyen debil módra viselkedik.
2016. szept. 14. 16:12
 5/14 anonim ***** válasza:
98%
Amíg nem tér észhez, nem mennék hozzá, és ő is csak addig jöhetne, amíg tud viselkedni.
2016. szept. 14. 16:28
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Először is próbálj megnyugodni. Nemrégen szültél, még nem állt helyre a hormonrendszered, még nem rázódtál bele az anyaszerepbe, a gyerek folyton sír, kialvatlan és ideges vagy. Nem kell mindent az anyukádra vizionálnod.

Azt írtad, három hetes volt a gyerek, amikor nálatok volt, rá két napra hazament.

Szerinted most öthetesen, két héttel később még mindig amiatt sír a babád, mert anyukád 'elrontotta'???

Van egy gyereked, ideje, hogy kialakíts egy napirendet, hogy konzultálj a védőnővel, mennyi az evésigénye a gyereknek, és kialakítani valamiféle következetességet a pici körül. Ha az elmúlt hét hétben folyamatosan a kezedben volt, akkor igenis te szoktattad rá.

Nem másokra kell áthárítani a problémákat.

2016. szept. 14. 19:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor most leírom az én történetem, mert hasonló, csak nem mostanában volt. Mikor megszületett az első gyermekem, 2 hónapos volt, mikor elmentünk anyámhoz vele. ( jó messze lakik.) 2! hónaposan aztán elkezdte nyomni a dumát, hogy én menjek vissza dolgozni, ő meg itthon marad a gyerekkel, meg úgy amúgy is költözzek haza a kicsivel őhozzá. Nem hallgattam rá, nem is érdekelt. Akkor a hátam mögött elkezdte tömni túró rudival, meg pudinggal, meg csokival, meg pöti danonnal, mert hogy az milyen finom. Na ekkor mondtam neki, hogy ezt be lehet fejezni, mert én még nem akarom hogy ilyeneket egyen, nem is kell neki. Utána jött a teával, arról is leállítottam, aztán meg megint a költözéssel. Mikor erre is nemet mondtam, a szemembe vágta, hogy úgyis elveteti velem a gyereket. Na itt szakadt el nálam a damil, mondtam neki, hogy lehet próbálkozni, de ha csak meg meri próbálni itt vér fog folyni, és az nem az én vérem lesz. Senki nem veheti el tőlem a gyerekem, ha meg gyereket akar, szüljön magának. Azzal összecsomagoltam, és másnap hazajöttem. Ez mind 1 hét alatt zajlott le. 2 hétre terveztük a látogatást, hogy a messzi rokonok is láthassák a kicsit, kicsit nyaralás is legyen, meg a gyereknek se legyen annyira megterhelő az ide-oda utazás. Azóta sem voltam anyámnál, és ha ő akart volna jönni,jöhetett, bár volt már, hogy a viselkedése miatt hazaküldtem. Ennek már 14 éve. Arról persze nem írtam, hogy minden nyekkenésre felkapta a kicsit, fel is kapatta. Ugyanúgy csak kézben volt el, mint a te gyereked. erről pár nap, és le tudod szoktatni, csak türelem kell hozzá. Viszont nem kellemes egy más ember ostobaságáért neked, és a gyereknek szívni. Azt hiszem a történetemben benne volt a válaszom, ha gondolod fogadd meg. Nálunk a nyugalmat hozta meg. Én a mai napig haragszom anyámra amiatt, hogy akár csak szóban is, de volt mersze kijelenteni, hogy elveszi a gyermekem.
2016. szept. 14. 19:15
 8/14 A kérdező kommentje:

Bemásoltam amit a második válaszoló írt és elküldtem neki .

Plusz beszéltem nagymamámmal , és ő megkérdezte tőle hogy neki hogy esett mikor anno bele magyaráztak a nevelésébe , megkérdőjelezték az anyaságát ... Felhívott és bocsánatot kért tőlem is és a férjemtől is. Anyám 43 éves nem egy begyöpösödött mama nem tudom mi ütött belé . Remelem tartja a szavát mert ellenkező esetben fájdalmas búcsút veszek tőle . Köszönöm szépen mindenkinek !

2016. szept. 14. 21:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök, hogy sikerült tisztába tenni a dolgokat! :)
2016. szept. 14. 21:22
 10/14 anonim ***** válasza:
87%

Azért tisztázzunk valamit:egy pár hetes gyereket nem lehet "felkapatni".Ez hülyeség.Nekem két gyerekem van, az első tipikusan az eszik-alszik típus,ha ébren volt is szépen elnézelődött egyedül.Büszke is voltam magamra hogy milyen jól nevelem.

A másodikkal is ugyanúgy csináltam mindent,ennek ellenére csak kézben volt el.Ha letettük ordított.Ez kb öt hónapos koráig tartott aztán fokozatosan elhagyta és ő is önállóan elvolt egyre több ideig.Minden gyerek más és más.De!!!nem hagytam sírni.Nehéz volt sok türelem kellett hozzá de vége lett.

Anyáddal a határokat pedig neked kell megszabni.

2016. szept. 15. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!